Bc. Miloš Ulrich

kandidát č. 24 ve volbách do EP 2024, 25 let, místostarosta města Úvaly, člen TOP 09

Působí jako místostarosta v rodných Úvalech. Vystudoval andragogiku a personální řízení na FF UK, kde je v současné době v navazujícím magisterském studiu. Ve volném čase rád sportuje. Od svých 6 let se věnuje karate, byl dokonce členem státní reprezentace. Závodní kariéru už sice pověsil na hřebík, působí ale stále jako rozhodčí.

Snaží se, aby z Úval bylo místo nejen k přespání, ale i trávení volného času, což je pro obce v prstenci Prahy velká výzva. Stál u zrodu participativního rozpočtu, inicioval v Úvalech vznik Virtuální Univerzity třetího věku a řadu dalších věcí. Do konce mandátu chce ještě stihnout posunout digitalizaci úřadu.

„A proč jsem se rozhodl kandidovat do Evropského parlamentu? Rozhoduje se teď o budoucnosti a u toho musí být i mladí. Ochrana životního prostředí, udržitelnost, reforma EU, digitalizace, vzdělávání - to jsou témata, u kterých bych chtěl být. Mají-li být reformy úspěšné, musí se na nich shodnout nejen liberálové a konzervativci, levice a pravice, ale i mladší a starší občané,“ říká.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme