Výkonný výbor TOP 09 rozhodl o pořadí kandidátů do evropských voleb. Dvojkou za Niedermayerem bude Ondřej Kolář

15. 12. 2023

Členové výkonného výboru TOP 09 rozhodli o pořadí kandidátů TOP 09 do voleb do Evropského parlamentu na společné kandidátní listině koalice SPOLU. Už v říjnu byl lídrem kandidátky zvolen europoslanec Luděk Niedermayer. Výkonný výbor zvolil dvojkou kandidátky TOP 09 poslance Ondřeje Koláře.

Na třetí místo strana nominovala náměstka královéhradecké primátorky Lukáše Řádka.

Čtvrté místo obsadila Šárka Slavíková Klímová.

Další pořadí kandidátů za TOP 09:

5. Pavel Havlíček

6. Jan Tichánek

7. Vanda Bocková

8. Miloš Ulrich

9. David Slavíček

Kandidáti v tomto pořadí obsadí předem určená místa na společné kandidátce koalice SPOLU, na kterém se jejich lídři závazně dohodli v rámci společného memoranda TOP 09, ODS a KDU-ČSL.

„Výkonný výbor TOP 09 vybral jako kandidáty do Evropského parlamentu osobnosti, za kterými je skvělá práce na evropské úrovni, v českém parlamentu či na komunální úrovni. Mají erudici, jsou jazykově vybaveni a připraveni rozhodovat o výzvách 21. století. Lídrem kandidátky je již dříve zvolený Luděk Niedermayer, kterému bude z druhé pozice krýt záda Ondřej Kolář, nynější poslanec a místopředseda výboru pro evropské záležitosti.“ řekla předsedkyně TOP 09 a Sněmovny Markéta Pekarová Adamová.

„Jako lídr kandidátky TOP 09 do evropských voleb se budu moci spolehnout na zkušený tým lidí, jejichž nominace dnes výkonný výbor schválil. TOP 09 sestavila kandidátku s vysokou kompetencí v evropských otázkách, jejíž prioritou je prozápadní směřování naší země i ekonomická budoucnost Česka. Společně se chceme zasadit o dobré fungování EU ve prospěch našich i evropských občanů. Věřím, že kandidátka Spolu bude dobrá nabídka pro voliče a bude mít ambicí bojovat o vítězství,uvedl europoslanec a lídr TOP 09 do evropských voleb Luděk Niedermayer.

Markéta Volfová, tisková mluvčí TOP 09

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme