Energetika

Stabilní, bezpečný a ekonomicky efektivní přístup k energiím a průmyslovým strategickým surovinám je nezbytnou podmínkou hospodářské, sociální, bezpečnostní a politické stability naší země. Naše průmyslově orientovaná ekonomika je se svojí roční spotřebou 17 tun surovin na osobu silně závislá na dovozu celé škály energetických i neenergetických zdrojů. Budeme usilovat o vytváření jejich strategických zásob, podporovat recyklační technologie a spolupracovat s EU na jejich bezpečném zajištění.

Naše postoje k energetice a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2017. Níže najdete nejvýznamnější články k tématu energetiky.

Niedermayer: Nové energetické štítky v EU

13. 6. 2017
Evropský parlament dnes přijal nová pravidla pro označování elektrických spotřebičů energetickým štítky. Upravená stupnice od energeticky nejúčinnějších výrobků v kategorii A po nejméně účinné v kategorii G bude lépe odpovídat zlepšování energetické účinnosti výrobků a usnadní rozhodování spotřebitelů.

4 Moderní hospodářství

Vyspělý svět vstoupil v prvních dekádách tohoto století do éry 4. průmyslové revoluce. Stále větší objem lidských pracovních aktivit je dnes prováděn pomocí internetu. Vznikají nové globální sítě založené na propojení výrobních zařízení do kyberneticko-fyzických systémů CPS (Cyber-Physical Systems).
Číst více

Kučera: Utratit státní rozpočet za solární energii je nehoráznost

29. 11. 2016
Nehorázně vysoká podpora nenávratně zdiskreditovala obnovitelné zdroje v očích veřejnosti. Na podporách solární energie bude vyplaceno 1,2 bilionu korun. To je celý jeden státní rozpočet.
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09