Volby do Evropského parlamentu 2024

Evropské volby v pátek 7. a sobotu 8. června 2024

SPOLU do evropských voleb

Strany ODS, KDU-ČSL a TOP 09 se dohodly na vzájemné spolupráci ve volbách do Evropského parlamentu v červnu 2024 a své kandidáty budou nominovat za koalici SPOLU. Zástupci koalice SPOLU pevně věří ve volební úspěch a silné zastoupení kandidátů v Evropském parlamentu.

Programové desatero koalice SPOLU do evropských voleb.

Kandidáti

Schválenými kandidáty TOP 09 jsou:

3. RNDr. Luděk Niedermayer, 58 let, europoslanec a bývalý viceguvernér České národní banky, Měchenice, TOP 09

6. Mgr. Ondřej Kolář, 40 let, poslanec Parlamentu ČR, Praha, TOP 09

10. Ing. Lukáš Řádek, MBA, 46 let, náměstek primátorky města Hradec Králové, poradce ministra průmyslu a obchodu, Hradec Králové, TOP 09

12. Mgr. Šárka Slavíková Klímová, 43 let, předsedkyně Evropské unie žen, PR manažerka v obecně prospěšné organizaci, Mníšek pod Brdy, TOP 09

16. Int. M. et MA Pavel Havlíček, 32 let, analytik v oblasti mezinárodních vztahů, Chrášťany, TOP 09

18. Jan Tichánek, 21 let, student právnické fakulty, zastupitel, Ostrava, TOP 09

22. Bc. Vanda Bocková, 61 let, OSVČ, Dolní Lomná, TOP 09

24. Bc. Miloš Ulrich, 25 let, místostarosta města Úvaly, TOP 09

28. David Slavíček, 29 let, IT process manager, Brno, TOP 09

Bezpečná Evropa, silnější Česko. Koalice SPOLU představila hlavní témata úvodní části kampaně
5. 2. 2024

„Bezpečná Evropa, silnější Česko“ – to jsou hlavní témata úvodní části kampaně SPOLU do Evropského parlamentu. Zároveň také zásadní priority, které bude koalice v Evropě prosazovat. Zajistit bezpečí našich občanů, omezit byrokracii pro naše podnikatele a posílit vliv naší země v Evropské unii.

Celý článek
Výkonný výbor TOP 09 rozhodl o pořadí kandidátů do evropských voleb. Dvojkou za Niedermayerem bude Ondřej Kolář
15. 12. 2023

Členové výkonného výboru TOP 09 rozhodli o pořadí kandidátů TOP 09 do voleb do Evropského parlamentu na společné kandidátní listině koalice SPOLU. Už v říjnu byl lídrem kandidátky zvolen europoslanec Luděk Niedermayer. Výkonný výbor zvolil dvojkou kandidátky TOP 09 poslance Ondřeje Koláře. Na třetí místo strana nominovala Lukáše Řádka.

27. 10. 2023 | 17:30

Celý článek
Chceme společně hájit zájmy České republiky a stát se nejsilnějším hlasem, do Evropy jdeme SPOLU!
27. 10. 2023

Koalice SPOLU se rozhodla spojit své síly i do Evropského parlamentu. Její představitelé jsou přesvědčeni, že se společně stanou nejsilnějším hlasem za Česko.