Tělovýchova a sport

Co prosadíme

• Stanovíme jednoznačná kritéria pro transparentní financování sportu s důrazem na sportovní výchovu dětí a mládeže.
  • Zajistíme systémová řešení celého pyramidového systému sportovní podpory v ČR.

Co nepřipustíme

• Stejně jako ve vzdělávání nedovolíme ztrátu jediného sportovce ze sociálních důvodů.
  • Nebudeme součástí klientelistických dohod mimo stanovený systém podpory.

Důležitým prvkem k udržení kvality života je i zdravý životní styl, který je nedílnou součástí a životní nutností moderní společnosti. Budeme proto podporovat pohybovou aktivitu dětí a mládeže a to bez ohledu na jejich sportovní výkon. Finanční prostředky vynaložené do sportu jsou pro nás smysluplnou investicí do rovné sportovní příležitosti pro všechny děti napříč sociálními vrstvami.

Naše postoje k tělovýchově a sportu a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2017. Další potřebné informace a vize do budoucna se dočtete i v příslušné kapitole naší VIZE 2030Vzdělaná společnost.

Níže najdete nejvýznamnější články k tématu sportu.

Stát musí dotace do sportu rozdělovat transparentně

5. 6. 2018
Stát musí financovat sport jasně, prokazatelně a transparentně. TOP 09 důrazně apeluje na zástupce sportovních svazů a ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, aby všechny dotace pro oddíly a kluby přidělovali maximálně transparentně a účelně.
Číst více

Adamová: Zajistíme více peněz pro české školství

25. 9. 2017
Během 4 let došlo ke zvýšení počtu státních zaměstnanců přes 30 tisíc, což jsou v rozpočtu miliardové položky. Na jejich platy bylo potřeba přes 37 miliard korun ročně. To jsou priority této vlády. Nikoli peníze do školství a na vysoké školy, které jsou opravdu potřeba.

1 Vzdělaná společnost

Škola v poslední době ztratila monopol na vzdělávání! Čím dál tím více se na vzdělávání podílejí i další instituce, sdělovací prostředky, sociální sítě, ale i rostoucí možnosti cestování a snadno dostupný kontakt s celým světem.Vědomosti a informace rychle ztrácejí svoji hodnotu, žádná škola nemůže stačit tempu oborového vývoje, je třeba, aby se tato skutečnost promítla do pojetí vzdělávání 21. století i do činnosti škol.
Číst více

Nováková: Příležitost sportovat má mít každé dítě

16. 1. 2017
Naprosté rovnostářství by mělo být při zvyšování fyzické zdatnosti všech dětí, ať jsou na sport talentované nebo nejsou, a to na sportovištích, která jsou především v prostorách škol. Každé dítě by mělo mít příležitost sportovat.
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09