Bezpečnost, boj s kriminalitou a korupcí

Co prosadíme

• Odpovědnost konkrétního policisty za konkrétní lokalitu. Budeme prosazovat princip intenzivní spolupráce a komunikace Policie ČR s veřejností.
  • Analýzu nových bezpečnostních hrozeb, například v drogové nebo kybernetické oblasti. Na základě těchto analýz budeme schopni efektivně chránit ohrožené cíle.
  • Zdokonalování systému fyzické i kybernetické ochrany kritické infrastruktury.
  • Vedle pravicového a levicového extremismu se budeme věnovat přípravám a snižování rizik islámského extremismu, který tvoří dominantní podhoubí pro teroristické aktivity v Evropě.

Co nepřipustíme

• Cílené zneužívání policejních pravomocí a omezování osobních svobod, které by vedly k ustavení policejního státu.
  • Vznik vyloučených lokalit s vlastním „právním“ systémem, v nichž by stát nebyl schopen prosazovat právo.
  • Přijetí legislativy obsahující zásahy do občanských práv a svobod a soukromí občanů.
  • Etablování ozbrojených paramilitárních skupin, postavených na extremistických základech a odmítajících demokratické zřízení a euroatlantické ukotvení.

Organizovaný zločin a s ním spojená korupce představují jednu z největších hrozeb pro stabilitu ekonomiky a celého demokratického zřízení. V současné době bezprostřední nebezpečí představuje také terorismus a využívání organizovaného zločinu cizími mocnostmi. Tyto aktivity mohou v extrémním případě způsobit rozpad právního státu. Úkolem státu není pouhá obrana, ale spíše razantní ofenzíva proti všem formám organizovaného zločinu a terorismu. Toto úsilí může být úspěšné pouze, pokud bude koordinované jak na národní, tak na mezinárodní úrovni. Bezpečnostní opatření však musí být pečlivě zvažována, jelikož musí sloužit zájmům občanů a nesmí nepřijatelnou měrou zasahovat do jejich práv a svobod.

Naše postoje k bezpečnosti a boji s kriminalitou a korupcí a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2017. Další potřebné informace a vize do budoucna se dočtete i v příslušné kapitole naší VIZE 2030Moderní stát.

Níže najdete nejvýznamnější články k tématu bezpečnosti.

Volba předsedy sněmovny ukáže, kdo podporuje vládu ANO

22. 11. 2017
Je bezprecedentní, aby zemi vedl premiér, který čelí závažnému podezření a obvinění. Rozhodně by to bylo i z hlediska reputace v zahraničí pro Českou republiku velkým problémem.
Číst více

Vláda systémové korupce rozdává zakázky z ruky

26. 9. 2017
Vláda ČSSD, ANO a KDU-ČSL je vládou systémové korupce. Čísla ukazují, že penězi z daní občanů neplatí za zakázky firmám, které státu dají nejlepší nabídky, ale raději je dává těm, které si sama vybere. Jen za poslední tři roky vláda přidělila zakázky bez soutěže za 39 miliard korun.
Číst více

Plíšek: Musíme zamezit únikům z policejních spisů

14. 9. 2017
Vadí mi, že se v některých médiích objevují citlivé informace z vyšetřovacích spisů bez konkrétního jmenování zdrojů. Tento způsob informování může být zavádějící, protože není zřejmé, kdo novináři informaci dal.
Číst více

Nahrávky potvrdily snahu ovlivnit politickou soutěž

11. 9. 2017
informace z nahrávek vedly k tomu, že tady byla snaha ovlivňovat politickou soutěž, zdiskreditovat konkurenci. Věřím, že se i na tohle upozornilo a že si třeba někdo dá do budoucna pozor, aby takovéto praktiky nepoužíval.
Číst více

Kalousek: Chceme vládu práva, ne vládu vůdců

9. 9. 2017
Jde o rozhodnutí, zda tu budeme držet masarykovskou demokracii, nebo přejdeme k oligarchii putinovského typu, zda bude platit vláda práva, nebo vláda vůdců.
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09