Kandidátku TOP 09 v Libereckém kraji povede Václav Horáček

30. 5. 2017

TOP 09 dnes představila své volební lídry v jednotlivých krajích. Kandidátku TOP 09 v Libereckém kraji povede poslanec Václav Horáček (60). TOP 09 také zveřejnila volební program, ve kterém voličům nabízí jasné postoje, o které se mohou opřít. Do kampaně jde proto se sloganem - "Neuhneme". V programu TOP 09 zdůrazňuje jistotu občanů v jejich penzi, boj proti korupci, snížení sociálních odvodů a podporu podnikání.

Václav Horáček se narodil v roce 1956 v Hořicích v Podkrkonoší, ale již řadu let žije v Jirkově u Železného Brodu. Po absolvování Pedagogické fakulty Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem pracoval jako učitel na základních školách v Jablonci nad Nisou a později v Železném Brodě.

V roce 1990 vstoupil do oblasti veřejné správy jako člen zastupitelstva a rady města Železný Brod, jehož se v roce 1994 stal starostou a byl jím do roku 2010. V témže roce byl zvolen poslancem za TOP 09. Ve volbách v roce 2013 svůj mandát znovu obhájil. Ve Sněmovně je členem Výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj a jeho místopředsedou.

Od roku 2010 je také členem a místopředsedou poslaneckého klubu TOP 09 a Starostové.

V dozorčí radě Státního fondu rozvoje bydlení pracuje od roku 2011. Dlouhodobě se angažuje také v regionálních aktivitách - zastupuje zájmy občanů v Železném Brodě, kde v komunálních volbách v roce 2014 obhájil místo zastupitele a následně byl zvolen radním města.

Mezi jeho zájmy patří míčové sporty – tenis, fotbal i volejbal, a také hudba, z níž má nejraději blues.

Václav Horáček je 40 let ženatý, má tři syny a čtyři vnoučata.

Krédo: Rodina na prvním místě.

Martina Rambousková, krajská manažerka TOP 09 Liberecký kraj

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme