Sociální politika

Soudržné rodiny, v nichž dochází k výchově budoucích generací, jsou základem fungující společnosti. Prioritou je proto pro nás prosperující a ve svém konání co nejsvobodnější rodina. Uvolníme rodičům co nejvíce ruce a podpoříme je v jejich společensky zásadní roli. V České republice je podpora rodiny v rámci tří základních oblastí rozložena nerovnoměrně – daňová zvýhodnění rodin jsou na vysoké úrovni (jedné z nejvyšších v zemích OECD), podpora formou dávek je rovněž rámcově v pořádku, ale zcela nedostačující je podpora služeb pro rodiny. Odstraníme tento nedostatek a umožníme snazší skloubení péče o děti s pracovním uplatněním. Přirozené je chtít jak rodinu, tak práci – zejména ženy se nesmí dostávat do situace náročné volby, zda mít děti, nebo budovat kariéru.

Naše postoje k sociální politice a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2017. Níže najdete nejvýznamnější články k tématu sociální politiky.

Chceme obnovit jednotné inkasní a kontrolní místo

16. 6. 2017
Jedna z důležitých věcí je nikoliv zvedat odvody u živnostníků a podnikatelů, ale naopak je snižovat u zaměstnanců a zaměstnavatelů. Navrhujeme, abychom snížili odvody postupně až o 8 procent.
Číst více

Český unikát. Poslankyně chce konec znalců, kteří řeší syndrom zavrženého rodiče

12. 6. 2017
Přibývá dětí, jejichž život ovlivňuje syndrom takzvaného zavrženého rodiče, v nejhorším případě dokonce končí v psychiatrických léčebnách. Toto „onemocnění“ přitom kliničtí psychologové a psychiatři za hranicemi neřadí mezi oficiální lékařské diagnózy. A neuznávají ho ani ministerstva. Poslankyně Jitka Chalánková proto žádá stát o zrušení specializace až třinácti soudních znalců, kteří s tímto syndromem stále pracují.
Číst více

Nováková: České děti se nejvíc bojí rozvodu rodičů

9. 6. 2017
Dnes je rodina, nejdůležitější přirozená součást společenského ekosystému, v oslabení. Na druhé straně, chceme-li jako národ a jako reprezentanti určité kultury přežít, nemůžeme to vzdát. Ničemu nepomohou rádoby odborné pokusy o novou definici rodiny.
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09