Migrační politika

Prioritou řešení migrační krize je pro nás nalezení společného evropského řešení a důsledné dodržování zákonů. Podporujeme proto společnou ochranu evropských hranic za pomoci Společné pohraniční a pobřežní stráže i rozvoje Schengenského informačního systému, důslednou návratovou politiku těch, kteří nezískají mezinárodní ochranu a pobývají v schengenském prostoru nelegálně, i boj s pašeráky lidí do Evropy. Ztotožňujeme se také s nezbytností finanční a humanitární pomoci evropským zemím, které čelí přílivu migrantů. Je nicméně důležité si uvědomit, že řešení migrační krize nenajdeme pouze v Evropě. Musíme usilovat zejména o to, aby v místech krize byly udržitelné a důstojné podmínky pro život, a pro zajištění efektivní ochrany našich hranic se pokusit uzavírat s těmito zeměmi dohody o vzájemné spolupráci.

Naše postoje k migrační politice a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2017.

TOP 09: Pomozme potřebným, trvejme však na dodržování pravidel

9. 9. 2015
Evropa čelí největší uprchlické krizi od druhé světové války. TOP 09 zastává konzistentní a nepopulistický postoj, který vychází z konzervativních hodnot, klade důraz na dodržování pravidel, opírá se o principy humanity, ochrany lidských práv a solidarity.

TOP 09 chce v EU prosadit víc peněz na řešení migrační krize

16. 6. 2015
Evropa si musí přiznat, že není schopna přijmout desítky milionů migrantů stojících na hranicích. Musí výrazně zvýšit výdaje v místech, odkud migranti přicházejí stejně tak jako na ostrahu vnější hranice.
Číst více

Postavme se v EU proti kvótám i s blokační žlutou kartou

28. 5. 2015
Česká republika se musí jednoznačně postavit proti plánu Evropské komise stanovit jednotlivým zemím kvóty pro migranty.
 <  1 2 3 4 5 6 Články 51 - 53 z 53
TOP 09 Facebook Twitter YouTube Instagram