Soudnictví - justice

Základní práva a svobody jsou pod ochranou soudní moci. TOP 09 prosazuje  tradiční hodnoty v justici tak, aby pomáhala navracet lidem důvěru v právní stát. Za nezbytnou podmínku řádného fungování justice a účinného prosazování těchto hodnot považujeme stabilní a přehledný právní řád. Právo musí sloužit jako srozumitelný soubor pravidel, která se nemění každý den a přinášejí do běžného života občanů i společností dostatečnou právní jistotu. Zasadíme se o to, aby přechod na novou úpravu soukromého práva proběhl s co nejmenšími nepříznivými dopady na ochranu práv fyzických i právnických osob.

Naše postoje k soudnictví a justici a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2013. Níže najdete nejvýznamnější články k tématu soudnictví - justice.

Plíšek: V Babišových médiích funguje autocenzura

9. 9. 2016
Nejde o to, že Andrej Babiš telefonuje do redakce a říká redaktorům nebo vydavateli, co mají psát. V jeho médiích funguje autocenzura. Novináři vědí, komu ty noviny patří a nebudou psát o kauzách vicepremiéra.
Číst více

Plíšek: Ministrovy firmy nemají na veřejné zakázky nárok

5. 9. 2016
Je nepřijatelné, aby ministr v 8 hodin 10 minut ráno podepisoval rozhodnutí za Českou republiku a v 8.20 dával pokyny své firmě, které veřejné zakázky se má zúčastnit, o jakou dotaci či investiční pobídku má požádat.
Číst více

Rychlejší rozhodnutí u malých sporů pomůže podnikání

18. 8. 2016
Jednoduché ekonomické spory, které končí u českých soudů, by mohly mít rychlejší závěr. Pomůže tomu novela občanského soudního řádu, kterou předkládá poslanec TOP 09 Martin Plíšek.
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ RSS

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09