Vlastimil Válek

lídr v Jihomoravském kraji

Lékař Vlastimil Válek (57), který vede kandidátku TOP 09 v Jihomoravském kraji, se kromě práce přednosty na radiologické klinice brněnské fakultní nemocnice věnuje také problémům Brna. Je totiž za TOP 09 zastupitelem městské části Brno-Líšeň. Mezi jeho zájmy patří cimbálová muzika, sborový zpěv, literatura a české umění. Je ženatý a má 4 děti.

Narodil se v Brně (1960), dětství strávil v Poštorné a v Břeclavi, kde vystudoval gymnázium. Poté pokračoval ve studiu Lékařské fakulty Masarykovy University v Brně, kde žije dodnes.

V roce 1985 nastoupil jako lékař do Fakultní nemocnice Brno, kde dnes vede Kliniku radiologie a nukleární medicíny. Od roku 1993 učí na brněnské lékařské fakultě. Věnuje se zde výzkumu a výuce budoucích lékařů, dnes v pozici profesora radiologie. Jako lékař se zaměřil na diagnostiku a léčbu v oblasti nádorů břicha, sám je průkopníkem některých metod. Publikuje ve významných českých i zahraničních zdravotnických časopisech a pravidelně přednáší na prestižních zahraničních kongresech a univerzitách.

Od roku 2012 je náměstkem ředitele Fakultní nemocnice Brno pro společné vyšetřovací a léčebné složky. Je předsedou České radiologické společnosti a stojí také v čele Akademického senátu Lékařské fakulty Masarykovy univerzity v Brně.

Do politiky vstoupil v roce 2010, kdy se v městské části Brno-Líšeň stal zastupitelem za TOP 09. V letech 2012 a 2016 byl i jihomoravským krajským zastupitelem.

Vedle lékařské profese se věnuje pomoci zrakově postiženým – pravidelně spoluorganizuje Běhy radiologů pro Světlušku. Žákům základních škol přibližuje medicínu a studium na Masarykově universitě prostřednictvím projektu „Stojí za to se učit“. Působil v mezinárodní organizaci Červený kříž, po roce 1989 byl ještě jako mladý lékař krátce republikovým místopředsedou této organizace.

TOP 09 ze svých hodnot neuhne ani na jižní Moravě

13. 6. 2017
TOP 09 dnes v Brně představila svůj volební program pro nadcházející volby do sněmovny a zahájila volební kampaň na jižní Moravě.

Jihomoravskou TOP 09 povede do voleb profesor Válek

13. 6. 2017
TOP 09 dnes v Brně představila čelo své kandidátky pro nadcházející volby do sněmovny. O místa ve Sněmovně se budou na podzim ucházet renomovaní lékaři, úspěšní komunální politici a další odborníci z různých oblastí.
Číst více

TOP 09 odstartovala kampaň, ze svých hodnot "neuhne"

30. 5. 2017
TOP 09 dnes představila svůj volební program a zahájila kampaň před podzimními sněmovními volbami. Voličům nabízí jasný postoj, o který se můžou opřít. Do kampaně jde proto se sloganem - "Neuhneme".

Volby:
2017 poslanecká sněmovna - Jihomoravský - 1. Vlastimil Válek