Josef Mladý

lídr na Vysočině

Podnikatel Josef Mladý (40), který vede kandidátku TOP 09 na Vysočině, zná jako rodák z Vysočiny problémy kraje a aktuálně se soustředí na rozvoj agroturistiky. Během předchozích dvanácti let vybudoval z firmy o jednom člověku dobře prosperující výrobní závod s více než 50 zaměstnanci. Před okázalými gesty upřednostňuje používání zdravého selského rozumu. Člen krajského výboru TOP 09 se ve volném čase věnuje ochotnickému divadlu, které sám založil. Je ženatý, má dvě děti.

Narodil se v roce 1977 v Mostištích u Velkého Meziříčí, vyrůstal v nedaleké vísce Tasově, rodišti a působišti básníka a kněze Jakuba Demla. Po skončení základní školy absolvoval hotelovou školu ve Velkém Meziříčí, obor management cestovního ruchu. V cizině se účastnil různých vzdělávacích programů, například Kaplan International Colleges v Irsku nebo European School of English na Maltě. V letech 2013-2014 studoval na renomované škole AVT Business School v Kodani a studium zakončil zkouškou Certificate in Applied Management - Developing as a leader.

V zahraničí získával také pracovní zkušenosti a začátkem roku 2005 založil firmu na výrobu speciálních skříňových přívěsů a mobilních kontejnerů. Společně s dánským zahraničním partnerem navýšili výrobní kapacitu, postavili novou výrobní halu a firma EUROWAGON dnes zaměstnává 60 lidí. V roce 2017 se rozhodl pro životní změnu, svůj podíl v prosperující firmě prodal a pustil se do podnikání v agroturistice.

Politicky se začal angažovat v roce 2010, kdy vstoupil do TOP 09 a spoluzaložil místní organizaci ve Velkém Meziříčí, jejíž je předsedou. Kromě toho se intenzivně věnuje ochotnickému divadlu. V Tasově založil soubor Tastyjátr, jehož je hercem i režisérem.

Josef Mladý je ženatý a má dvě dcery.

Expedice nEUhneme dorazila na Vysočinu

13. 6. 2017
Vysvětlení volebního programu TOP 09 a diskuze s občany jsou hlavními cíli Expedice nEUhneme, která včera dorazila na Vysočinu. Lídra krajské kandidátky Josefa Mladého přijeli podpořit čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg, první místopředseda strany Marek Ženíšek a poslankyně Markéta Adamová.

Karel Schwarzenberg dostal v Meziříčí ručně ušitého motýlka

13. 6. 2017
Originálního motýlka od žďárského studenta Libora Havlíka, který se jejich ruční výrobou zabývá, včera ve Velkém Meziříčí obdržel čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg.
Číst více

TOP 09 odstartovala kampaň, ze svých hodnot "neuhne"

30. 5. 2017
TOP 09 dnes představila svůj volební program a zahájila kampaň před podzimními sněmovními volbami. Voličům nabízí jasný postoj, o který se můžou opřít. Do kampaně jde proto se sloganem - "Neuhneme".
Číst více

Mladý: Chci, aby dálnice byla přínos, ne dopravní past pro kraj

19. 5. 2017
Josef Mladý je nejen podnikatel, komunální politik a ochotnický divadelník. Zná problémy kraje a má chuť je řešit, aby se zde lidem žilo dobře a chtěli na Vysočině zůstávat.
Číst více

Mazat lidem kolem huby med se nevyplácí ani v pohádkách.

17. 5. 2017
Josef Mladý je nejenom dlouholetým politikem TOP 09, ale také úspěšným živnostníkem a začínajícím farmářem. V neposlední řadě však také hercem a režisérem ochotnického divadelního spolku Tastyjátr z Tasova u Velkého Meziříčí.

TOP 09 představila na Vysočině svou vizi

2. 5. 2017
O tom, jak má Česká republika vypadat v roce 2030, v Jihlavě hovořili zástupci TOP 09.

Volby:
2017 poslanecká sněmovna - Vysočina - 1. Josef Mladý