Penzijní reforma

Vyhlídky na penzi u lidí, kteří jsou dnes v produktivním věku, jsou alarmující. Téměř všechny politické strany se bojí pohlédnout budoucí realitě do tváře. TOP 09 se s tím nehodlá nadále smiřovat. Situaci musíme řešit neodkladně během příštího volebního období. Naší prioritou je stabilní důchodový systém, udržitelný na desetiletí dopředu a opřený o druhý pilíř důchodového pojištění. Jeho zrušení byla obrovská chyba, neboť tím zmizel instrument k posílení individuální zásluhovosti v rámci povinného pojištění. Jsme proto kdykoli připraveni vést politickou diskusi o jeho znovuzavedení.

Pokud k zavedení druhého pilíře nebude většinová vůle, pak budeme jednoznačně prosazovat další snižování sociálního pojištění a posílení státní podpory dobrovolného připojištění. K existujícímu solidárnímu principu je nutné zásadně posílit tyto individuální zásluhy v rámci povinného pojištění, a tím umožnit občanovi, aby sám odpovědně přistoupil ke své budoucnosti.

Níže najdete nejvýznamnější články k tématu penzijní reformy.

Adamová: O svých penězích si mají lidé rozhodovat sami

18. 9. 2017
TOP 09 této vládě vyčítá, že se vykašlala na řešení důchodového systému. Zavírá před tím problémem oči. Většina lidí se domnívá, že reforma je nutná. Nevěří, že na jejich penze, pokud jsou ti lidé v produktivním věku, stát bude mít. Stačí se podívat na čísla.
Číst více

Adamová: Neřešit důchody je časovaná bomba

8. 8. 2017
Neudržitelnou situaci musíme řešit neodkladně během příštího volebního období. Peníze v budoucnu totiž nebudou potřeba jen na penze, ale zvýšené nároky budou logicky i na zdravotní a sociální péči. Proto považuji penzijní reformu za zásadní politické téma.
Číst více

Ministryně rozdává dárečky a nemyslí na budoucnost

28. 7. 2017
Vždycky mě překvapí, co všechno je schopná paní ministryně slíbit a až následně řešit, kde na to vezme peníze. V tomto případě se jedná zejména o platy v sociálních službách. Doufám, že se příští rok platy opravdu zvýší a nebude to jen slíbená proklamace.

Adamová: Reformu penzí potřebujeme

21. 7. 2017
Skuteční objektivní experti, kteří se neřídí přáními vlády, jako je třeba i Světové ekonomické fórum, dlouhodobě varují před tím, že státy, jako je Česká republika, nereformují důchodový systém.

Adamová: Prosperita nás čeká pouze v Evropské unii

4. 7. 2017
Množí se hlasy, že bychom měli vystoupit z Evropské unie. Ti, kdo takhle uvažují však zapomínají občanům sdělit, jaké všechny důsledky by to pro ně mělo a to zejména v ekonomické oblasti - ztráta konkurenceschopnosti a s tím spojených pracovních míst, lidé by výrazně zchudli.
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09