Sociální politika

Soudržné rodiny, v nichž dochází k výchově budoucích generací, jsou základem fungující společnosti. Prioritou je proto pro nás prosperující a ve svém konání co nejsvobodnější rodina. Uvolníme rodičům co nejvíce ruce a podpoříme je v jejich společensky zásadní roli. V České republice je podpora rodiny v rámci tří základních oblastí rozložena nerovnoměrně – daňová zvýhodnění rodin jsou na vysoké úrovni (jedné z nejvyšších v zemích OECD), podpora formou dávek je rovněž rámcově v pořádku, ale zcela nedostačující je podpora služeb pro rodiny. Odstraníme tento nedostatek a umožníme snazší skloubení péče o děti s pracovním uplatněním. Přirozené je chtít jak rodinu, tak práci – zejména ženy se nesmí dostávat do situace náročné volby, zda mít děti, nebo budovat kariéru.

Naše postoje k sociální politice a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2017. Níže najdete nejvýznamnější články k tématu sociální politiky.

Adamová: Reformu penzí potřebujeme

21. 7. 2017
Skuteční objektivní experti, kteří se neřídí přáními vlády, jako je třeba i Světové ekonomické fórum, dlouhodobě varují před tím, že státy, jako je Česká republika, nereformují důchodový systém.

TOP 09: Vláda nezajistila slíbené peníze na mzdy v sociálních službách

18. 7. 2017
Výdělky v sociálních službách jsou nízké a TOP 09 k jejich zvýšení vyzývá vládu již dlouhodobě. Podle vládního nařízení měly mzdy a platy v sociálních službách stoupnout od července až o 23 procent. Ministryně Marksová však neuvolnila pro tento účel dostatečné finance.

Adamová: Předvolební populismus vlády

14. 7. 2017
Vybrat, přerozdělit, uplatit. O to jde vládě především. Připravte si peněženky. Celých 50 miliard korun navíc. O tolik zadluží daňové poplatníky navržený rozpočet, třebaže zažíváme ekonomický růst.
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09