× Pohněme s tím. Společně!

Naše názory

Vydaváme nejen své oficiální tiskové výstupy, ale naši představitelé poskytují elektronickým i tištěným médiím rozhovory a komentáře. Ve formuláři níže můžete zadat, čí názory a z jaké oblasti chcete vyhledat.

Témata
Osobnosti Začněte psát jméno osobnosti a vyberte ji pak z nabízeného seznamu.

Veřejné finance

25. 4. 2010 | 18:10
Máme naprosto jasný názor, kde škrtat. To udělá každá firma i každá rodina, když se dostává do úzkých.
Číst více

Sociální politika

Pracovitých je dost Víc, než si myslíte Sociální systém nesmí být srovnatelnou alternativou k pracovitosti. TOP 09 bude tvrdě bojovat proti zneužívání sociálních dávek a „práci na černo". Podporu v nezaměstnanosti ve stávající výši a délce podpory nedostane ten, kdo: podá sám výpověď, ukončí pracovní poměr dohodou nebo byl propuštěn pro porušení kázně po odpovídající dobu dostane odstupné neodpracuje 20 hodin veřejné služby týdně. U dávek v dlouhodobé nezaměstnanosti stanoví výrazný rozdíl mezi tím, kdo vykonává veřejnou službu v rozsahu dvaceti hodin týdně, a kdo ji odmítne.  Zkušenosti seniorů potřebujeme Víc, než si myslíte TOP 09 navrhne zvýšit institucionální financování péče o zdravotně postižené a seniory. TOP 09 navrhne zvýšit institucionální financování péče o zdravotně postižené a seniory. Na všech stupních závislosti bude dávka podmíněna testováním majetkových poměrů, aby péče za únosnou cenu byla dostupná pouze pro skutečně potřebné. Budeme upřednostňovat rodinnou péči o seniory a osoby se zdravotním postižením a zvýhodníme pečující obdobně jako péči o dítě do 12 let. Zajistí dostupnost hospicové a paliativní péče o seniory ve všech regionech.    Je TOP 09 stranou pro rodiny s dětmi? Víc, než si myslíte  TOP 09 podporuje návrat k hodnotám rodiny, rodinných vazeb a vzájemné odpovědnosti. Zavedením efektivního systému všech rodinných dávek chceme motivovat rodiče k práci, nikoliv k závislosti na sociálních dávkách. Přídavky na děti nahradíme vyšší slevou na dani z příjmu včetně zvýšení daňového bonusu. Budeme podporovat návrat žen matek k pracovní kariéře po narození dítěte umožněním odpočtu prokazatelných nákladů spojených s hlídáním dětí a domácími pracemi.
Číst více
 <  1 2 ... 70 ... 76 77 78 Názory: 771 - 772 z 772