Soudnictví - justice

Český právní systém představuje nepřehlednou a rozsáhlou směsici převážně regulačních a sankčních předpisů, postihujících takřka veškeré možné oblasti lidského jednání. V praxi již vlastně není možné, aby se kdokoliv bezchybně orientoval v celém právním řádu a měl o něm dokonalý přehled, a to včetně odborníků a profesionálů. Jednou z příčin tohoto stavu je mylná domněnka, že každý negativně vnímaný jev lze vyřešit zákonem. Proto zrušíme zbytečné předpisy a povinnosti. Zbytečné povinnosti jsou zejména takové, které zatěžují adresáty bez zjevného pozitivního účinku pro stát a jeho občany a pouze zaměstnávají nadbytečný úřednický aparát.

Rozbujení právního řádu bude zabráněno dodržováním pravidla, že s každou novou regulací dojde ke zrušení alespoň jedné stávající.

Naše postoje k soudnictví a justici a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2017. Níže najdete nejvýznamnější články k tématu soudnictví - justice.

Plíšek: Nevěřím teoriím o spiknutí, 50. letech a o objednávce

17. 8. 2017
Nemám žádné informace o tom, že by policie nebyla nezávislá. Policie nekoná  úkony samostatně. Pakliže by státní zástupce shledal pochybení v činnosti policie, tak má svoje nástroje, jak zasáhnout. Nevěřím teoriím o spiknutí, o 50. letech a o nějaké objednávce.

Pospíšil: Evropská unie nepodporuje miliardáře

15. 8. 2017
Je zřejmé, že když miliardář Babiš získal dotaci 50 milionů, která je určena pro malé a střední podnikatele, tak to není v pořádku. Je logické, že policie šetří, jestli nečinil účelové kroky, které mohou mít trestněprávní charakter. Evropská unie opravdu nepodporuje miliardáře.
Číst více

Plíšek: Státní zastupitelství nesmí být politizováno

14. 8. 2017
Není zbaven mlčenlivosti nejenom pan ministr Pelikán, ale ani nejvyšší státní zástupce a oba vrchní státní zástupci v Praze a Olomouci. Právě tím krokem pana ministra Pelikána by se nemělo politizovat státní zastupitelství. Ani to by nemělo řídit hnutí ANO.
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09