Pospíšil i Kinský podporují kandidáty TOP 09 na Vysočině

11. 10. 2017

Vyjádření podpory lídrovi krajské volební listiny Josefovi Mladému a kandidátům TOP 09 bylo jedním z cílů cesty poslance Evropského parlamentu Jiřího Pospíšila na Vysočinu. Na setkání s europoslancem ve Žďáru nad Sázavou podpořil kandidáty TOP 09 také hrabě Constantin Kinský.

Fungování Evropského parlamentu i výhodnost přechodu na euro, který TOP 09 prosazuje, byly hlavními tématy debaty Jiřího Pospíšila se studenty Gymnázia Jihlava. Právě výborný přehled o školství Jiří Pospíšil později označil za jednu ze silných stránek lídra kandidátky TOP 09 na Vysočině Josefa Mladého, kterého přijel podpořit. „Josef Mladý je skvělý muž, který se věnuje školství i problematice venkova. Pokud byste váhali, koho volit, tak dejte hlas jemu. Právě takové lidi, jako je on, v českém parlamentu potřebujeme,“ řekl poslanec Evropského parlamentu a bývalý ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil na setkání politiků s občany v Náměšti nad Oslavou.

O kvalitním vzdělávání jako cestě k budoucí prosperitě se mluvilo také na pracovním obědě, na který Jiřího Pospíšila a kandidáty TOP 09 do Sněmovny pozval hrabě Constantin Kinský. „Výrazně lepší a systematičtější podpora kultury od státu, lepší platové ohodnocení pracovníků v kultuře jsou zásadní úkoly pro příští vládu, ve které bychom rádi tyto věci prosazovali. Současná vláda v této oblasti neudělala téměř nic,“ uvedl lídr kandidáty TOP 09 na Vysočině Josef Mladý k dalšímu tématu debaty. On sám se věnuje ochotnickému divadlu jako herec a režisér. Zájem o kulturu ho spojuje s Jiřím Pospíšilem jako členem správní rady Muzea Kampa, i Constantinem Kinským, který na zámku ve Žďáru nad Sázavou zřídil Muzeum nové generace.

„Opravdu nebylo těžké najít společnou řeč se sympatickým lídrem kandidátky TOP 09 na Vysočině Josefem Mladým. A z komunální politiky u nás ve Žďáru nad Sázavou mám velmi dobré zkušenosti také se zastupitelem Ladislavem Bártou, jehož kandidaturu do Parlamentu také vítám a podporuji. Takovým poctivých pracantů není v politice mnoho,“ vyzvedl Constantin Kinský i místního kandidáta z 15. místa krajské volební listiny.

Lídr kandidátky TOP 09 na Vysočině Josef Mladý zdůraznil, že vedle kultury a školství ho ke kandidatuře motivuje snaha podpořit malé a střední podnikatele. Díky osobním zkušenostem a množství rozhovorů s živnostníky a podnikateli přesně ví, co je trápí. „Zejména poslední měsíce jsem absolvoval velké množství debat s podnikateli, kterým stát v poslední době neuvěřitelně ztěžuje život. Zlepšení podnikatelského prostředí je pro TOP 09 jednou z hlavních priorit a já osobně se mu chci v Parlamentu intenzivně věnovat,“ řekl Josef Mladý.

Jihlava, 11. října 2017

                                          

Michael Kubík, krajský manažer TOP 09 Vysočina

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme