Venkov, regionální rozvoj a zemědělství

Problematiku venkova nezužujeme jen na problematiku zemědělství. Venkov chápeme jako přirozené místo pro život, jehož kvalita by rozhodně neměla být nižší než kvalita života ve velkých městských aglomeracích. Budeme proto věnovat stálou péči zajištění nezbytné sítě veřejných služeb včetně škol, dostupné zdravotní péče a přiměřené dopravní obslužnosti.

Respektujeme venkov jako historický prvek území, krajiny a tradičního výrobního prostředku zemědělství, lesnictví a rybníkářství. Budeme dbát o udržitelnou rovnováhu mezi bydlením, dopravní infrastrukturou, řešením odpadového hospodářství, likvidací starých ekologických zátěží a ochranou přírody.

Naše postoje k venkovu, regionálnímu rozvoji a zemědělství a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2013. Níže najdete nejvýznamnější články k tématu venkova a zemědělství.

Pavera: Státní program nepomáhá drobným zemědělcům

2. 3. 2017
Státní program, který má podpořit konkurenceschopnost v potravinářství, by měl pomáhat především malým a středním firmám. Údaje Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF) ale ukazují, že zvýhodňuje velké firmy.
Číst více

Stát musí vyplatit reálné náhrady za utracenou drůbež

31. 1. 2017
Stát musí nahradit lidem reálné ztráty způsobené ptačí chřipkou. Poslanci TOP 09 proto vyzývají ministra zemědělství, aby přihlédl ke skutečným cenám drůbeže a změnil dosavadní hodnoty náhrad pro občany i podnikatele.
Číst více

Adamová: Zlepšováky koalice, které decimují venkov

13. 3. 2017
Vládní „zlepšováky“ se dnes tvrdě setkávají s realitou a na ignoranci koalice už doplácíme všichni. A pro venkov to platí tuplovaně. Proč  začínat se spravedlivým podnikatelským prostředím od těch nejmenších a zavírat oči nad velkými daňovými úniky?

8 Udržitelné životní prostředí

Změna klimatu je v současnosti největší environmentální hrozbou v globálním měřítku. Celosvětové oteplení je spojeno s mnoha dalšími negativními důsledky, z nichž nejvážnější jsou...
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09