Soudnictví - justice

Český právní systém představuje nepřehlednou a rozsáhlou směsici převážně regulačních a sankčních předpisů, postihujících takřka veškeré možné oblasti lidského jednání. V praxi již vlastně není možné, aby se kdokoliv bezchybně orientoval v celém právním řádu a měl o něm dokonalý přehled, a to včetně odborníků a profesionálů. Jednou z příčin tohoto stavu je mylná domněnka, že každý negativně vnímaný jev lze vyřešit zákonem. Proto zrušíme zbytečné předpisy a povinnosti. Zbytečné povinnosti jsou zejména takové, které zatěžují adresáty bez zjevného pozitivního účinku pro stát a jeho občany a pouze zaměstnávají nadbytečný úřednický aparát.

Rozbujení právního řádu bude zabráněno dodržováním pravidla, že s každou novou regulací dojde ke zrušení alespoň jedné stávající.

Naše postoje k soudnictví a justici a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2017. Níže najdete nejvýznamnější články k tématu soudnictví - justice.

Plíšek: Úředníci zneužívají zajišťovací příkazy

21. 6. 2017
Je skandální, že v důsledku svévolného postupu finanční správy musely ukončit činnost i některé rodinné firmy, jež si v minulosti vždy plnily svoje daňové povinnosti. Současně musely propustit své zaměstnance, z nichž se mnohdy stali klienti úřadu práce.

Plíšek: Zrušíme zbytečné regulace podnikání

20. 6. 2017
TOP 09 má v programu svobodné podnikatelské prostředí, nechceme podnikatele nadále zatěžovat, ale naopak rušit nesmyslné a zbytečné regulace. Právě oni jsou hybnou silou, která vytváří hodnoty do budoucna.
Číst více

Plíšek: Občané mají vědět, za co stát utrácí jejich peníze

15. 6. 2017
Je s podivem, že politici TOP 09 jsou jediní, kdo stojí proti všem výjimkám z registru smluv. Každá výjimka, je velkým morálním hazardem pro všechny, kdo musí smlouvy zveřejňovat.
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09