Ing. Lukáš Řádek, MBA

46 let, náměstek primátorky města Hradec Králové, poradce ministra průmyslu a obchodu, Hradec Králové, TOP 09

Lukáš Řádek se narodil 26. srpna 1977 v Pardubicích a od roku 2011 žije se svojí rodinou v Hradci Králové. Vystudoval Českou zemědělskou univerzitu v Praze, Fakultu agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů, a současně také obory na Fakultě životního prostředí.

Svoji profesní dráhu započal na Agentuře ochrany přírody a krajiny České republiky (AOPK ČR), kde se specializoval na národní a evropské dotace. Jako vedoucí krajského střediska v Pardubicích si rozšířil manažerské a odborné dovednosti.

V roce 2009 založil společnost ENVICONS, specializovanou na vodu a krajinu. Pod jeho vedením firma realizovala více než čtyři stovky projektů pro zlepšení životního prostředí, přičemž několik z nich bylo oceněno v soutěžích zaměřených na adaptační projekty a krajinářskou architekturu. Jeho práce získala uznání jak v České republice, tak i v zahraničí.

Je aktivním členem v několika profesních společnostech a zasedá v různých výborech a komisích, kde se věnuje otázkám životního prostředí a adaptace na klimatické změny.

V roce 2019, inspirován 30. výročím sametové revoluce, vstoupil do TOP 09, strany, kterou podporoval od jejího založení. V roce 2022 byl zvolen do zastupitelstva Hradce Králové a stal se náměstkem primátorky, s odpovědností za strategický rozvoj, investice, ochranu klimatu a energetiku. Od června 2023 navíc působí jako poradce ministra průmyslu a obchodu.

Hradec Králové zavádí nová pravidla pro investory: Krok k férovému rozvoji a prosperitě města
12. 2. 2024

Hradec Králové připravuje novou spolupráci s developery a investory pro udržitelný rozvoj města. S novými pravidly a zásadami, které reflektují potřeby lokality a podporují veřejný prostor, město usiluje o férové a předvídatelné prostředí pro investice.

Celý článek
Rekonstrukce Milety začne v dubnu. Po okruhu budou auta křižovatkou projíždět jedním pruhem
5. 2. 2024

Dlouho očekávaná rekonstrukce křižovatky Mileta na silničním okruhu v Hradci Králové začne 2. dubna.

Velké náměstí: nový pohled na rekonstrukci se zapojením veřejnosti
26. 1. 2024

Velké náměstí: nový pohled na rekonstrukci se zapojením veřejnosti

Sdílená zóna pro chodce, cyklisty i automobily, zeleň, nové osvětlení či zázemí pro konání akcí. Nejen tyto prvky přináší nový koncept studie rekonstrukce Velkého náměstí v historickém centru Hradce Králové.

Celý článek
Výkonný výbor TOP 09 rozhodl o pořadí kandidátů do evropských voleb. Dvojkou za Niedermayerem bude Ondřej Kolář
15. 12. 2023

Členové výkonného výboru TOP 09 rozhodli o pořadí kandidátů TOP 09 do voleb do Evropského parlamentu na společné kandidátní listině koalice SPOLU. Už v říjnu byl lídrem kandidátky zvolen europoslanec Luděk Niedermayer. Výkonný výbor zvolil dvojkou kandidátky TOP 09 poslance Ondřeje Koláře. Na třetí místo strana nominovala Lukáše Řádka.