Sociální politika

Naší prioritou je podpora rodiny. Odpovědná výchova dětí je základem budoucí prosperity společnosti a také základem mezigenerační solidarity. Rodinné dávky jsou jedním z důležitých faktorů v podpoře rodiny a jsou v naší zemi na nejvyšší úrovni ze všech zemí OECD. TOP 09 respektuje rovnost občanů v oblasti práva, svobodu ve všech rovinách duchovních a solidaritu s těmi, kteří se ocitnou v nepříznivé životní situaci. Zastáváme názor, že na počátku řešení takové situace musí být vůle jednotlivce zmobilizovat vlastní síly a že přirozeným zdrojem pomoci je rodina a okruh blízkých.

Naše postoje k sociální politice a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2013. Níže najdete nejvýznamnější články k tématu sociální politiky.

Kalousek: TOP 09 nabízí svobodnou budoucnost

16. 5. 2017
Mladým by mělo záležet na svobodné budoucnosti a na tom, aby nebyli v roli poddaného vůči státu. Také by si měli uvědomit, že TOP 09 nabízí budoucnost, kdy jsme součástí Evropské unie, ve které budeme moct přispívat k nezbytným reformám uvnitř EU.

Adamová: Mzdy zvýšíme o 1000 korun snížením odvodů

2. 5. 2017
Chceme, abychom měli odvody celkem o 8 procent nižší. To znamená 4 procenta na straně zaměstnavatele, 4 procent na straně zaměstnance. Tím by se zvýšila čistá mzda pracovníka o 1 000 Kč měsíčně.
Číst více

Chalánková: Dítě má právo znát oba rodiče

28. 4. 2017
Novela o umělém oplodnění rozvolňuje celou legislativu směrem k tomu, že by si tyto ženy v podstatě objednaly dítě bez ohledu na to, jakou zodpovědnost nese přivedení dítěte na svět, protože dítě má svá nepominutelná lidská práva. Každé dítě má právo na to, znát své rodiče a být jimi vychováváno.
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09