Bezpečnost, boj s kriminalitou a korupcí

Má-li ČR zvyšovat svoji konkurenceschopnost, nesmí vzdát důsledný boj s korupcí. Korupční prostředí zasahuje do všech sfér veřejného života. Korupce se bohužel nevyhýbá ani policii a státním zástupcům a je schopna proniknout až do soudních síní. TOP 09 chce občanům dlouhodobě vracet důvěru ve fungování právního státu, víru v to, že se slušnost vyplácí a normální je nekrást.

Naše postoje k bezpečnosti a boji s kriminalitou a korupcí a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2013. Níže najdete nejvýznamnější články k tématu bezpečnosti.

Kalousek: Odpovědnost za ministra financí nese celá vláda

24. 5. 2017
Jestliže 3,5 roku pan premiér Sobotka čachry ministra Babiše kryl a podporoval a chtěl s nimi na poslední chvíli něco udělat, tak nemohl připustit pokračování nikoho za ANO. Odpovědnost za chování pana předsedy Babiše ponese spolu s panem předsedou Bělobrádkem až do voleb.

Zastavme likvidaci podnikatelů

26. 4. 2017
TOP 09 se dopisem předsedy strany obrací na předsedu vlády a veřejnou ochránkyni práv, aby zabránili zneužívání institutu tzv. zajišťovacího příkazu Finanční správou ČR.
Číst více

Kalousek: Ministři se nemají chovat jako podvodníci

22. 3. 2017
Ministři by se neměli chovat jako podvodníci, i když to nenaráží přímo na trestní zákoník. Do jaké míry jednal Andrej Babiš v rozporu přímo se zákonem, to není otázka pro Poslaneckou sněmovnu. To je otázka pro finanční správu a policii.
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09