Penzijní reforma

Vyhlídky na penzi u lidí, kteří jsou dnes v produktivním věku, jsou alarmující. Téměř všechny politické strany se bojí pohlédnout budoucí realitě do tváře. TOP 09 se s tím nehodlá nadále smiřovat. Situaci musíme řešit neodkladně během příštího volebního období. Naší prioritou je stabilní důchodový systém, udržitelný na desetiletí dopředu a opřený o druhý pilíř důchodového pojištění. Jeho zrušení byla obrovská chyba, neboť tím zmizel instrument k posílení individuální zásluhovosti v rámci povinného pojištění. Jsme proto kdykoli připraveni vést politickou diskusi o jeho znovuzavedení.

Pokud k zavedení druhého pilíře nebude většinová vůle, pak budeme jednoznačně prosazovat další snižování sociálního pojištění a posílení státní podpory dobrovolného připojištění. K existujícímu solidárnímu principu je nutné zásadně posílit tyto individuální zásluhy v rámci povinného pojištění, a tím umožnit občanovi, aby sám odpovědně přistoupil ke své budoucnosti.

Níže najdete nejvýznamnější články k tématu penzijní reformy.

Adamová: Reformu penzí potřebujeme

21. 7. 2017
Skuteční objektivní experti, kteří se neřídí přáními vlády, jako je třeba i Světové ekonomické fórum, dlouhodobě varují před tím, že státy, jako je Česká republika, nereformují důchodový systém.

Adamová: Prosperita nás čeká pouze v Evropské unii

4. 7. 2017
Množí se hlasy, že bychom měli vystoupit z Evropské unie. Ti, kdo takhle uvažují však zapomínají občanům sdělit, jaké všechny důsledky by to pro ně mělo a to zejména v ekonomické oblasti - ztráta konkurenceschopnosti a s tím spojených pracovních míst, lidé by výrazně zchudli.

Kalousek: S Evropou musíme sedět u jednoho stolu

3. 7. 2017
Jestliže chceme, aby se Evropa reformovala, a to my opravdu chceme, je to důležité, tak musíme sedět u toho stolu v rychlém pruhu. Musíme být jasně schopni formulovat náš národní zájem, naše priority a přesvědčit o tom partnery také tím, že se budeme jako spolehlivý a čitelný partner chovat.
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09