Tělovýchova a sport

Co prosadíme

• Stanovíme jednoznačná kritéria pro transparentní financování sportu s důrazem na sportovní výchovu dětí a mládeže.
  • Zajistíme systémová řešení celého pyramidového systému sportovní podpory v ČR.

Co nepřipustíme

• Stejně jako ve vzdělávání nedovolíme ztrátu jediného sportovce ze sociálních důvodů.
  • Nebudeme součástí klientelistických dohod mimo stanovený systém podpory.

Důležitým prvkem k udržení kvality života je i zdravý životní styl, který je nedílnou součástí a životní nutností moderní společnosti. Budeme proto podporovat pohybovou aktivitu dětí a mládeže a to bez ohledu na jejich sportovní výkon. Finanční prostředky vynaložené do sportu jsou pro nás smysluplnou investicí do rovné sportovní příležitosti pro všechny děti napříč sociálními vrstvami.

Naše postoje k tělovýchově a sportu a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2017. Další potřebné informace a vize do budoucna se dočtete i v příslušné kapitole naší VIZE 2030Vzdělaná společnost.

Níže najdete nejvýznamnější články k tématu sportu.

Adamová: Zajistíme více peněz pro české školství

25. 9. 2017
Během 4 let došlo ke zvýšení počtu státních zaměstnanců přes 30 tisíc, což jsou v rozpočtu miliardové položky. Na jejich platy bylo potřeba přes 37 miliard korun ročně. To jsou priority této vlády. Nikoli peníze do školství a na vysoké školy, které jsou opravdu potřeba.

1 Vzdělaná společnost

Škola v poslední době ztratila monopol na vzdělávání! Čím dál tím více se na vzdělávání podílejí i další instituce, sdělovací prostředky, sociální sítě, ale i rostoucí možnosti cestování a snadno dostupný kontakt s celým světem.Vědomosti a informace rychle ztrácejí svoji hodnotu, žádná škola nemůže stačit tempu oborového vývoje, je třeba, aby se tato skutečnost promítla do pojetí vzdělávání 21. století i do činnosti škol.
Číst více

Nováková: Příležitost sportovat má mít každé dítě

16. 1. 2017
Naprosté rovnostářství by mělo být při zvyšování fyzické zdatnosti všech dětí, ať jsou na sport talentované nebo nejsou, a to na sportovištích, která jsou především v prostorách škol. Každé dítě by mělo mít příležitost sportovat.
Číst více

Nováková: Olympiáda přináší šanci něco nastartovat

15. 8. 2016
Olympiáda vždycky přinese lidem obrovskou motivaci, je to šance něco nastartovat. Může přinést motivaci mladým lidem, kteří se do sportu zamilují.
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09