Vzdělání, věda a výzkum

Vzdělání je ta nejlepší investice

Vzdělání je klíčem k budoucnosti

O budoucí prosperitě země se rozhoduje v našich školách už dnes. České školství má skvělou tradici a stále dobré předpoklady pro vysoce kvalitní vzdělávání. Školy i učitelé prošli během posledních dvaceti let řadou změn a pracovali v měnícím se a nepředvídatelném prostředí, ale stále chybí dlouhodobá strategie. Děti, které nastoupily letos do 1. třídy, budou opouštět školy mezi lety 2025 a 2030. Toto je horizont, který je třeba ve vzdělávání sledovat.

Naše postoje ke vzdělání, vědě a výzkumu a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2013. Níže najdete nejvýznamnější články k tématu vzdělání, vědy a výzkumu.

Vácha: Ministryně školství financování sportu podcenila

23. 5. 2017
Paní ministryně svojí energii ale vložila do něčeho jiného. Máme tady reformu financování regionálního školství, inkluzi, reformu v předškolním vzdělávání. Vydala se spíš tímhle směrem. Možná součást financování sportu podcenila.

Audit ministryně školství Valachové

23. 5. 2017
Audit práce ministryně školství, který udělala TOP 09, ukazuje pouhých pět měsíců před volbami na tristní výsledky. Za odcházející ministryní z ČSSD zůstává mnoho pokusů o velké změny, které jsou nedotažené a mohou poškodit české školství.

Nováková: Ministryně Valachová v roli chytré horákyně

16. 5. 2017
Jak poznáte ministryni od chytré horákyně? Podle přístupu k návrhům opozice – trochu z nich zachová, podstatné změní. Ministryně školství Valachová, která na konci května rezignuje kvůli aféře kolem sportovních dotací, byla v této roli důsledná.
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09