Doprava

Co prosadíme

• Ročně uvedeme do provozu zhruba 70 km dálnic.
  • Zrychlíme rekonstrukce a přestavby silnic 1. třídy.
  • Připravíme realizaci rychlých železničních spojení včetně speciálního zákona.
  • Připravíme projekt e-dálnice.

Co nepřipustíme

• Výstavbu kanálu Labe – Odra – Dunaj.
  • Krácení prostředků na dopravní infrastrukturu ve prospěch spotřeby.
  • Zvýhodňování státních dopravců před soukromými.

Kvalitní infrastruktura představuje páteř prosperující ekonomiky. Při její výstavbě je potřeba zohlednit nejnovější technologické trendy a plánovat strategicky. Dopravní dostupnost totiž představuje klíčovou podmínku rozvoje jednotlivých regionů. Naprostou nutností je dobudovat propojení České republiky se sousedními zeměmi pomocí sítě dálnic a železnic. Vzhledem k vysokým finančním nákladům a častému protahování doby stavby je potřeba, aby se partnerem státu při infrastrukturních projektech staly soukromé společnosti.

Naše postoje k dopravě a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2017. Další potřebné informace a vize do budoucna se dočtete i v příslušné kapitole naší VIZE 2030: Moderní hospodářství.

Níže najdete nejvýznamnější články k tématu dopravy.

Niedermayer: Jedy z aut ohrožují celou Evropu

7. 8. 2017
 Všude po Evropě se pohybují automobily, které zjevně při běžném provozu běžně překračují emisní limity. V některých zemích získala homologace auta upravená výrobci tak, aby v testech uspěla, ale v běžném provozu pak produkují jedů mnohem víc.
Číst více

Horáček: Novela stavebního zákona výstavbu nezrychlí

28. 6. 2017
V novele se vůbec neřešila například distribuční síť. To trápí úplně všechny. Vůbec tam není zavedeno, že by měla nějaká omezení, že by to bylo nové pravidlo. Například ČEZ, například plynárenské společnosti, omezují celá města a obce.
Číst více

Laudát: Výstavba českých dálnic potřebuje urychlit

18. 2. 2017
Tato vláda sice začala za více než tříletý mandát budovat nějaké úseky, nicméně je to stále málo. Jestli chceme ukončit trápení, které se jmenuje výstavba české dálniční sítě v roce 2030, tak by mělo být za každý rok stále rozestavěno asi o 90 kilometrů navíc.
Číst více

Laudát: Moderní výběr mýta stojí na satelitním systému

9. 2. 2017
Dnes už je potřeba dělat plošnou dopravní politiku pouze se satelitním systémem. Osazovat to mýtnými branami je v české podobě velmi nákladné.

4 Moderní hospodářství

Vyspělý svět vstoupil v prvních dekádách tohoto století do éry 4. průmyslové revoluce. Stále větší objem lidských pracovních aktivit je dnes prováděn pomocí internetu. Vznikají nové globální sítě založené na propojení výrobních zařízení do kyberneticko-fyzických systémů CPS (Cyber-Physical Systems).
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09