× Pojďte do toho s námi.

Energetika

Co prosadíme

• Vhodný energetický mix s postupným utlumováním provozu uhelných elektráren a navyšováním podílu obnovitelných zdrojů.
  • Prodloužení životnosti stávajících bloků a přípravu výstavby dalších jaderných bloků v Dukovanech.
  • Energetické úspory.
  • Cenově dostupnou energii pro podnikatele a domácnosti.

Co nepřipustíme

• Zákaz jaderné energie.
  • Ovlivňování regulátora politickými nebo podnikatelskými vlivy.
  • Ohrožení surovinové a energetické bezpečnosti ČR.

Stabilní, bezpečný a ekonomicky efektivní přístup k energiím a strategickým surovinám představuje nezbytnou podmínku hospodářské, bezpečnostní a politické stability naší země. Proto budeme usilovat o vytváření strategických zásob surovin, podporovat recyklační technologie a spolupracovat s EU na jejich bezpečném zajištění. Zároveň je však nutné skloubit energetickou soběstačnost a snižování emisí škodlivých látek. Toho bude dosaženo snižováním podílu uhelných elektráren v energetickém mixu ČR a navyšováním výroby energie z obnovitelných zdrojů.

Naše postoje k energetice a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2017. Další potřebné informace a vize do budoucna se dočtete i v těchto kapitolách naší VIZE 2030Moderní hospodářství a Udržitelné životní prostředí.

Níže najdete nejvýznamnější články k tématu energetiky.

Předsedové demokratické opozice vyzvali vládu k důslednému vyřazení Ruska a Číny z tendru na dostavbu Dukovan

1. 4. 2021
Číst více

Senátorský klub ODS a TOP 09: Dukovany nemá stavět Rusko ani Čína, kroky ministra Havlíčka jsou nepřijatelné

31. 3. 2021
Senátoři ODS a TOP 09 odmítají účast ruských a čínských firem v dostavbě jaderné elektrárny Dukovany. Tento bod budou chtít zařadit na dnešní plénum.

Ministr Havlíček obchází vládu, předčasně vypisuje tendr na dostavbu Dukovan

29. 3. 2021
Číst více

Langšádlová: Požadujeme svolání výboru pro výstavbu Dukovan kvůli krokům ministra Havlíčka

26. 3. 2021
Opoziční poslanci TOP 09, ODS, KDU-ČSL, STAN a Pirátů, kteří jsou zároveň členy Stálého výboru pro výstavbu nových jaderných zdrojů, dnes dopisem vyzvali premiéra Andreje Babiše ke svolání tohoto výboru, a to kvůli krokům ministra Havlíčka.

Třetina: Dukovany ve stínu covidu. Nezapomínejme na rizika

5. 3. 2021
Celý náš jihomoravský region je, ať chceme nebo nechceme, pevně spjat s Jadernou elektrárnou Dukovany, s jejím provozem a případným rozšiřováním a dostavbou.
TOP 09 Facebook Twitter YouTube Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09