Penzijní reforma

Vyhlídky na penzi u lidí, kteří jsou dnes v produktivním věku, jsou alarmující. Téměř všechny politické strany se bojí pohlédnout budoucí realitě do tváře. TOP 09 se s tím nehodlá nadále smiřovat. Situaci musíme řešit neodkladně během příštího volebního období. Naší prioritou je stabilní důchodový systém, udržitelný na desetiletí dopředu a opřený o druhý pilíř důchodového pojištění. Jeho zrušení byla obrovská chyba, neboť tím zmizel instrument k posílení individuální zásluhovosti v rámci povinného pojištění. Jsme proto kdykoli připraveni vést politickou diskusi o jeho znovuzavedení.

Pokud k zavedení druhého pilíře nebude většinová vůle, pak budeme jednoznačně prosazovat další snižování sociálního pojištění a posílení státní podpory dobrovolného připojištění. K existujícímu solidárnímu principu je nutné zásadně posílit tyto individuální zásluhy v rámci povinného pojištění, a tím umožnit občanovi, aby sám odpovědně přistoupil ke své budoucnosti.

Níže najdete nejvýznamnější články k tématu penzijní reformy.

Adamová: Neřešit důchody je časovaná bomba

8. 8. 2017
Neudržitelnou situaci musíme řešit neodkladně během příštího volebního období. Peníze v budoucnu totiž nebudou potřeba jen na penze, ale zvýšené nároky budou logicky i na zdravotní a sociální péči. Proto považuji penzijní reformu za zásadní politické téma.
Číst více

Ministryně rozdává dárečky a nemyslí na budoucnost

28. 7. 2017
Vždycky mě překvapí, co všechno je schopná paní ministryně slíbit a až následně řešit, kde na to vezme peníze. V tomto případě se jedná zejména o platy v sociálních službách. Doufám, že se příští rok platy opravdu zvýší a nebude to jen slíbená proklamace.

Adamová: Reformu penzí potřebujeme

21. 7. 2017
Skuteční objektivní experti, kteří se neřídí přáními vlády, jako je třeba i Světové ekonomické fórum, dlouhodobě varují před tím, že státy, jako je Česká republika, nereformují důchodový systém.
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09