Vytvořte si žádost o voličský průkaz

Časy, kdy politici poroučeli větru a dešti, by měly zůstat minulostí. Proto je fajn vyřídit si k evropským volbám voličský průkaz. Voličský průkaz vám umožní odvolit během voleb v jakékoli volební místnosti v ČR, a tedy udělat si s čistým svědomím krásný víkend kdekoli, kde se vám zamane.

Je to snazší, než se zdá (podrobné informace naleznete na Portálu veřejné správy; pokud se přihlásíte do Portálu občana, můžete si žádost vytvořit a odeslat přímo tam - údaje, které o vás státní správa již má, budete mít předvyplněné):

  • Ve formuláři níže vyplňte údaje, které stát pro přidělení voličského průkazu žádá, a stáhněte si PDF verzi své žádosti.
  • Vytištěnou verzi doručte na úřad svého trvalého bydliště osobně či korespondenčně s úředně ověřeným podpisem (vyřídíte na jakémkoli Czech POINTu, např. na poště, obecním úřadě), elektronickou verzi doručte online přes datovou schránku.
  • Žádost úřad potřebuje do 31. května (16:00) v případě korespondenční a elektronické žádosti, nebo do 5. června (16:00) v případě žádosti osobní.

VYTVOŘENÍ ŽÁDOSTI O VOLIČSKÝ PRŮKAZ

Pro volby do Evropského parlamentu ve dnech 7. 6. 2024 a 8. 6. 2024.

Údaje o žadateli

Způsob vyzvednutí

Vyplněné údaje neukládáme ani dále nijak nezpracováváme, slouží pouze pro vytvoření PDF souboru žádosti.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme