Penzijní reforma

Vyhlídky na penzi u lidí, kteří jsou dnes v produktivním věku, jsou alarmující. Téměř všechny politické strany se bojí pohlédnout budoucí realitě do tváře. TOP 09 se s tím nehodlá nadále smiřovat. Situaci musíme řešit neodkladně během příštího volebního období. Naší prioritou je stabilní důchodový systém, udržitelný na desetiletí dopředu a opřený o druhý pilíř důchodového pojištění. Jeho zrušení byla obrovská chyba, neboť tím zmizel instrument k posílení individuální zásluhovosti v rámci povinného pojištění. Jsme proto kdykoli připraveni vést politickou diskusi o jeho znovuzavedení.

Pokud k zavedení druhého pilíře nebude většinová vůle, pak budeme jednoznačně prosazovat další snižování sociálního pojištění a posílení státní podpory dobrovolného připojištění. K existujícímu solidárnímu principu je nutné zásadně posílit tyto individuální zásluhy v rámci povinného pojištění, a tím umožnit občanovi, aby sám odpovědně přistoupil ke své budoucnosti.

Níže najdete nejvýznamnější články k tématu penzijní reformy.

Kalousek: Navrhnutý deficit je obžalobou vládní nečinnosti

29. 5. 2017
Měly proběhnout systémové změny, které by dokázaly strukturu rozpočtu udělat tak, aby mohl být vyrovnaný a aby bylo dostatek prostředků pro investice. Vláda v této věci neudělala nic, byť to slibovala. Některé reformní kroky zrušila. Sama nezavedla žádné.
Číst více

Adamová: Naši voliči nestojí o spasitele

23. 4. 2017
Věřím, že v naší republice žije dostatek lidí, kteří sdílejí stejný pohled na svět, že se primárně máme každý starat o sebe a své nejbližší. Přece to není tak, že potřebujeme spasitele, který to tu povede jako rodinnou firmu a postará se o své ovečky.

5 Sociálně soudržná společnost

Střední třída je základem společenské a ekonomické stability země. Její podíl na celkových příjmech a výdajích představuje ve vyspělých zemích 60 i více procent. Výdaje středních vrstev bývají, na rozdíl od ostatních, stabilnější, tj. odolnějšívůči hospodářským výkyvům.
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09