Životní prostředí

Omezení emisí skleníkových plynů považujeme za velmi důležité. Řešení vidíme v moderních technologiích, vedoucích k nízkouhlíkové energetice a zejména efektivnímu využívání všech zdrojů energie. Navrhneme organizační a legislativní opatření na všech úrovních a budeme usilovat o jejich prosazení. Zároveň považujeme za důležitou institucionální podporu státu vědeckým projektům v této oblasti.

V České republice se hospodaří na 98,5 % území. Jen 1,5 % území je pod nejvyšším stupněm ochrany v našich národních parcích. Jsme přesvědčeni, že Česká republika je natolik bohatou zemí, že si může dovolit toto území zdvojnásobit zřízením nových národních parků. Chráněné lokality jsou důležité, protože nám poskytují informace o principech fungování přírody a i díky tomu víme, jak nakládat s ostatní krajinou.

Naše postoje k životnímu prostředí a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2017. Níže najdete nejvýznamnější články k tématu životního prostředí.

Kučera: Peníze z těžby lithia musí zůstat v regionu

16. 6. 2017
Peníze, které z těžby půjdou, musí především zůstávat v regionu, kde těžba probíhá. Ten region musí pozitivně pocítit, že těžba nepřináší jenom negativní stránky, ale i pozitivní stránky.

Kučera: V Evropě musíme jet v rychlém pruhu

10. 4. 2017
V každém případě musí být na euro připravena naše ekonomika a politická scéna. Pokud bude v Evropské unii docházet k vývoji, jaký sledujeme, tak TOP 09 jednoznačně chce, aby ČR patřila k tvrdému jádru Evropské unie. Součástí toho je i euro.

Hlasy poslanců TOP 09 zachránily šumavskou přírodu

5. 4. 2017
Těší mě, že právě tento zákon prošel hlasy TOP 09. Vládní koalice nebyla opravdu schopna tento zákon prohlasovat sama. Rozhodující silou byly právě hlasy poslanců TOP 09. Dnes se mi jasně ukázalo, že TOP 09 není, jak se někdy říká, opozicí za každou cenu.
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09