Senátor Tomáš Czernin podpořil kandidáty TOP 09 na Vysočině

17. 10. 2017

Podpora kandidátů TOP 09 do Poslanecké sněmovny byla jedním z cílů cesty senátora Tomáše Czernina do Kraje Vysočina. Zde se věnoval také otázce ekologického hospodaření v lesích, k němuž má jako lesník a zemědělec více než blízko.

Účastí na dopolední mši svaté na známém poutním místě Křemešník na Pelhřimovsku začala v neděli návštěva senátora Tomáše Czernina v Kraji Vysočina. Poté se již věnoval svým hostitelům, kterými byli krajský předseda a kandidát Jiří Blažek, lídr krajské kandidátky Josef Mladý a její dvojka Libor Honzárek. Společně se sešli se zástupci soukromých vlastníků lesů, a podnikatelů v dřevozpracujícím průmyslu.

Tomáš Czernin jako předseda Komory soukromých lesů přislíbil účastníkům setkání pomoc v otázce certifikace ekologického hospodaření v lesích: „Jsou dva způsoby certifikace a v otázce jejich sladění, která by soukromým vlastníkům velmi pomohla, se Lesy ČR ani ministerstvo zemědělství zatím bohužel nechtějí moc angažovat. Slíbil jsem pomoc při řešení této problematiky a předpokládám, že po parlamentních volbách k tomu bude vhodná doba,“ uvedl senátor Tomáš Czernin.

Při pozdější návštěvě pily v Rozsochatci na Havlíčkobrodsku se její majitel Jan Votava podělil o těžkosti, které provázejí podnikání v dřevozpracujícím průmyslu. Řeč se stočila především k aktuálnímu zákazu těžby, vyhlášenému ministrem zemědělství Marianem Jurečkou. Volební lídr TOP 09 na Vysočině Josef Mladý k tomu poznamenal: „Plošný zákaz těžby smrku a borovice nedává smysl v oblastech, které nejsou postiženy kůrovcovou kalamitou. Naopak to povede k ekonomickým škodám a soukromí vlastníci lesů proti tomu oprávněně protestují. TOP 09 bude naopak podporovat co nejmenší a zejména smysluplné zasahování státu do podnikatelského prostředí, nejen v tomto oboru,“ zdůraznil Josef Mladý.

Na rozloučenou popřál senátor Tomáš Czernin kandidátům TOP 09 hodně úspěchů ve volbách: „Obdivuji lidi, jako je Josef Mladý, kteří dokáží nejen uskutečňovat své profesní sny, ale současně také dát práci mnoha zaměstnancům. Na šikovnosti a píli takovýchto lidí stojí každá zdravá společnost. Jsem přesvědčen, že jeho zkušenosti se mu budou v Parlamentu hodit.“

Michael Kubík, krajský manažer TOP 09

Volby: