Venkov, regionální rozvoj a zemědělství

Zajištění kvalitních a bezpečných potravin je základním úkolem, který před námi stojí. Podpora musí být směřována především malým a středním producentům, nikoli velkým agropotravinářským komplexům. Podpoříme především lokální rodinné podniky, které produkují skutečně kvalitní regionální potraviny. Na mezinárodní úrovni je zapotřebí důrazně vyjednávat o stejné kvalitě potravin napříč celou Evropou, abychom nebyli jen odkladištěm nekvalitních potravin.

Zemědělství a lesnictví vždy bylo a musí i nadále být srdcem venkova. Podpora malých a rodinných farem na venkově je klíčem k přilákání mladých zemědělců, výrobců regionálních potravin a řemeslníků. Jen tak zastavíme odliv především mladých lidí z venkova, který by i vznikem moderní zemědělské komunity měl nabízet vysoký standard života a opravdový vztah k přírodě.

Naše postoje k venkovu, regionálnímu rozvoji a zemědělství a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2017. Níže najdete nejvýznamnější články k tématu venkova a zemědělství.

Pavera: Státní program nepomáhá drobným zemědělcům

2. 3. 2017
Státní program, který má podpořit konkurenceschopnost v potravinářství, by měl pomáhat především malým a středním firmám. Údaje Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF) ale ukazují, že zvýhodňuje velké firmy.
Číst více

Stát musí vyplatit reálné náhrady za utracenou drůbež

31. 1. 2017
Stát musí nahradit lidem reálné ztráty způsobené ptačí chřipkou. Poslanci TOP 09 proto vyzývají ministra zemědělství, aby přihlédl ke skutečným cenám drůbeže a změnil dosavadní hodnoty náhrad pro občany i podnikatele.
Číst více

Adamová: Zlepšováky koalice, které decimují venkov

13. 3. 2017
Vládní „zlepšováky“ se dnes tvrdě setkávají s realitou a na ignoranci koalice už doplácíme všichni. A pro venkov to platí tuplovaně. Proč  začínat se spravedlivým podnikatelským prostředím od těch nejmenších a zavírat oči nad velkými daňovými úniky?

8 Udržitelné životní prostředí

Změna klimatu je v současnosti největší environmentální hrozbou v globálním měřítku. Celosvětové oteplení je spojeno s mnoha dalšími negativními důsledky, z nichž nejvážnější jsou...
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09