Soudnictví - justice

Základní práva a svobody jsou pod ochranou soudní moci. TOP 09 prosazuje  tradiční hodnoty v justici tak, aby pomáhala navracet lidem důvěru v právní stát. Za nezbytnou podmínku řádného fungování justice a účinného prosazování těchto hodnot považujeme stabilní a přehledný právní řád. Právo musí sloužit jako srozumitelný soubor pravidel, která se nemění každý den a přinášejí do běžného života občanů i společností dostatečnou právní jistotu. Zasadíme se o to, aby přechod na novou úpravu soukromého práva proběhl s co nejmenšími nepříznivými dopady na ochranu práv fyzických i právnických osob.

Naše postoje k soudnictví a justici a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2013. Níže najdete nejvýznamnější články k tématu soudnictví - justice.

Ctíme právo a domovní svobodu, proto jsme podali ústavní stížnost

20. 1. 2017
Navrhujeme zrušení části zákona, která dala úřadům bez rozhodnutí soudu možnost kontrolovat přímo v domácnostech, čím lidé topí. To podle nás porušuje Ústavu.
Číst více

Plíšek: Civilisté nemají nahrazovat policii a armádu

13. 1. 2017
Monopol na použití zbraní k zajištění uvedených funkcí musí v demokratické společnosti vždy držet stát, v opačném případě dojde dříve nebo později k rozkladu státu a demokratického zřízení.

Plíšek: Poslanci ANO chtěli chránit byznys svého šéfa

12. 1. 2017
Zákon o střetu zájmů byl už potřetí schválen více než ústavní většinou poslanců. Hlasovali pro něj všechny kluby kromě hnutí ANO.
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ RSS

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09