Veřejná správa

Chceme pokračovat ve snižování nákladů a zvyšování efektivity výkonů ve veřejné správě. Budeme proto prosazovat zrušení ministerstev dopravy, ministerstva průmyslu a obchodu a ministerstva pro místní rozvoj. Vznikne ministerstvo hospodářství, které převezme většinu agend zrušených ministerstev. Vedle úspor přinese tento krok efektivnější řízení hospodářské politiky a ve vládě bude vytvořena optimální rovnováha mezi pozicemi odpovědnými za veřejné rozpočty a za rozvoj ekonomiky.

Naše postoje k veřejné správě a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2013. Níže najdete nejvýznamnější články k tématu veřejné správy.

2 Moderní stát

Většina zemí světa se dnes nachází v neuspokojivém stavu a řeší – či spíš neřeší – často zcela zásadní problémy. Kvalita státní správy klesá úměrně úpadku vzdělanosti. Snaha všechno řídit, všechno sledovat a mít vše pod kontrolou vede k omezování lidské svobody, často s poukazem na fenomén dneška – terorismus.
Číst více

Děkujeme všem, kteří nám projevili svou důvěru

8. 10. 2016
Právě se zavřely volební místnosti. Dovolte, abych poděkoval všem, kteří nelitovali času a projevili nám svou důvěru.

Co všechno TOP 09 dělá pro naše obce a města

31. 5. 2016
Stabilní právní prostředí, předvídatelné financování a co nejmenší míra byrokratické zátěže. To jsou tři základní požadavky obecních a krajských samospráv, které chtějí efektivně pracovat.
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09