Mladý: Rád jsem šlápnul do pedálů pro dobrou věc

11. 8. 2017

S nápadem, jak pomoci onkologicky nemocným dětem, přišel v roce 2015 Aleš Wasserbauer. Handicapovaný cyklista, který šlape na kole jen jednou nohou, už sám měl za sebou onkologickou léčbu. Předloni poprvé uspořádal charitativní cyklojízdu „Na kole dětem Žďárskými vrchy“. Sportovní nadšenci a široká veřejnost se tak zapojili do pomoci nemocným dětem, když peloton asi 250 lidí díky darům sponzorů i přispěvatelů z řad veřejnosti vysbíral přes čtvrt milionu korun.

Před pár dny další nadační cyklojízdu v čele pelotonu spolu s Alešem Wasserbauerem vedl také mistr světa v jízdě na vysokém kole Josef Zimovčák. Na trase malebnou krajinou Žďárských vrchů je doprovázely přes čtyři stovky účastníků. Jedním z nich byl lídr poslanecké kandidátky TOP 09 v Kraji Vysočina Josef Mladý. Ve Fryšavě jsme jej zastihli v čele pelotonu spolu s Alešem Wasserbauerem a Josefem Zimovčákem.

Během dobročinné cyklojízdy se letos podařilo vybrat kolem 280 tisíc korun. Pomáhat budou prostřednictvím nadačního fondu Krtek a na pediatrických odděleních nemocnic v Novém Městě na Moravě a v Jihlavě.

Aleši Wasserbauerovi patří velké poděkování za podobné projekty. A patří také všem dárcům a účastníkům cyklojízdy, tedy i Josefovi Mladému, který se spolu s ostatními neváhal zapojit do podpory dobré věci.

Lenka Šimo, místopředsedkyně MO Žďár nad Sázavou

Volby: