Veřejná správa

Co prosadíme

• Zavedeme moderní způsob komunikace s úřady (elektronicky, prostřednictvím webu, vzájemná komunikace systémů různých agend).
  • Všechny smlouvy nad 50 000 Kč budou veřejné bez výjimek.
  • Zrušíme neefektivní dotační tituly a ušetřené peníze dáme přímo obcím.
  • Zefektivnění fungování České pošty s cílem zajištění nezbytných služeb pro všechny občany i v menších obcích.

Co nepřipustíme

• Další bujení úřadů a nárůst počtu zbytečných úředníků   .
  • Zavádění výjimek při zveřejňování smluv.
  • Rozrůstání složitého systému dotací.
  • Bujení zcela nesmyslné vedlejší činnosti České pošty.

Občanům musí být zajištěna dostupnost a racionální fungování samospráv a státní správy. Prosadíme proto moderní způsob komunikace s úřady (elektronicky, prostřednictvím webu, vzájemná komunikace systémů různých agend). Současně zajistíme co nejvyšší míru transparentnosti. Prioritou jsou pro nás boj proti korupci a zapojení občanů do kontroly hospodaření veřejného sektoru. Budeme proto pokračovat v procesu, který vede k důslednému rozkrývání konečných vlastníků akciových společností vstupujících do veřejných zakázek a koncesních řízení. Prosadíme, aby do těchto vztahů vstupovaly pouze korporace s průhlednou vlastnickou strukturou.

Naše postoje k veřejné správě a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2017. Další potřebné informace a vize do budoucna se dočtete i v příslušné kapitole naší VIZE 2030Moderní stát.

Níže najdete nejvýznamnější články k tématu veřejné správy.

2 Moderní stát

Většina zemí světa se dnes nachází v neuspokojivém stavu a řeší – či spíš neřeší – často zcela zásadní problémy. Kvalita státní správy klesá úměrně úpadku vzdělanosti. Snaha všechno řídit, všechno sledovat a mít vše pod kontrolou vede k omezování lidské svobody, často s poukazem na fenomén dneška – terorismus.
Číst více

Děkujeme všem, kteří nám projevili svou důvěru

8. 10. 2016
Právě se zavřely volební místnosti. Dovolte, abych poděkoval všem, kteří nelitovali času a projevili nám svou důvěru.

Co všechno TOP 09 dělá pro naše obce a města

31. 5. 2016
Stabilní právní prostředí, předvídatelné financování a co nejmenší míra byrokratické zátěže. To jsou tři základní požadavky obecních a krajských samospráv, které chtějí efektivně pracovat.
Číst více

Jak pracují poslanci TOP 09 pro obce?

25. 5. 2016
Toto volební období jsme pro Vaše obce prosadili několik důležitých zákonů. Podívejte se.
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09