Ochrana zvířat

Člověk se stal dominantním vládcem živé přírody. Vedle užitku proto musí nastoupit i odpovědnost za její další osud. Starost a péče o kvalitu života zvířat navazuje a prolíná se s ochranou životního prostředí, přičemž obojí je nedílnou součástí kvality života lidského.

Pro vztah ke zvířatům musí být důsledně uplatňován princip respektu a soucitu. Na školách i v občanském vzdělávání chceme aplikovat výuku základů etiky a ochrany zvířat. Legislativa na ochranu i hospodářské využití zvířat má sledovat současný vývoj a důsledně chránit zvířata proti možnému utrpení. Myslivost by měla probíhat v souladu s ochranou zvířat.

Níže najdete nejvýznamnější články k tématu ochrany zvířat.

Adamová: ANO má záložní variantu, vládu s KSČM a SPD

23. 4. 2018
Už několik měsíců jsme svědky konkrétních činů ve sněmovně, kdy tato hlasovací koalice funguje velmi dobře. Naposledy třeba s volbou pana Maška do čela komise pro kontrolu GIBS. Takže toto je záložní varianta, která je pořád ve hře.
Číst více

Pospíšil: Vztah ke zvířatům je součástí naší odpovědnosti

5. 4. 2018
Je neudržitelné, aby v České republice lidé, kteří týrají zvířata, odcházeli od soudu pouze s pokutami nebo podmínečnými tresty. Pokud chceme být opravdu civilizovanou zemí a odpovědnými občany, pak to musíme změnit.
Číst více

Petice: Větší ochrana zvířat z nás dělá civilizovanou zemi

29. 3. 2018
Přísnější tresty za týrání zvířat, efektivnější boj proti těmto činům a lepší právní postavení zvířat žádá petice, kterou dnes společně zveřejnili předseda TOP 09 Jiří Pospíšil, místopředsedkyně neziskové organizace Home4Pets, z.s. Petra Vojtíšková a advokát Robert Plicka.

TOP 09: Týrání zvířat musí skončit

20. 3. 2018
Pachatelé trestného činu týrání zvířat by měli být nově přísněji postihováni. Novelu trestního zákoníku, která zvyšuje sankce za týrání zvířat, dnes představila TOP 09.
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09