TOP 09 v Libereckém kraji vyrazila za voliči s rikšou

18. 9. 2017

Pod názvem Rikša Tour 2017 a s heslem nEUhneme se TOP 09 dnes rozjela za voliči do měst a obcí Libereckého kraje na elektrické rikše. V závěrečné části kontaktní kampaně strana sází na přímý kontakt s lidmi. V osobních diskusích jim chce představit program TOP 09 a jeho priority pro kraj.

Cesty za voliči s elektrickou rikšou v pondělí začaly v Chrastavě. Pouť po městech a obcích Libereckého kraje potrvá do čtvrtka 19. října, kdy rikša zaparkuje v Liberci. Kandidáti TOP 09 v průběhu jízdy chtějí přesvědčovat voliče programových o svých programových prioritách.

„Liberecký kraj potřebuje elektrifikovanou železniční dráhu a přímé rychlé spojení s Prahou. Potřebuje vlastní krajský soud i více peněz pro podporu sportování dětí. Dostaňme děti od počítačů a telefonů ven na hřiště. Sport jim prospěje fyzicky a naučí je zásadám fair play,“ říká k cílům TOP 09 v regionu lídr krajské kandidátky, poslanec Václav Horáček.

„Náš volební program předpokládá také větší podporu zdravotnictví i školství. Zasadíme se o opatření na ochranu vodních zdrojů, které jsou stále více ohroženy. A v našem kraji je velkou výzvou oživení brownfieldů,“ dodává Václav Horáček.

„Návrhem na snížení odvodů na sociální pojištění chceme dosáhnout okamžitého zvýšení mezd. Toto opatření vychází vstříc všem pracujícím bez ohledu na výši příjmů, stejně tak zaměstnancům i zaměstnavatelům. TOP 09 hájí zájmy střední třídy a trvá na zachování evropských kulturních a demokratických hodnot,“ navazuje válečný veterán a liberecký zastupitel František Gábor, který kandiduje na druhém místě.

„Ani když jsem poslední roky pracoval v parlamentu, kontakt s lidmi z kraje jsem neztratil, protože mezi ně chodím vždy, když sněmovna nezasedá. S občany mluví i další naši členové a kandidáti. Právě tato setkání se staly základem pro tvorbu našeho programu a priorit. Svými návrhy, nápady a kritickými připomínkami naše priority v regionu tak přímo určili lidé z kraje,“ uzavírá lídr krajské kandidátky Václav Horáček.

Martina Rambousková, krajská manažerka TOP 09 Libereckého kraje

Galerie