Finanční podpora

Jak finančně podpořit politickou stranu TOP 09?

Nejjednodušším způsobem, jak finančně podpořit TOP 09, je formou klasického bankovního převodu. Stačí vyplnit jednoduchý formulář níže. Po vyplnění údajů si budete moci stáhnout předvyplněnou darovací smlouvu (tu Vám také zašleme na e-mail), kterou prosíme dvakrát vytiskněte, podepište a zašlete nám ji k potvrzení.

Údaje pro vytvoření darovací smlouvy

Uvedený dar nesmí být v rozporu se zákonem a dobrými mravy. Dárce musí být státním občanem České republiky, případně mít právo volit na území České republiky do Evropského parlamentu (§ 5 zák. č. 62/2003 Sb., o volbách do Evropského parlamentu).

Odesláním formuláře uděluji obdarovanému – politické straně TOP 09, se sídlem Újezd 450/40, Praha 1, PSČ 118 00, IČ: 71339728, souhlas ke zpracování osobních údajů v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, za účelem uvedení dat (jméno, adresa, datum narození, částka) ve výroční finanční zprávě politické strany, ve zprávě o financování volební kampaně, na transparentním bankovním účtu obdarovaného a zveřejnění na webových stránkách obdarovaného. Beru na vědomí, že poskytnutí osobních údajů je dobrovolné, při odmítnutí poskytnutí těchto osobních údajů obdarovanému však nebude možné dar poskytnout, neboť obdarovaný by nemohl splnit své zákonné informační povinnosti týkající se osob dárců.

Uvedený dar nesmí být v rozporu se zákonem a dobrými mravy. Dárce nesmí patřit do skupiny subjektů, od nichž politická strana nemůže dar přijmout podle § 18 odst. 1 zákona č. 424/1991 Sb., o sdružování v politických stranách a hnutích (např. od příspěvkové organizace, od právnické osoby s majetkovou účastí státu, kraje, obce, městské části nebo městského obvodu, od obecně prospěšné společnosti, ústavu, od zahraniční právnické osoby).

Odesláním formuláře uděluji obdarovanému – politické straně TOP 09, se sídlem Újezd 450/40, Praha 1, PSČ 118 00, IČ: 71339728, souhlas k uvedení dat (název firmy, sídlo, IČ, částka) ve výroční finanční zprávě politické strany, ve zprávě o financování volební kampaně, na transparentním bankovním účtu obdarovaného a zveřejnění na webových stránkách obdarovaného.

Informace o možnosti odečtu darů z daňového základu

Z hlediska platných daňových předpisů může dárce, je-li fyzickou osobou (zaměstnanec, OSVČ), odečíst hodnotu daru ze svého základu pro výpočet daně, pokud celková hodnota darů v daném roce je větší než 2 % základu daně poplatníka nebo činí alespoň 1000 Kč. Od základu daně lze však takto odečíst nejvýše 15 % hodnoty základu daně. Je-li dárce právnickou osobou, má nárok na odečtení hodnoty daru od základu daně, pokud hodnota jeho daru bude činit alespoň 2000 Kč. Základ daně lze takto snížit nejvýše o 10 % základu daně.

Děkujeme dárcům

Vážení dárci a podporovatelé TOP 09,

přijměte prosím mé poděkování za finanční podporu strany TOP 09. Velice si Vaší podpory vážím a chci Vás ujistit, že s Vaším příspěvkem naložíme s péčí řádného hospodáře.

Naším hlavním úkolem do příštích dnů je připravit kvalitní volební kampaň a informovat o našich vizích a cílech co nejvíce spoluobčanů. Chceme motivovat lidi k aktivnímu přístupu a odpovědnosti za věci veřejné. Váš dar použijeme ve volební kampani TOP 09 tak, abychom co nejefektivněji oslovili občany, kterým není lhostejná budoucnost České republiky.

Pevně věřím, že můžeme věci zlepšit. Děkuji, že se k TOP 09 připojujete i Vy a jsem přesvědčený, že i díky Vaší pomoci se nám podaří náš nelehký plán naplnit.

V úctě

Karel Schwarzenberg
čestný předseda TOP 09

Přehledy příjmů a seznamy dárců

Zveřejňujeme
své dárce a veškeré příjmy TOP 09.

Stáhněte si originální zvonění...

TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09