Vzdělání, věda a výzkum

Vzdělání je ta nejlepší investice

Vzdělání je klíčem k budoucnosti

O budoucí prosperitě země se rozhoduje v našich školách už dnes. České školství má skvělou tradici a stále dobré předpoklady pro vysoce kvalitní vzdělávání. Školy i učitelé prošli během posledních dvaceti let řadou změn a pracovali v měnícím se a nepředvídatelném prostředí, ale stále chybí dlouhodobá strategie. Děti, které nastoupily letos do 1. třídy, budou opouštět školy mezi lety 2025 a 2030. Toto je horizont, který je třeba ve vzdělávání sledovat.

Naše postoje ke vzdělání, vědě a výzkumu a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2013. Níže najdete nejvýznamnější články k tématu vzdělání, vědy a výzkumu.

Putnová: Učitelům půlroční volno na vlastní studium

23. 2. 2017
Až půl roku neučit, ale sám studovat. Takovou možnost chce učitelům základních a středních škol s minimálně patnáctiletou praxí dát poslankyně TOP 09 Anna Putnová.
Číst více

Růžička: Vzdělávání má být o studentech

23. 2. 2017
Myslím, že je potřeba vzdělání individualizovat. Mějme nějaké nároky, ale dejme prostor studentovi. Dejme trošku prostor individualitě studenta a jeho výběru vzdělávací cesty i výsledků.

1 Vzdělaná společnost

Škola v poslední době ztratila monopol na vzdělávání! Čím dál tím více se na vzdělávání podílejí i další instituce, sdělovací prostředky, sociální sítě, ale i rostoucí možnosti cestování a snadno dostupný kontakt s celým světem.Vědomosti a informace rychle ztrácejí svoji hodnotu, žádná škola nemůže stačit tempu oborového vývoje, je třeba, aby se tato skutečnost promítla do pojetí vzdělávání 21. století i do činnosti škol.
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09