Volby 2010 do zastupitelstev obcí

pátek 15. a sobota 16. října

Jak hlasovat ve volbách do zastupitelstva

Podzimní komunální volby rozhodnou o tom, kdo bude spravovat Vaši obec v následujících čtyřech letech. Volič muže vybírat své zastupitele mezi všemi kandidátkami. Jak je to možné? Každý volič obdrží jen jediný volební lístek, na kterém však budou uvedeny všechny kandidující volební strany. Muže pak volit buď jednotlivou stranu, a nebo si vybrat jednotlivé kandidáty z libovolných kandidujících stran. Pro každou obec je maximální počet hlasů/křížků jiný, odpovídá počtu zastupitelů obce.

Chci hlasovat pro volební stranu

Rozhodnete-li se hlasovat pro určitou stranu, označíte u jejího názvu křížek. Chcete-li tedy do zastupitelstva např. poslat kandidátku TOP 09, postačuje označit u této strany křížek do předtištěného rámečku. Ta pak získá automaticky všechny hlasy, které můžete v komunálních volbách ve Vaší obci využít. Volič nemůže hlasovat pro více než jednu volební stranu, tzn. nemůžete zakřížkovat více volebních stran. Takový lístek by pak byl neplatný.

Co však zákon umožňuje, je možnost hlasovat jak pro stranu, tak pro kandidáty z jiných volebních stran. Můžete tedy označit křížkem TOP 09 a dále si vybrat i kandidáty z jiných volebních stran a u jejich jména provést křížek. Pak vámi zvolená strana nezíská všechny Vaše hlasy, ale z těchto hlasu se jí odečte tolik hlasů, kolik kandidátů z jiných stran jste zakřížkovali.

Nechci hlasovat pro strany, ale pro jednotlivé kandidáty

V takovém případě můžete zakřížkovat kandidáty z libovolných stran, kterým se rozhodnete dát svůj hlas, nesmíte však překročit počet hlasů, které máte ve Vaší obci k dispozici. V této variante si vlastně zvolíte vlastní „ideální“ zastupitelstvo. Nevolíte tak stranu, ale jednotlivé kandidáty. Neplatný je lístek, který by obsahoval víc než maximální povolené množství křížků/hlasů. Proto dejte pozor na dodržení maximálního počtu křížků.

Bližší informace o hlasování v komunálních volbách naleznete na stránkách Ministerstva vnitra ČR.

Vyhledávání kandidátek

Abyste mohli zjistit, zda u Vás TOP 09 kandiduje, připravili jsme vyhledávání kandidátek. Můžete hledat rovnou dle názvu konkrétního území (funguje na příč všemi kategoriemi od obcí, přes města, statutární města a Prahu až po městské části a obvody) nebo nechat si vypsat kandidátky v určitém kraji či okrese.


TOP 09 a hnutí Starostové a Nezávislí mají kandidátky ve více než tisícovce obcí

TOP 09 uzavřela strategické partnerství s hnutím Starostové a Nezávislí, které spočívá ve vzájemné podpoře při volbách do obecních zastupitelstev. Dohromady bude kandidátka TOP 09 nebo hnutí Starostové a Nezávislí ve více než 1150 obcích, což představuje tisíce kandidátů. Hnutí Starostové a Nezávislí bude mít téměř 500 kandidátek a TOP 09 více než 700. Ve spoustě obcí je kandidátka TOP 09 a hnutí Starostové a Nezávislí společná. V několika desítkách obcí bude jak kandidátka TOP 09, tak kandidátka hnutí Starostové a Nezávislí. Všude, kde jsou obě kandidátky, k tomu došlo po vzájemné dohodě. „Ve více než padesáti místech jsme se rozhodli přivést do komunální politiky co nejvíce místních občanů a umožnili kandidaturu jak za hnutí Starostové a Nezávislí, tak za TOP 09. Ostatně volič stejně obdrží jen jeden volební lístek a může si zastupitelstvo složit skutečně napříč politickým spektrem. Bude jen dobře, že se zájem o volby a dění v naší zemi mezi občany zase o trochu zvýší,“ říká předseda hnutí Starostové a Nezávislí Petr Gazdík.

Seznam obcí, kde bude kandidovat TOP 09 nebo hnutí Starostové a Nezávislí naleznete v tomto souboru. Je možné, že ještě dojde k úpravě či aktualizaci tohoto rozsáhlého seznamu.

Články týkající se voleb do zastupitelstev obcí v roce 2010

Tisková konference TOP 09 v Prostějově
24. 9. 2010 | 09:00

Tisková konference TOP 09 v Prostějově

Komunální volby 2010

Na „tiskové snídani“ ve čtvrtek 23. září prostějovská TOP09 oficiálně odstartovala volební kampaň. Představila zde nejen kandidáty a jednotlivé body svého programu, ale i ukázku toho, jak lze tento program v praxi naplňovat.

Celý článek
Ministr kultury Jiří Besser navštívil Plasy
24. 9. 2010

Ministr kultury Jiří Besser navštívil Plasy

Ministr kultury České republiky Jiří Besser zavítal dnes krátce po šestnácté hodině do severoplzeňských Plas. Cílem jeho návštěvy byla jeho účast na diskuzi o unikátním projektu obnovy cisterciáckého kláštera v Plasích v rámci Centra stavitelského dědictví (CSD), který má do této národní kulturní památky vrátit život.

Celý článek
Developerské projekty a místní infrastruktura: Lekce z Velké Británie
24. 9. 2010

Developerské projekty a místní infrastruktura: Lekce z Velké Británie

Letošní květnové parlamentní volby ukázaly, že v oblasti vztahu občanů a politiků se Česká republika přiblížila západní Evropě v tom, že čím dál tím větší skupina voličů již není ochotna trpět korupci, protekci a neschopnost politiků.

Celý článek
Tůma: Mám Facebook na triku!
24. 9. 2010

Tůma: Mám Facebook na triku!

Kandidát TOP 09 na primátora hl. města Prahy Zdeněk Tůma si hodlá vzít na triko nejen všechny odpovědné Pražany, ale rovnou celý Facebook.

Celý článek
Že vás politika nezajímá?
24. 9. 2010

Že vás politika nezajímá?

Může vám pražská radnice zavařit, i když  s ni nemáte relativně žádný problém? Dříve, než si myslíte. Stačí na území hlavního města vlastnit  pozemek. Tím ďábelským nástrojem je územní plán. Nedávno jsem  pražskou ODS na pravolevé  politické škále zařadil  do části vyhrazené sociální demokracii. Pro pravicovou konzervativní nebo liberální stranu  je  základem úcta k vlastnictví. Stávající pražská politická reprezentace s nadpoloviční dominancí  ODS předvádí s územním plánem  piruety,  při kterých  by se červenala i krajní levice.

Celý článek
Dejvická - stánek 24.9.2010
24. 9. 2010

Dejvická - stánek 24.9.2010

Dnes náš TOPtým přišel podpořit na Dejvickou náš poslanec Parlamentu ČR Václav Kubata.

Celý článek
Představujeme TOP lídry- Jan Večeřa
24. 9. 2010

Představujeme TOP lídry- Jan Večeřa

Lídr kandidátky v Poličce

Více o Janu Večeřovi a jeho vizi pro Poličku se dozvíte v jeho profilu.

Celý článek

Program pro komunální volby 2010

15. a 16. října 2010

„Také máte děti?“ „Otevřeně s nimi diskutujete o jejich problémech?“ „Pomozte nám i pro ně tvořit Svitavy krásné, nezadlužené a zodpovědně spravované.“ Vážení občané, jsme tým, který chápe veřejnou službu jako službu svobodnému člověku, občanovi státu, města, obce. Za své činy jsme odpovědni nejenom právním zákonům, ale i zákonům morálky, mravnosti a etiky, které vyznáváme. Naším mottem je Tradice, Odpovědnost, Prosperita, proto jsme se rozhodli založit městskou organizaci TOP 09 ve Svitavách a pomoci dalšímu rozvoji města. Máme za to, že občané, kteří volí své zástupce, mají právo být včas, pravidelně a nezkresleně informováni o všech záležitostech města a mají právo se k nim vyjádřit. Lidé zvolení do čela radnice by měli stát o názory svých občanů, rozhodují přece o tom, jaké podmínky pro jejich život budují. Proto by měli s lidmi více hovořit a zapojit je do rozhodování. Výsledkem pak bude atmosféra důvěry, ve které se lépe žije všem. Takto bychom chtěli ve vedení města pracovat my, pokud nám pomůžete. Společně s námi rozhodujte o důležitých investicích a pomozte nám řešit klíčové otázky města. Nechceme Vám slibovat, že v celém městě budou ihned rovné chodníky a silnice, celoročně fungující městská doprava apod. Budeme prosazovat takové projekty, které je obec schopna financovat. Projekty, které zpříjemní život nám všem, i našim dětem. Děkujeme všem, kteří nás podporují, i Vám, kteří jste se rozhodli společně s námi kandidovat v komunálních volbách v roce 2010. Vážení občané, vážíme si Vašich názorů a připomínek. Prosazujte společně s námi náš program.

Celý článek
24. 9. 2010

Předvolební akce TOP 09 - Kunratice

29.9. - Na pivo s TOP kou - Restaurace "Na tý louce zelený"od 20:00 hodin 6.10.  - Na pivo s TOPkou - Restaurace Sport Klub Quatrood 20:00 hodin 2.10. - Kunratická jízda - cyklovýlet okolo Kunratic i s přilehlými rybníkyod 14:00 hodin 8.10. - Burčákobraní s cimbálovkou - Restaurace U Rytíře Jakubaod 19:00 hodin 13.10. - Na pivo s TOPkou - Restaurace U Bezuchůod 20:00 hodin

Celý článek

Naše priority

Řízení radnice : Efektivní, manažerské řízení chodu radnice a omezení zbytečné administrativy a byrokracie. Zajistit ochotné, kompetentní a odpovědné úředníky. Koordinace projektů s magistrátem hl.m. Prahy. Rozpočet a jeho plnění bude transparentní a všechny projekty, i ty malé, budou řízeny profesionálně podle projektových standardů jako celek. Připomínky, návrhy či stížnosti budou bezodkladně projednány a zodpovězeny a případně vyřešeny v rámci stávajícího rozpočtu. Rozpočet, ekonomika a finance Sestavit vyrovnaný rozpočet bez nutnosti získávání finančních prostředků na běžné výdaje prodejem majetku MČ·Kunratice. Začlenit do programů a grantů hl.m.Prahy pro získání investičních dotací na projekty v K. (dostavba ZŠ, opravy komunikací, chodníkový program, převzetí zámku do péče MČ a jeho rekonstrukce, vybudování zázemí fotbalového hřiště a nového multifunkčního hřiště) Životní prostředí a územní plán (sport) Uchovat rekreační a krajinotvornou funkci rybníku Šeberák a co nejrychleji napravit součastný ostudný stav rybníka. Vybudovat rekreační zónu okolo celého rybníka včetně naučné stezky, herních prvků pro děti, outdoorové posilovny apod. Zachovat současné umístění fotbalového hřiště na Vimperském náměstí a vybudovat nové zázemí pro hráče i diváky. Bránit realizaci megalomanských staveb jako je například plánovaný bytový dům v ulici Lisztova, polyfunkční dům u ul. Vídeňská, plovoucí domy na rybníku Šeberák apod. Zajistit revitalizaci Bažantnice, jako vyčištění vodních toků a rybníčku, odklestění, naučné stezky, nové vstupy. Dobudování cyklostezek aby došlo k propojení se sousedními městskými částmi.  Vytvořit rekreační pás zeleně kolem Kunratic. Doprava Dokončit rekonstrukci nevyhovujích komunikací a inženýrských sítí, rozvoj chodníkového programu pro vyšší bezpečnost chodců. Prosadit zastávku všech projíždějících autobusů MHD v ul. Na Knížce pro obsloužení nových rodinných domů. Provést úpravu komunikace k Verneráku pro snížení hlučnosti. Zasadit se na všech úrovních o vybudování nové radiály od IKEMu přes průmyslový areál, kolem SAPy až ke Kunratické spojce a Pražskému okruhu, což zklidní ul. Vídeňskou na místní komunikaci. Zprovoznit kryté parkoviště pod kolejemi Volha pro veřejnost. Bezpečnost Zvýšit kapacitu strážnice městské policie, aby mohl být navýšen počet policistů a tím zvýšit bezpečnost Kunratic. Zajistit pravidelné hlídky městské policie v kritických oblastech v rizikových denních hodinách. Zavést kamerový systém před konkrétní riziková místa vykrádání automobilů (parkovací plochy před školou, školkou, sokolovnou, obchody apod.) Komunikace s občany Ochotně poskytovat občanům požadované informace z radnice. Bezplatné vzdělávání seniorů k používání internetu a emailu. Zveřejňování veškerých smluv uzavřených mezi Městskou částí a soukromými firmami na webu. Umožňovat veřejnou diskuzi již ve fázi plánování nových projektů v Kunraticích. Zdravotnictví a sociální péče Zajistit řádné dokončení problematické stavby Zdravotního střediska a zajištění obsazení potřebnými ordinacemi jako např. praktický lékař, pediatr apod. Vytvořit podmínky pro dokončení dlouhodobě rozestavěné stavby domu pro seniory nad Šeberákem. Rozvoj Kunratic, kultura Podpora volnočasových aktivit seniorů (již zde existuje klub seniorů pod hlavičkou sociálních služeb Praha 4) – vytipovat lokalitu pro sportovní aktivity seniorů, seniorské hřiště se sportovním nářadím. Zapojení seniorů do aktivit obce. Podpora spolků a občanských sdružení (sportovní oddíly, mateřské centrum, hasiče) podpora rozvoje školy a mateřské školky, Podpora volnočasových aktivit pro děti – vybudování multifunkčního sportovního komplexu ve stávajícím areálu fotbalového hřiště a jeho okolí, zejména pro teenagery. Převzetí zámku do správy obce a jeho rekonstrukce. Následné využití jeho prostor pro veřejné a kulturní akce (koncerty, výstavy, divadla, expozice muzea Kunratic apod.).

Celý článek
1 2 ... 20 ... 26 27 28 29 30 ... 46 47
Články 271 - 280 z 466
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme