Bezpečnost, boj s kriminalitou a korupcí

Největší nevojenskou hrozbou, narušující stabilitu ekonomiky a celého demokratického zřízení, je organizovaný zločin a s ním spojená korupce. V současné době také hrozba terorismu. Ve svém důsledku mohou způsobit rozpad právního státu. Trendem organizovaného zločinu je diverzifikace a rozšiřování aktivit směrem k méně násilným nelegálním, ale o to více výdělečným činnostem, jako je obchod s lidmi, se zbraněmi a s drogami, padělání zboží či rozsáhlé finanční podvody. Naším úkolem a úkolem státu již není jen pouhá obrana, ale silná ofenzíva proti všem formám působení organizovaného zločinu společným a koordinovaným úsilím na národní i mezinárodní úrovni, v rámci Evropské unie a mezinárodního společenství. Bezpečnostní opatření nesmí přejít do formy policejního státu, ale musí sloužit především občanům.

Naše postoje k bezpečnosti a boji s kriminalitou a korupcí a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2017. Níže najdete nejvýznamnější články k tématu bezpečnosti.

Plíšek: Zrušíme zbytečné regulace podnikání

20. 6. 2017
TOP 09 má v programu svobodné podnikatelské prostředí, nechceme podnikatele nadále zatěžovat, ale naopak rušit nesmyslné a zbytečné regulace. Právě oni jsou hybnou silou, která vytváří hodnoty do budoucna.
Číst více

Štětina: Kde končí svoboda slova, začíná konec demokracie

5. 6. 2017
V Evropském parlamentu proběhl hektický týden, jehož součásti bylo i projednávání kauzy se jménem Riziko politického zneužívání sdělovacích prostředků v České republice.
Číst více

Kalousek: Tato vláda zavedla šikanistán s oligarchou

5. 6. 2017
Pan ministr Pilný je společným nominantem dvojice Babiš – Zeman. Ti si během vládní krize prosadili svou. Všechny tři vládní strany tady daly základy šikanistánu, který provádí společná státní moc s jedním oligarchou.
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09