Sociální politika

Soudržné rodiny, v nichž dochází k výchově budoucích generací, jsou základem fungující společnosti. Prioritou je proto pro nás prosperující a ve svém konání co nejsvobodnější rodina. Uvolníme rodičům co nejvíce ruce a podpoříme je v jejich společensky zásadní roli. V České republice je podpora rodiny v rámci tří základních oblastí rozložena nerovnoměrně – daňová zvýhodnění rodin jsou na vysoké úrovni (jedné z nejvyšších v zemích OECD), podpora formou dávek je rovněž rámcově v pořádku, ale zcela nedostačující je podpora služeb pro rodiny. Odstraníme tento nedostatek a umožníme snazší skloubení péče o děti s pracovním uplatněním. Přirozené je chtít jak rodinu, tak práci – zejména ženy se nesmí dostávat do situace náročné volby, zda mít děti, nebo budovat kariéru.

Naše postoje k sociální politice a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2017. Níže najdete nejvýznamnější články k tématu sociální politiky.

Kalousek: S ANO ani KSČM nelze spolupracovat, pouze bojovat

19. 9. 2017
Za TOP 09 říkám, že je pro nás nemyslitelné, abychom měli vládní spolupráci se dvěma subjekty, které chtějí mnohem autokratičtější systém správy země, než je parlamentní demokracie, a to jsou bezpochyby komunisté a hnutí ANO.
Číst více

Adamová: O svých penězích si mají lidé rozhodovat sami

18. 9. 2017
TOP 09 této vládě vyčítá, že se vykašlala na řešení důchodového systému. Zavírá před tím problémem oči. Většina lidí se domnívá, že reforma je nutná. Nevěří, že na jejich penze, pokud jsou ti lidé v produktivním věku, stát bude mít. Stačí se podívat na čísla.

Adamová: Oproti Evropě i světu máme co dohánět

15. 9. 2017
Myslím si, že zrovna v oblasti sociální a rodinné politiky máme oproti Evropě i světu co dohánět. Položek na seznamu bych měla hodně, taky jsem v této oblasti předložila hned 4 konkrétní návrhy zákonů.

Kalousek: Před penzijní reformou neuhneme

13. 9. 2017
Rozpočet by měl být vyrovnaný a deficit bychom si měli dovolit pouze v případě recese. Toho nelze dlouhodobě dosáhnout bez dvou základních systémových reforem, a sice penzijní reformy a reformy zdravotního pojištění.
Číst více

Kalousek: Vláda promarnila čtyři roky šancí

4. 9. 2017
Když už zdědila strukturálně vyrovnané rozpočty a měla každý rok desítky miliard navíc, tak místo aby s nimi nakládala odpovědně a splnila domácí úkoly, které slibovala splnit v penzijní a zdravotní reformě a zjednodušení daní, tak kromě utrácení nedělala nic.
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09