Veřejná správa a regionální rozvoj

Co prosadíme

• Zavedeme moderní způsob komunikace s úřady (elektronicky, prostřednictvím webu, vzájemná komunikace systémů různých agend).
  • Všechny smlouvy nad 50 000 Kč budou veřejné bez výjimek.
  • Zrušíme neefektivní dotační tituly a ušetřené peníze dáme přímo obcím.
  • Zefektivnění fungování České pošty s cílem zajištění nezbytných služeb pro všechny občany i v menších obcích.

Co nepřipustíme

• Další bujení úřadů a nárůst počtu zbytečných úředníků   .
  • Zavádění výjimek při zveřejňování smluv.
  • Rozrůstání složitého systému dotací.
  • Bujení zcela nesmyslné vedlejší činnosti České pošty.

Občanům musí být zajištěna dostupnost a racionální fungování samospráv a státní správy. Prosadíme proto moderní způsob komunikace s úřady (elektronicky, prostřednictvím webu, vzájemná komunikace systémů různých agend). Současně zajistíme co nejvyšší míru transparentnosti. Prioritou jsou pro nás boj proti korupci a zapojení občanů do kontroly hospodaření veřejného sektoru. Budeme proto pokračovat v procesu, který vede k důslednému rozkrývání konečných vlastníků akciových společností vstupujících do veřejných zakázek a koncesních řízení. Prosadíme, aby do těchto vztahů vstupovaly pouze korporace s průhlednou vlastnickou strukturou.

Naše postoje k veřejné správě a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2017. Další potřebné informace a vize do budoucna se dočtete i v příslušné kapitole naší VIZE 2030Moderní stát.

Níže najdete nejvýznamnější články k tématu veřejné správy.

Feri: Nepodpoříme zákon o celostátním referendu

23. 3. 2018
TOP 09 má takový postoj, že ačkoli nebudeme hlasovat pro ústavní zákon o celostáním referendu, tak se chceme aktivně účastnit jednání v rámci komise i v rámci pléna tak, aby nastavené parametry byly nastaveny dobře, aby referendum bylo  mimořádným nástrojem.

Odmítněte zákon o referendu, vyzvali politici TOP 09

27. 2. 2018
TOP 09 považuje zákon o obecném referendu za nebezpečný pro demokracii v zemi. Její poslanci budou proti jeho přijetí a vyzvali, aby sněmovna navrženou normu odmítla.

2 Moderní stát

Většina zemí světa se dnes nachází v neuspokojivém stavu a řeší – či spíš neřeší – často zcela zásadní problémy. Kvalita státní správy klesá úměrně úpadku vzdělanosti. Snaha všechno řídit, všechno sledovat a mít vše pod kontrolou vede k omezování lidské svobody, často s poukazem na fenomén dneška – terorismus.
Číst více

Děkujeme všem, kteří nám projevili svou důvěru

8. 10. 2016
Právě se zavřely volební místnosti. Dovolte, abych poděkoval všem, kteří nelitovali času a projevili nám svou důvěru.
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09