Soudnictví - justice

Základní práva a svobody jsou pod ochranou soudní moci. TOP 09 prosazuje  tradiční hodnoty v justici tak, aby pomáhala navracet lidem důvěru v právní stát. Za nezbytnou podmínku řádného fungování justice a účinného prosazování těchto hodnot považujeme stabilní a přehledný právní řád. Právo musí sloužit jako srozumitelný soubor pravidel, která se nemění každý den a přinášejí do běžného života občanů i společností dostatečnou právní jistotu. Zasadíme se o to, aby přechod na novou úpravu soukromého práva proběhl s co nejmenšími nepříznivými dopady na ochranu práv fyzických i právnických osob.

Naše postoje k soudnictví a justici a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2013. Níže najdete nejvýznamnější články k tématu soudnictví - justice.

Plíšek: Nepodporujeme udavačský zákon

6. 12. 2016
Zákon o prokazování původu majetku umožňuje, aby na sebe podnikatelé v rámci konkurenčního boje podávali různá udání. Stát má umět vymáhat právo a povinnosti adresně a zcela konkrétně. Nikoliv na základě podání, které se z velké části ukážou jako nepravdivá.
Číst více

Plíšek: Morální hazard s neplacením dluhů

1. 12. 2016
Ministerstvo spravedlnosti chce novelou insolvenčního zákona řešit tzv. dluhové pasti, ovšem fakticky tím odpouští veškeré dluhy. Stát zde dává již poněkolikáté najevo, že dluhy se platit nemusí.
Číst více

Plíšek: Ministr si nemá brát státní dotace a zakázky

30. 11. 2016
Podniky nikomu zákon vlastnit nezakazuje. Ale obchodní společnost, kterou vlastní nebo ovládá člen vlády alespoň z 25 procent, se nesmí ucházet o veřejné zakázky.
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ RSS

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09