Venkov, regionální rozvoj a zemědělství

Zajištění kvalitních a bezpečných potravin je základním úkolem, který před námi stojí. Podpora musí být směřována především malým a středním producentům, nikoli velkým agropotravinářským komplexům. Podpoříme především lokální rodinné podniky, které produkují skutečně kvalitní regionální potraviny. Na mezinárodní úrovni je zapotřebí důrazně vyjednávat o stejné kvalitě potravin napříč celou Evropou, abychom nebyli jen odkladištěm nekvalitních potravin.

Zemědělství a lesnictví vždy bylo a musí i nadále být srdcem venkova. Podpora malých a rodinných farem na venkově je klíčem k přilákání mladých zemědělců, výrobců regionálních potravin a řemeslníků. Jen tak zastavíme odliv především mladých lidí z venkova, který by i vznikem moderní zemědělské komunity měl nabízet vysoký standard života a opravdový vztah k přírodě.

Naše postoje k venkovu, regionálnímu rozvoji a zemědělství a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2017. Níže najdete nejvýznamnější články k tématu venkova a zemědělství.

Kalousek: Od montoven musíme přejít k ekonomice nápadů

2. 10. 2017
Musíme přejít od levných montoven k ekonomice nápadů s vysokou přidanou hodnotou lidské práce. To je samozřejmě běh na dlouhou trať a vyžaduje to změnu celé řady politik, nejenom hospodářské, ale i politiky vědy, výzkumu, vzdělávání.
Číst více

Czernin: Ministr lepí chyby státu, omezuje vlastníky

27. 9. 2017
Podnik Lesy ČR je téměř monopolním vlastníkem a hospodářem v českých lesích. Měl by tedy mít také odpovědnost za celé lesnické odvětví, a ne pouze zajišťovat zisk pro stát. Alespoň by to člověk v civilizované zemi čekal. Poslední rozhodnutí ministra Jurečky ale ukazuje na něco jiného.

Kalousek: Od montoven musíme přejít k ekonomice nápadů

2. 10. 2017
Číst více

Pavera: Podpořit je potřeba hlavně drobné zemědělce

22. 9. 2017
Důležité je, aby také byla více rozšířena živočišná výroba. Tímto směrem bychom měli jít. Pomáhat i malým zemědělcům. Naše společnost je trochu opomíjí. Uvědomme si, že venkov zemědělce potřebuje.
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09