Petr Zahradníček

lídr v Karlovarském kraji

Místostarosta Lokte Petr Zahradníček (53), který vede kandidátku TOP 09 v Karlovarském kraji, zná jako dlouholetý komunální politik a krajský zastupitel velmi dobře problémy regionu. Místostarosta města se snaží o větší průhlednost rozpočtu a přidělování veřejných zakázek. Jeho prioritami jsou cestovní ruch a kultura. Ve volném čase se věnuje archeologii a hudbě jako zpěvák rockové kapely. Má dva syny.

Narodil se v roce 1964 v Karlových Varech. Vystudoval Pedagogickou fakultu v Plzni. Po jejím absolvování pracoval jako novinář, několik let byl šéfredaktorem Karlovarského deníku. Dodnes působí jako lídr rockové kapely Pestalozzi.

V roce 1994 se přestěhoval do Lokte, kde se zapojil do komunální politiky. V roce 2010 vstoupil do TOP 09. V současnosti je místostarostou Lokte. Tam se zasloužil o navrácení tzv. Loketské sbírky a má na starosti rozvoj kultury a cestovního ruchu.

Již druhé volební období je také krajským zastupitelem Karlovarského kraje. V tom předešlém byl náměstkem hejtmana pro oblast kultury, památkové péče, lázeňství a cestovní ruch. Nyní je jako opoziční zastupitel členem výboru pro hospodaření s majetkem.

Je také členem celorepublikového výkonného výboru TOP 09.

Petr Zahradníček má dva syny.

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme