Václav Horáček

lídr v Libereckém kraji

Poslanec Václav Horáček (60), který vede kandidátku TOP 09 v Libereckém kraji, je také radním Železného Brodu. Ve Sněmovně brání pravomoci obcí a je zastáncem změny rozdělování státních peněz do regionů. Ve volném čase se věnuje sportu, především tenisu a lyžování. Je ženatý, má tři děti.

V roce 1956 se narodil v Hořicích v Podkrkonoší, ale již řadu let žije v Jirkově u Železného Brodu. Po absolvování Pedagogické fakulty Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem pracoval jako učitel na základních školách v Jablonci nad Nisou a později v Železném Brodě.

V roce 1990 vstoupil do oblasti veřejné správy jako člen zastupitelstva a rady města Železný Brod, jehož se v roce 1994 stal starostou a byl jím do roku 2010. V témže roce byl zvolen poslancem za TOP 09. Ve volbách v roce 2013 svůj mandát znovu obhájil. Ve Sněmovně je členem Výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj a jeho místopředsedou.

Od roku 2010 je také členem a místopředsedou poslaneckého klubu TOP 09.

V dozorčí radě Státního fondu rozvoje bydlení pracuje od roku 2011. Dlouhodobě se angažuje také v regionálních aktivitách - zastupuje zájmy občanů v Železném Brodě, kde v komunálních volbách v roce 2014 obhájil místo zastupitele a následně byl zvolen radním města.

Mezi jeho zájmy patří míčové sporty – tenis, fotbal i volejbal, a také hudba, z níž má nejraději blues.

Václav Horáček je 40 let ženatý, má tři syny a čtyři vnoučata.

Krédo: Rodina na prvním místě.

TOP 09 odstartovala kampaň, ze svých hodnot "neuhne"

30. 5. 2017
TOP 09 dnes představila svůj volební program a zahájila kampaň před podzimními sněmovními volbami. Voličům nabízí jasný postoj, o který se můžou opřít. Do kampaně jde proto se sloganem - "Neuhneme".
Číst více

Kandidátku TOP 09 v Libereckém kraji povede Václav Horáček

30. 5. 2017
TOP 09 dnes představila své volební lídry v jednotlivých krajích. Libereckou krajskou kandidátku povede poslanec, místopředseda klubu poslanců a člen výkonného výboru Václav Horáček.
Číst více

Volby: