Soudnictví - justice

Základní práva a svobody jsou pod ochranou soudní moci. TOP 09 prosazuje  tradiční hodnoty v justici tak, aby pomáhala navracet lidem důvěru v právní stát. Za nezbytnou podmínku řádného fungování justice a účinného prosazování těchto hodnot považujeme stabilní a přehledný právní řád. Právo musí sloužit jako srozumitelný soubor pravidel, která se nemění každý den a přinášejí do běžného života občanů i společností dostatečnou právní jistotu. Zasadíme se o to, aby přechod na novou úpravu soukromého práva proběhl s co nejmenšími nepříznivými dopady na ochranu práv fyzických i právnických osob.

Naše postoje k soudnictví a justici a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2013. Níže najdete nejvýznamnější články k tématu soudnictví - justice.

Ministr Babiš musí objasnit nesrovnalosti ve svých daních

24. 3. 2017
Policie už tento případ údajně šetří. Bohužel je tady laxní přístup finanční správy, jak vidíme z postojů generálního ředitele finanční správy. Poslanecká sněmovna není vyšetřovatel ale vyžaduje politickou odpovědnost po členech vlády.
Číst více

Plíšek: Politické strany si mají půjčovat transparentně

23. 3. 2017
Byl jsem to já, kdo předložil pozměňovací návrh Poslanecké sněmovně, aby úvěry a půjčky politickým stranám mohly poskytovat pouze věrohodné subjekty, tedy banky a jiné subjekty licencovány Českou národní bankou.

Pospíšil: Kvůli EET končí stovky podnikatelů

27. 2. 2017
Někteří malí podnikatelé končí. Pokladně státu to nepřináší vyšší výběr daní. Asi chápete, že normální člověk, a nemusí být pravičák nebo levičák, s takovýmto systémem nemůže souhlasit.
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09