Bezpečnost, boj s kriminalitou a korupcí

Největší nevojenskou hrozbou, narušující stabilitu ekonomiky a celého demokratického zřízení, je organizovaný zločin a s ním spojená korupce. V současné době také hrozba terorismu. Ve svém důsledku mohou způsobit rozpad právního státu. Trendem organizovaného zločinu je diverzifikace a rozšiřování aktivit směrem k méně násilným nelegálním, ale o to více výdělečným činnostem, jako je obchod s lidmi, se zbraněmi a s drogami, padělání zboží či rozsáhlé finanční podvody. Naším úkolem a úkolem státu již není jen pouhá obrana, ale silná ofenzíva proti všem formám působení organizovaného zločinu společným a koordinovaným úsilím na národní i mezinárodní úrovni, v rámci Evropské unie a mezinárodního společenství. Bezpečnostní opatření nesmí přejít do formy policejního státu, ale musí sloužit především občanům.

Naše postoje k bezpečnosti a boji s kriminalitou a korupcí a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2017. Níže najdete nejvýznamnější články k tématu bezpečnosti.

Plíšek: Musíme zamezit únikům z policejních spisů

14. 9. 2017
Vadí mi, že se v některých médiích objevují citlivé informace z vyšetřovacích spisů bez konkrétního jmenování zdrojů. Tento způsob informování může být zavádějící, protože není zřejmé, kdo novináři informaci dal.
Číst více

Nahrávky potvrdily snahu ovlivnit politickou soutěž

11. 9. 2017
informace z nahrávek vedly k tomu, že tady byla snaha ovlivňovat politickou soutěž, zdiskreditovat konkurenci. Věřím, že se i na tohle upozornilo a že si třeba někdo dá do budoucna pozor, aby takovéto praktiky nepoužíval.
Číst více

Kalousek: Chceme vládu práva, ne vládu vůdců

9. 9. 2017
Jde o rozhodnutí, zda tu budeme držet masarykovskou demokracii, nebo přejdeme k oligarchii putinovského typu, zda bude platit vláda práva, nebo vláda vůdců.

Plíšek: Poslanci ANO se zachovali zbaběle

7. 9. 2017
Jejich chování bych označil jako pokrytecké, protože měli v programu, že chtějí ještě více omezit imunitu nebo nechtějí, aby byla používána na činnosti poslanců, které nesouvisejí s výkonem mandátu. Dnes jsme viděli, že se hlasování nezúčastnili. Z jejich strany to beru jako zbabělost.

Plíšek: O vině poslanců ANO má rozhodovat soud

31. 8. 2017
Dnes to není rozhodování o vině či trestu vůči těmto poslancům, ale o tom, abychom dali průchod spravedlnosti a aby mohlo řízení dále pokračovat. Oni se pak budou moci obhájit a o jejich vině či nevině rozhodne nezávislý soud.
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09