Energetika

Uvědomujeme si, že energetika nejenže je klíčovou oblastí ekonomiky, ale navíc přímo ovlivňuje oblast bezpečnosti a suverenity státu. Proto k ní budeme vždy přistupovat jako ke strategickému odvětví, založenému na dlouhodobém politickém konsenzu napříč politickým spektrem. Cílem je zajištění dostatečné soběstačnosti v cenově dostupných energetických zdrojích.

Naše postoje k energetice a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2013. Níže najdete nejvýznamnější články k tématu energetiky.

4 Moderní hospodářství

Vyspělý svět vstoupil v prvních dekádách tohoto století do éry 4. průmyslové revoluce. Stále větší objem lidských pracovních aktivit je dnes prováděn pomocí internetu. Vznikají nové globální sítě založené na propojení výrobních zařízení do kyberneticko-fyzických systémů CPS (Cyber-Physical Systems).
Číst více

Kučera: Utratit státní rozpočet za solární energii je nehoráznost

29. 11. 2016
Nehorázně vysoká podpora nenávratně zdiskreditovala obnovitelné zdroje v očích veřejnosti. Na podporách solární energie bude vyplaceno 1,2 bilionu korun. To je celý jeden státní rozpočet.
Číst více

Laudát: Solární vandr bude ještě bolet

28. 9. 2016
Projekt podpory výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů je názorným dokladem, že když nekompetentní politika začne přebíjet odborníky, ve finále zapláčou běžní spotřebitelé.
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09