Soudnictví - justice

Základní práva a svobody jsou pod ochranou soudní moci. TOP 09 prosazuje  tradiční hodnoty v justici tak, aby pomáhala navracet lidem důvěru v právní stát. Za nezbytnou podmínku řádného fungování justice a účinného prosazování těchto hodnot považujeme stabilní a přehledný právní řád. Právo musí sloužit jako srozumitelný soubor pravidel, která se nemění každý den a přinášejí do běžného života občanů i společností dostatečnou právní jistotu. Zasadíme se o to, aby přechod na novou úpravu soukromého práva proběhl s co nejmenšími nepříznivými dopady na ochranu práv fyzických i právnických osob.

Naše postoje k soudnictví a justici a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2013. Níže najdete nejvýznamnější články k tématu soudnictví - justice.

Plíšek: Finanční správa zneužívá svoji moc

19. 5. 2017
Na schůzi sněmovny jsem navrhl usnesení, že poslanecká sněmovna vyzývá předsedu vlády, aby učinil opatření, aby finanční správa dodržovala rozsudky Nejvyššího správního soudu a zároveň nezneužívala institut zajišťovacích příkazů.
Číst více

Pospíšil: Zeman se chová jako absolutní monarcha

17. 5. 2017
Prezident se k premiérovi chová jako autoritativní vládce nějaké středoasijské republiky nebo absolutní monarcha. K tomu přidává prezident Zeman pokusy o účelové ohýbání ústavy, které má pomáhat jeho politickému spojenci – Andreji Babišovi.
Číst více

Plíšek: Prezident by neměl pošlapávat ústavní zvyklosti

16. 5. 2017
Přímá volba nedává prezidentu republiky kroky, kdy se často pohybuje mimo meze, ať už ústavy, nebo ústavních zvyklostí, které tady 25 let máme a které bychom si měli hýčkat. Nikoli je pošlapávat.
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09