Životní prostředí

Omezení emisí skleníkových plynů považujeme za velmi důležité. Řešení vidíme v moderních technologiích, vedoucích k nízkouhlíkové energetice a zejména efektivnímu využívání všech zdrojů energie. Navrhneme organizační a legislativní opatření na všech úrovních a budeme usilovat o jejich prosazení. Zároveň považujeme za důležitou institucionální podporu státu vědeckým projektům v této oblasti.

V České republice se hospodaří na 98,5 % území. Jen 1,5 % území je pod nejvyšším stupněm ochrany v našich národních parcích. Jsme přesvědčeni, že Česká republika je natolik bohatou zemí, že si může dovolit toto území zdvojnásobit zřízením nových národních parků. Chráněné lokality jsou důležité, protože nám poskytují informace o principech fungování přírody a i díky tomu víme, jak nakládat s ostatní krajinou.

Naše postoje k životnímu prostředí a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2017. Níže najdete nejvýznamnější články k tématu životního prostředí.

Kučera: Lithium je plán pro region nad zlato

24. 7. 2017
Několik let říkám, že Ústecký kraj potřebuje změnu, a hlavně svůj vlastní Marshallův plán. Těžba lithia té změně může výrazně pomoci.
Číst více

Pomoc strukturálně postiženým krajům musí být dlouhodobá

11. 7. 2017
Vítám jakoukoliv pomoc, která směřuje k Ústeckému, Moravskoslezskému a Karlovarskému kraji. Dlouhodobě poukazuji na to, že pokud máme skutečně pomoct těmto strukturálně̌ postiženým krajům, tak je potřeba komplexní plán obnovy kraje.
Číst více

Kučera: Peníze z těžby lithia musí zůstat v regionu

16. 6. 2017
Peníze, které z těžby půjdou, musí především zůstávat v regionu, kde těžba probíhá. Ten region musí pozitivně pocítit, že těžba nepřináší jenom negativní stránky, ale i pozitivní stránky.
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09