Doprava

Při budování moderní dopravní infrastruktury na evropské úrovni je nutné zásadně změnit dosavadní systém přípravy, realizace i financování dopravních staveb. Dopravní investice trpí chronickými problémy – plýtváním, klientelismem, špatnou územní a projektovou přípravou, „salámovou" metodou realizace připravených projektů, chybami při výběru priorit. Dlouhodobě je zanedbávána běžná údržba. Zaostáváme v aplikaci nových technologií, bezpečnostních opatření i moderních systémů řízení provozu. Stále chybí systémové a dostatečně silné zapojení privátních zdrojů.

Naše postoje k dopravě a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2013. Níže najdete nejvýznamnější články k tématu dopravy.

Laudát: Výstavba českých dálnic potřebuje urychlit

18. 2. 2017
Tato vláda sice začala za více než tříletý mandát budovat nějaké úseky, nicméně je to stále málo. Jestli chceme ukončit trápení, které se jmenuje výstavba české dálniční sítě v roce 2030, tak by mělo být za každý rok stále rozestavěno asi o 90 kilometrů navíc.
Číst více

Laudát: Moderní výběr mýta stojí na satelitním systému

9. 2. 2017
Dnes už je potřeba dělat plošnou dopravní politiku pouze se satelitním systémem. Osazovat to mýtnými branami je v české podobě velmi nákladné.

4 Moderní hospodářství

Vyspělý svět vstoupil v prvních dekádách tohoto století do éry 4. průmyslové revoluce. Stále větší objem lidských pracovních aktivit je dnes prováděn pomocí internetu. Vznikají nové globální sítě založené na propojení výrobních zařízení do kyberneticko-fyzických systémů CPS (Cyber-Physical Systems).
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09