TOP 09 je členem nejsilnější evropské strany

TOP 09 je členem nejsilnější strany Evropského parlamentu – Evropské lidové strany (ELS) od 10. února 2011. Během rozhodujícího jednání v Bruselu byl tehdy přítomen předseda strany Karel Schwarzenberg, který řekl: „Jsem opravdu rád, že jsme se stali členy EPP. Tato strana je rozhodující stranou v Evropském parlamentu a pojí nás stejný přístup ke konzervativním hodnotám.“

Evropská lidová strana – ELS (anglicky: European People's Party neboli EPP) je největší evropská politická strana. Jejími členy jsou především pravicově orientované konzervativní, liberálně-konzervativní a křesťansko-demokratické strany. ELS byla formálně založena v červenci 1976 v Lucemburku. Více naleznete na epp.eu.

V Evropském parlamentu náleží naše skupina europoslanců, stejně jako poslanci zvolení za KDU-ČSL, do poslaneckého klubu Evropské lidové strany (ELS). V klubu jsme s nimi vytvořili společnou delegaci, kterou vede náš europoslanec Luděk Niedermayer.

Dlouhodobý program ELS Otevřít celý dokument

V Evropské lidové straně vzniká česká národní delegace

5. 6. 2014
Sedm budoucích europoslanců zvolených za KDU-ČSL a TOP 09 a Starostové vytvoří v Evropském parlamentu společnou národní delegaci v poslaneckém klubu Evropské lidové strany a v rámci ní budou koordinovat svůj postup.

Karel Schwarzenberg vystoupil na kongresu Evropské lidové strany

18. 10. 2012
Předseda TOP 09 a ministr zahraničních věcí Karel Schwarzenberg vystoupil na kongresu Evropské lidové strany v Bukurešti.

TOP 09 členem nejsilnější evropské strany

10. 2. 2011
TOP 09 je od dnešních odpoledních hodin jedinou stranou v poslanecké sněmovně, která bude zároveň členem nejsilnější strany Evropského parlamentu – Evropské lidové strany (ELS).
TOP 09 Facebook Twitter YouTube Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09