Sociální politika

Soudržné rodiny, v nichž dochází k výchově budoucích generací, jsou základem fungující společnosti. Prioritou je proto pro nás prosperující a ve svém konání co nejsvobodnější rodina. Uvolníme rodičům co nejvíce ruce a podpoříme je v jejich společensky zásadní roli. V České republice je podpora rodiny v rámci tří základních oblastí rozložena nerovnoměrně – daňová zvýhodnění rodin jsou na vysoké úrovni (jedné z nejvyšších v zemích OECD), podpora formou dávek je rovněž rámcově v pořádku, ale zcela nedostačující je podpora služeb pro rodiny. Odstraníme tento nedostatek a umožníme snazší skloubení péče o děti s pracovním uplatněním. Přirozené je chtít jak rodinu, tak práci – zejména ženy se nesmí dostávat do situace náročné volby, zda mít děti, nebo budovat kariéru.

Naše postoje k sociální politice a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2017. Níže najdete nejvýznamnější články k tématu sociální politiky.

Kučera: Zvýšení minimální mzdy zadluží další generace

21. 8. 2017
Rozdává se velice lehce, když to je z cizího. Teď se dluh přesouvá zase na další vládu, v které pravděpodobně sociální demokracie nebude. Toto je snaha zadlužit další generace.
Číst více

Kučera: Lesk a bída minimální mzdy

15. 8. 2017
Institut minimální mzdy je téma, na kterém se představitelé levicové části politického spektra snaží vytřískat hromadu laciných bodů. Jenže minimální mzda se v konečném důsledku obrátí přesně proti těm, jimž má pomoci.
Číst více

Adamová: Neřešit důchody je časovaná bomba

8. 8. 2017
Neudržitelnou situaci musíme řešit neodkladně během příštího volebního období. Peníze v budoucnu totiž nebudou potřeba jen na penze, ale zvýšené nároky budou logicky i na zdravotní a sociální péči. Proto považuji penzijní reformu za zásadní politické téma.
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09