Grilovačka TOP 09 jako ukázka diskuse i spolupráce

3. 9. 2017

Demokracie je tím pevnější a stabilnější, čím hustší je předivo občanské společnosti v jejích nejrůznějších zájmech, říká volební program TOP 09. Potvrzením, že strana svými idejemi opravdu žije, bylo sobotní setkání politiků, podporovatelů a příznivců TOP 09 v ruprechtické restauraci U Kudrnáče.

Pestrou skupinu lidí různých generací, povolání i zájmů, kteří se sešli na sobotní grilovačce v Ruprechticích, spojuje společný názor na to, jak by Česko mělo vypadat a prosperovat – a jak to zařídit. Desítky podporovatelů a příznivců TOP 09 se v přátelské letní atmosféře potkaly a poznaly s místopředsedkyní strany Markétou Pekarovou Adamovou, volebním lídrem v Libereckém kraji Václavem Horáčkem i dvojkou krajské kandidátky Františkem Gáborem.

„Byla to chvíle odpočinku mezi náběhovou a ostrou fází kampaně, ale také poděkování našim příznivcům za to, že s námi vydrželi i v době, kdy jsme byli pod velkým tlakem ze strany hnutí ANO. A kdy to bylo lidsky docela těžké,“ říká válečný veterán František Gábor, který setkání spoluorganizoval a který jako liberecký zastupitel dlouhodobě kritizuje způsob práce ANO: „Krize ve vedení města zřetelně ukazuje, že v tomto jednonázorovém hnutí se žádné odlišnosti nenosí,“ shrnuje František Gábor a připomíná hodnoty TOP 09, stojící na výroku T. G. Masaryka, že „demokracie je diskuse“.

I v uvolněné atmosféře sobotního setkání bylo znát, že volby se blíží a předvolební boj se přiostřuje. Nejčastěji se opakovalo konstatování, že dlouhodobý postoj TOP 09 k vládnímu ANO byl od začátku správný, což nyní dokazují kauzy jejího předsedy.

Přes vážné tóny ale bylo setkání členů a podporovatelů TOP 09 spíše příjemným dovolenkovým setkáním, z něhož si jeho spoluorganizátor František Gábor odnesl dojem, že „lidé mají chuť pracovat a těší se na kampaň.“ Místopředsedkyně strany Markéta Pekarová Adamová zase ocenila, že „liberečtí kandidáti berou vážně to, co hlásají, ovšem kampaň a sami sebe berou s nadhledem, a velmi jim držím palce.“

Liberec 3. září 2017 

Martina Rambousková, krajská manažerka TOP 09 Liberecký kraj

Galerie
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme