Kultura, média a církve

Materiální pokrok a sociální jistoty se staly modlou vyspělé civilizace, nelze ale zanedbávat stejně důležitý ukazatel, jakým je pokrok duchovní. Kulturní identita, předávaná z generace na generaci, je nesmírně důležitá pro soudržnost odolné společnosti. Naše kulturní identita je jasná: evropské kulturní hodnoty a tradice humanismu, který pramení z antiky a židovsko-křesťanského duchovního odkazu. Toto dědictví nám je spolehlivým vodítkem pro správné a dobré řešení současných hrozeb a výzev. Explicitní zmínky o tomto dědictví budeme prosazovat do tuzemského i evropského práva.

O tom, že je kultura celospolečenskou prioritou, nelze pouze hovořit. Musíme být schopni ji podpořit dostatečnými prostředky. Během dvou let dosáhneme minimálního výdaje na kulturu ve výši 1 % HDP a tento ukazatel budeme do budoucna stabilizovat.

Naše postoje ke kultuře, médiím a církvi a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2017. Níže najdete nejvýznamnější články k tématu kultury.

Koubek: Povolit cestu Slovanské epopeje do Číny je riziko

24. 2. 2017
Údajně na základě posudku vydal souhlas s vývozem epopeje do Japonska. Musím říci, že jsem trošku překvapen, ač jsem laik. Jestli 21 řádků stačilo na to, abyste vydal souhlas s tím, aby epopej mohla cestovat do Japonska. Vůbec tam třeba není zmíněno to, že o čtyřech plátnech z toho cyklu se dlouhodobě ví, že jsou velice poškozená.

1 Vzdělaná společnost

Škola v poslední době ztratila monopol na vzdělávání! Čím dál tím více se na vzdělávání podílejí i další instituce, sdělovací prostředky, sociální sítě, ale i rostoucí možnosti cestování a snadno dostupný kontakt s celým světem.Vědomosti a informace rychle ztrácejí svoji hodnotu, žádná škola nemůže stačit tempu oborového vývoje, je třeba, aby se tato skutečnost promítla do pojetí vzdělávání 21. století i do činnosti škol.
Číst více

Štětina: Kde končí svoboda slova, začíná konec demokracie

5. 6. 2017
V Evropském parlamentu proběhl hektický týden, jehož součásti bylo i projednávání kauzy se jménem Riziko politického zneužívání sdělovacích prostředků v České republice.
Číst více

Štětina: Gruzie musí garantovat svobodná média

21. 3. 2017
Jaromír Štětina dnes pozval do Evropského parlamentu zástupkyni gruzínské televize Rustavi 2 Ninu Nakashidze. Rustavi 2 je jedním z posledních svobodných médií v Gruzii. Její existence je však pod silným tlakem gruzínské vlády ohrožena.

1 Vzdělaná společnost

Kalousek: Ve výrocích Babiše je zjevný obdiv k praktikám Třetí říše

2. 9. 2016
Vedle popírání holocaustu, které ve výrocích Andreje Babiše zjevně je, protože v Letech samozřejmě byl zrůdný koncentrák, je v nich také ten zjevný obdiv k praktikám Třetí říše.
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09