Tůma: Mám Facebook na triku!

24. 9. 2010

Kandidát TOP 09 na primátora hl. města Prahy Zdeněk Tůma si hodlá vzít na triko nejen všechny odpovědné Pražany, ale rovnou celý Facebook. Na nejpopulárnější sociální síti u nás spouští aplikaci „Vezmu si Vás na triko“. „Jedná se v podstatě o hru, kdy si s nadsázkou beru zodpovědnost nejen za Prahu, ale i její obyvatele,“ říká ke svému novému facebookovému počinu lídr pražské kandidátky TOP 09 Zdeněk Tůma. Kdokoliv tak může být na triku možného budoucího pražského primátora.

Princip aplikace je jednoduchý. Uživatel si nahraje svoji fotku, která se následně objeví na triku Zdeňka Tůmy. Výsledný obrázek pak lze nejen vyvěsit na Zeď, ale zároveň použít jako profilovou fotku. Na hlavní stránce aplikace se pak Zdeňku Tůmovi na triku objevuje několik uživatelů zaráz.

Aplikaci lze nalézt na Tůmově stránce facebook.com/Tuma.Zdenek.

„Vezmu si Vás na triko“ nemyslí pouze na virtuální realitu, ale snaží se přispět ke skutečnému setkání voliče s politikem. Její součástí je i mapa míst, kde je možné zjistit informace o volebních mítincích Zdeňka Tůmy. „Přestože se snažím Facebook maximálně využívat, stále se chci s lidmi hlavně setkávat osobně,“ doplňuje Zdeněk Tůma.

TOP 09 je známa svými inovativními přístupy v internetovém politickém marketingu. V jarní kampani před parlamentními volbami například bodovala s úspěšnou facebookovou aplikací „Oznámkuj se“ a TOPlokátor, či virálním videem Admirál Schwarzenberg. V současné době má hlavní facebooková stránka TOP 09 téměř 50 000 fanoušků, čímž jednoznačně vévodí mezi ostatními politickými stranami. Již rok pro své podporovatele také vyvíjí vlastní komunitní portál MY.TOP 09, který je inspirovaný kampaní amerického prezidenta Baracka Obamy.

Jan Jakob
tiskový odbor TOP 09

V Praze 24. září 2010

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme