Bezpečnost, boj s kriminalitou a korupcí

Největší nevojenskou hrozbou, narušující stabilitu ekonomiky a celého demokratického zřízení, je organizovaný zločin a s ním spojená korupce. V současné době také hrozba terorismu. Ve svém důsledku mohou způsobit rozpad právního státu. Trendem organizovaného zločinu je diverzifikace a rozšiřování aktivit směrem k méně násilným nelegálním, ale o to více výdělečným činnostem, jako je obchod s lidmi, se zbraněmi a s drogami, padělání zboží či rozsáhlé finanční podvody. Naším úkolem a úkolem státu již není jen pouhá obrana, ale silná ofenzíva proti všem formám působení organizovaného zločinu společným a koordinovaným úsilím na národní i mezinárodní úrovni, v rámci Evropské unie a mezinárodního společenství. Bezpečnostní opatření nesmí přejít do formy policejního státu, ale musí sloužit především občanům.

Naše postoje k bezpečnosti a boji s kriminalitou a korupcí a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2017. Níže najdete nejvýznamnější články k tématu bezpečnosti.

Pavera: O vině v dotačním podvodu musí rozhodnout soud

18. 8. 2017
Andreje Babiše neobviňuji, ale na základě svých informací a zkušeností veřejně říkám, že si myslím, že se dopustil dotačního podvodu. O vině nebo nevině musí samozřejmě rozhodnout až soud.
Číst více

Plíšek: Politizace policie do demokracie nepatří

18. 8. 2017
Nemyslím si, že by si poslanci měli hrát na policisty nebo státní zástupce. Navíc kauza obou poslanců Babiše a Faltýnka nesouvisí s výkonem jejich mandátu a mělo by být i v jejich zájmu, aby o jejich vině či nevině rozhodl nezávislý soud.

Plíšek: Nevěřím teoriím o spiknutí, 50. letech a o objednávce

17. 8. 2017
Nemám žádné informace o tom, že by policie nebyla nezávislá. Policie nekoná  úkony samostatně. Pakliže by státní zástupce shledal pochybení v činnosti policie, tak má svoje nástroje, jak zasáhnout. Nevěřím teoriím o spiknutí, o 50. letech a o nějaké objednávce.
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09