Vzdělání, věda a výzkum

Vzdělání je ta nejlepší investice

Vzdělání je klíčem k budoucnosti

O budoucí prosperitě země se rozhoduje v našich školách už dnes. České školství má skvělou tradici a stále dobré předpoklady pro vysoce kvalitní vzdělávání. Školy i učitelé prošli během posledních dvaceti let řadou změn a pracovali v měnícím se a nepředvídatelném prostředí, ale stále chybí dlouhodobá strategie. Děti, které nastoupily letos do 1. třídy, budou opouštět školy mezi lety 2025 a 2030. Toto je horizont, který je třeba ve vzdělávání sledovat.

Naše postoje ke vzdělání, vědě a výzkumu a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2013. Níže najdete nejvýznamnější články k tématu vzdělání, vědy a výzkumu.

Chalánková: Pamlsková vyhláška ničí školní bufety

29. 11. 2016
Poslankyně Jitka Chalánková dnes v rámci novely školského zákona navrhla, aby o prodeji potravin ve školách rozhodovaly školské rady, kde jsou zastoupeni také rodiče.

Putnová: Kalkul s matematikou

24. 11. 2016
Ministryně školství nyní oznámila odklad maturitní matematiky pro střední odborné školy o rok, alternativně o dva, tedy až na rok 2022 či 2023. Odklad jako řešení nepopulárního úkolu je lehkomyslný a poškozuje školství hned v několika rovinách.
Číst více

Nováková: Ředitel školy nepatří za psací stůl

8. 11. 2016
Poslední zásah do zákona o pedagogických pracovnících připravil školy o řadu úspěšných a zkušených učitelů, jejichž jedinou chybou bylo, že „neodstudovali“ předepsaný počet hodin na pedagogických fakultách.
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ RSS

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09