Zahraniční a obranná politika

Celý svět se dramaticky mění, což se odráží v zahraniční politice. Mezinárodní politický řád, v němž hlavní roli sehrávaly liberální demokracie, je pod tlakem autoritářských mocností jako Číny nebo Ruska, které usilují o nové uspořádání světa. Krize v evropském sousedství navíc ukazují, že ani náš region nebude vůči těmto proměnám zcela imunní. Kromě proměny bezpečnostního prostředí a světového mocenského uspořádání se lidstvo potýká s globálními změnami klimatu, rychlým demografickým růstem, mezinárodní migrací či nástupem nových technologií. Dnešní svět je propojenější než kdykoli dříve a krize v jedné jeho části, ať už bezpečnostní, ekonomická či klimatická, ovlivňuje celé lidstvo. Chce-li se Česká republika bezpečně rozvíjet, bez promyšlené a aktivní zahraniční politiky toho nedosáhne.

Naše postoje k zahraniční a obranné politice a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2017. Níže najdete nejvýznamnější články k tématu zahraniční a obranné politiky.

Neohrožení obránci vlasti? Jen póza

22. 6. 2017
Sotva budou volby za námi, a tudíž naše změna postoje k uprchlíkům neublíží zastoupení jednotlivých stran v parlamentu, tak ustoupíme tempem, že nejslavnější ústup českých legionářů od Jekatěrinburgu do Vladivostoku před sto lety bude proti tomu vypadat jako skromný výlet na Okoř.
Číst více

Přijetí eura brání pouze odvaha rozhodnout se

20. 6. 2017
Jediné, co nám chybí, je odvaha toto rozhodnutí, z něhož budou mít prospěch naši občané hned teď, ale i po letech, učinit. Jistě, že naše země může zůstat bez eura, růst pomalu, přicházet o investice a nedočkat se vyšších mezd. Euro je prostě jen lepší možností.
Číst více

Langšádlová: Kam směřuje EU?

20. 6. 2017
Naše budoucnost i naše míra zapojení do evropské integrace jsou v našich rukou. Česká republika není v rámci EU malá země. Buďme aktivní a zodpovědní k naší budoucnosti i budoucnosti Evropy.
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09