Venkov, regionální rozvoj a zemědělství

Zajištění kvalitních a bezpečných potravin je základním úkolem, který před námi stojí. Podpora musí být směřována především malým a středním producentům, nikoli velkým agropotravinářským komplexům. Podpoříme především lokální rodinné podniky, které produkují skutečně kvalitní regionální potraviny. Na mezinárodní úrovni je zapotřebí důrazně vyjednávat o stejné kvalitě potravin napříč celou Evropou, abychom nebyli jen odkladištěm nekvalitních potravin.

Zemědělství a lesnictví vždy bylo a musí i nadále být srdcem venkova. Podpora malých a rodinných farem na venkově je klíčem k přilákání mladých zemědělců, výrobců regionálních potravin a řemeslníků. Jen tak zastavíme odliv především mladých lidí z venkova, který by i vznikem moderní zemědělské komunity měl nabízet vysoký standard života a opravdový vztah k přírodě.

Naše postoje k venkovu, regionálnímu rozvoji a zemědělství a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2017. Níže najdete nejvýznamnější články k tématu venkova a zemědělství.

Schwarzenberg: Vláda chce sedláky nahnat do velkofarem

12. 9. 2017
Když sociální demokraté podporují velkopodniky, a tudíž znevýhodňují ty menší, a lidovci se k nim přidávají a udržují agrární strukturu vytvořenou komunisty, vnucuje se otázka, k čemu vlastně tyto strany u nás jsou. Ale jak říká staré české přísloví, drzé čelo je lepší než poplužní dvůr.
Číst více

Pavera: Státní program nepomáhá drobným zemědělcům

2. 3. 2017
Státní program, který má podpořit konkurenceschopnost v potravinářství, by měl pomáhat především malým a středním firmám. Údaje Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF) ale ukazují, že zvýhodňuje velké firmy.
Číst více

Adamová: Zlepšováky koalice, které decimují venkov

13. 3. 2017
Vládní „zlepšováky“ se dnes tvrdě setkávají s realitou a na ignoranci koalice už doplácíme všichni. A pro venkov to platí tuplovaně. Proč  začínat se spravedlivým podnikatelským prostředím od těch nejmenších a zavírat oči nad velkými daňovými úniky?

8 Udržitelné životní prostředí

Změna klimatu je v současnosti největší environmentální hrozbou v globálním měřítku. Celosvětové oteplení je spojeno s mnoha dalšími negativními důsledky, z nichž nejvážnější jsou...
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09