Vzdělání, věda a výzkum

Vzdělání je ta nejlepší investice

Vzdělávání, věda a výzkum musí být prioritou, která se jasně odráží v závazném navýšení rozpočtů. Rozvoj vzdělané, samostatné a zodpovědné osobnosti je zárukou rozvoje jedince i celé země a společnosti. Z toho plyne schopnost absolventa se celoživotně vzdělávat a flexibilně měnit svou specializaci podle poptávky pracovního trhu. Nedopustíme proto, aby se poslání školy zúžilo na pouhé předávání informací či aby se vzdělávání omezilo na pouhou přípravu ke konkrétnímu a úzce zaměřenému současnému povolání.

Naše postoje ke vzdělání, vědě a výzkumu a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2017. Níže najdete nejvýznamnější články k tématu vzdělání, vědy a výzkumu.

Ženíšek: TOP 09 ze svého programu neuhýbá

29. 6. 2017
Neuhneme z našich priorit, ve kterých jsme konzistentní. Řada lidí se nám před 2 nebo 3 lety posmívala, že naším jediným tématem je boj proti politice Andreje Babiše. Dnes vidíme, že není žádná politická strana, kromě hnutí ANO, která by Andreje Babiše nekritizovala.
Číst více

Růžička: Vzdělání bychom si měli vážit

29. 6. 2017
Učitele platíme ze všech zemí OECD nejhůř. Mají 56 procent průměrného platu vysokoškoláků v této zemi. Nevážíme si své budoucnosti. To není investice do jednotlivých učitelů, to je investice do našich dětí, tím pádem do naší budoucnosti.

Růžička: České školství potřebuje vizi

23. 6. 2017
V tomto volebním období máme už třetího ministra školství. Změny se nedají hodnotit vůbec pozitivně. Chybí kontinuita, vize a dlouhodobá práce. Měl jsem na mysli kontinuitu ve školství, která by měla být napříč politickými pohledy a politickými stranami. Měníme ministry neuvěřitelnou rychlostí.
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09