TOP 09 projela 50 měst a obcí a oslovila 1000 studentů

17. 10. 2017

S obyvateli více než 50 měst a obcí v kraji Vysočina diskutoval v kontaktní kampani lídr krajské kandidátky pro sněmovní volby, živnostník Josef Mladý. Obrátil se také na tisícovku studentů s dotazníkem, který se týká změn ve školství, protože TOP 09 navrhuje opravdovou reformu školského systému.

„Mladé lidi zbytečně podceňujeme. Já stojím o jejich názor. Jejich odpověďmi se určitě budu inspirovat při své práci poslance, pokud uspěji. Zajímá mě jejich názor na kvalitu výuky, jednotnou podobu maturit, zavedení školného na univerzitách a další,“ říká lídr kandidátky Josef Mladý (TOP 09). S dotazníkem, týkajícím se problémů školství, se na více než 1000 studentů obrátil s pomocí 30 dobrovolníků z jejich řad.

Čtyřicetiletý lídr a farmář Josef Mladý vede v kontaktní kampani společně s dalšími kandidáty diskuse nejen se studenty, ale se všemi občany, které zajímá jeho názor na podnikání i další postoje k důležitým aktuálním otázkám. „Má smysl s lidmi mluvit osobně. Vidět kandidáty jen na billboardech, letácích nebo v televizi, a slyšet jen hesla dnes už voličům nestačí. Za výhodu TOP 09 mnozí považují právě náš důraz na individuální svobodu a zodpovědnost. Tyto hodnoty je oslovují,“ uvedl Josef Mladý.

V kontaktní kampani politiky potkávají nejrůznější situace, a právě osobní kontakt může mnohdy pomoci získat nové voliče. „Paní, podnikatelku v zemědělství, naštvanou na politiku a politiky, uklidnilo zjištění, že já sám farmařím jako živnostník a že sotva najde v kraji člověka, který by lépe v politice chápal její zájmy,“ vypráví Josef Mladý. „Mladé ženy, která dosud ještě nikdy nevolila a podle svých slov se v politice neorientuje, jsem se zase zeptal, co by ji oslovilo, co je pro ni důležité. Odpověděla, že je jí blízká svoboda a cestování, a že chce i dál mít otevřené hranice Evropy. To ale podle ní ohrožují právě mnozí politici. Z rozhovoru a z našeho letáku tak zjistila, že už svou stranu našla,“ dodal další příhodu Josef Mladý.

S pojízdnou kavárnou, nabízející také regionální potraviny, lídr v kampani najezdil kolem3000 kilometrů. Nebyl v tom sám, aktivně ho doprovázelo 14 kandidátů TOP 09. Vedle toho lídr krajské kandidátky Josef Mladý jako herec odehrál dvě divadelní představení (O medovém království), která také režíroval.

 

Jihlava, 17. října 2017

                                                                                                                        

Kontakty:

Michael Kubík, 604229309, kubik@top09.cz

Josef Mladý, facebook.com/josef.mlady.9, twitter.com/Josef_Mlady, instagram.com/mladyjosef

YouTube TOP 09: youtube.com/user/topvidea

Michael Kubík, krajský manažer TOP 09 Vysočina

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme