Tělovýchova a sport

V tělovýchově a sportu vidíme veřejně prospěšnou činnost, která doplňuje výchovu a vzdělávání, udržuje duševní a fyzické zdraví občanů, má přímý vliv na nižší náklady ve zdravotnictví i na vyšší tvůrčí aktivity a potlačuje sociálně patologické jevy. Prosadili jsme do střednědobého výhledu stabilní výdaj ze státního rozpočtu a doplnili jsme ho změnou v loterijním zákoně, takže část odvodů z kurzových a loterijních her je poskytovaná přímo sportovním svazům. Pro možnost plánování činností sportovních svazů budeme prosazovat udržení stabilního střednědobého výhledu po dobu čtyř let, abychom respektovali olympijský cyklus.

Naše postoje k tělovýchově a sportu a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2013. Níže najdete nejvýznamnější články k tématu sportu.

Nováková: Olympiáda přináší šanci něco nastartovat

15. 8. 2016
Olympiáda vždycky přinese lidem obrovskou motivaci, je to šance něco nastartovat. Může přinést motivaci mladým lidem, kteří se do sportu zamilují.
Číst více

Trč: Každý doping je pro sportovce nebezpečný

26. 7. 2016
Všechny formy dopingu jsou nebezpečné. Podle mého názoru ortopeda a traumatologa jsou nejnebezpečnější asi steroidy, glukokortikoidy, které mění organismus a mění kvalitu pohybového aparátu.
Číst více

Putnová: Zákon o podpoře sportu je jen torzem toho, co měla vláda předložit

22. 3. 2016
Vím, že připravit nový zákon o sportu není triviální záležitost. Nicméně se domnívám, že tvorbou novel se dostáváme do situace, kdy řešíme drobné úpravy místo toho, abychom řešili skutečně systém.
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ RSS

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09