TOP 09 odstartovala kampaň, ze svých hodnot "neuhne"

30. 5. 2017

TOP 09 dnes představila svůj volební program a zahájila kampaň před podzimními sněmovními volbami. Voličům nabízí jasný postoj, o který se můžou opřít. Do kampaně jde proto se sloganem - "Neuhneme". V programu TOP 09 zdůrazňuje jistotu občanů v jejich penzi, boj proti korupci, snížení sociálních odvodů a podporu podnikání.

„Když jsme s Karlem Schwarzenbergem TOP 09 zakládali, snili jsme o tom, že tu bude aspoň jedna pravicová strana, která bude pevná a neuhne ani v těch nejtěžších okamžicích. Strana, která bude vždycky myslet více na budoucnost naší země než sama na sebe. TOP 09 neuhne, protože to máme v genech,“ uvedl předseda Miroslav Kalousek.

TOP 09 usiluje o úspěšnou společnost stojící na vzdělaných a odpovědných jednotlivcích. „Chceme udělat největší reformu vzdělávání od dob Marie Terezie. Vzdělávání každý rok podpoříme 30 miliardami korun navíc. Pro rodiny zařadíme náklady na služby spojené s hlídáním dětí a úklidem domácnosti mezi odečitatelné položky ze základu daně. Znovu otevřeme debatu nad vhodnou reformou penzí,“ říká místopředsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

O bezpečí občanů se má podle TOP 09 starat moderní stát, který patří mezi hlavní hráče v Evropské unii. „TOP 09 ví, jak České republice zajistit stabilní budoucnost a prosperitu. Budeme rozhodnější než současná vláda a jsme přesvědčeni, že stát tu má být pro občana. Chceme, aby Česká republika hrála v Evropské unii první ligu, a proto je pro nás stanovení termínu přijetí eura jednoznačný závazek,“ řekl první místopředseda TOP 09 Marek Ženíšek.

Ekonomika státu potřebuje odpovědnou správu a svobodné podnikání. Tvořiví a šikovní lidé mají být bohatí. Ani stát, ani jeho ministerstva nám prosperitu nezajistí. Proto všem snížíme odvody sociálního pojištění o 8 procent, aby každému zůstalo víc peněz. Budeme odpovědně spravovat veřejné rozpočty. Podporu podnikání si nepleteme se snahou ovládnout jej a kontrolovat na každém kroku. Ekonomický program TOP 09 je pro úspěšnou zemi, která zůstane stabilní a odolnou vůči vnějším vlivům,“ řekl Miroslav Kalousek.

TOP 09 je oproti ostatním politickým stranám ve výjimečné pozici. „Každý, kdo českou politiku aspoň trochu pozorně sledoval, vidí, že jsme jediná strana, která konzistentně a stále varovala jak před politikou prezidenta Zemana, tak před vlivem oligarchů na českou politiku. Chcete-li změnu, abychom se opět vrátili mezi vážené evropské státy, a ne se jevili jako poněkud groteskní uprostřed Evropské unie, v těchto volbách máte možnost,“ uzavírá čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg.

Kampaň TOP 09 může podpořit každý. Strana vytvořila jednoduchou webovou aplikaci, jejímž prostřednictvím může kdokoliv TOP 09 přispět. Fundraisingovou aplikaci naleznete na tomto odkaze. Do předvolební kampaně se strana chystá investovat zhruba 50 milionů korun

Volební program TOP 09 do Poslanecké sněmovny naleznete zde.

Jakub Hnát, tiskový mluvčí TOP 09

Praha 30. května 2017