Jan Tichánek

kandidát č. 18 ve volbách do EP 2024, 21 let, student právnické fakulty, zastupitel, Ostrava, člen TOP 09

Je rodákem z Ostravy a aktuálně studuje právo a právní vědu na Právnické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci.

Od roku 2022 je také zastupitelem největšího městského obvodu Ostravy, Ostrava-Jih. Jako komunální politik se jakožto člen finančního výboru věnuje především oblastem prevence, školství a hospodaření. Dále je iniciátorem projektu, který bude mít za cíl v Ostravě rozšiřovat právní gramotnost a rozhled. Mezi jeho vedlejší, ale zato velmi oblíbené povinnosti patří také role oddávajícího.

Současně se studiem se věnuje oblasti rozvoje klinického právního vzdělávání a řadě neziskových a dobrovolnických projektů. Mezi nimi například sbírce pro pluk Kraken, který aktuálně nasazuje životy na Ukrajině, dobrovolnictví v obcích zasažených tornádem nebo pořádání seminářů v sociálních dílnách pro tělesně a zrakově postižené a v neziskových organizacích. Ve volném čase se také věnuje aktivizaci mladých ve veřejném dění skrze přednášky, simulace, debaty a další podobné akce. Od roku 2020 je předsedou mládežnické organizace TOP týmu Moravskoslezský kraj a od roku 2022 také místopředsedou celorepublikové organizace TOP týmu.

„Do Evropského parlamentu kandiduji, protože chci, aby byl slyšet hlas mladých. Vždyť právě o nejmladší generaci se většinou na půdě demokratických institucí hlasuje. Věřím, že naše budoucnost je v jádru Evropské unie. Chci Evropu pro mladé, která bude efektivně reagovat na moderní svět. Také chci Evropu odolnou, silnou a obranyschopnou,“ říká.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme