Soudnictví - justice

Základní práva a svobody jsou pod ochranou soudní moci. TOP 09 prosazuje  tradiční hodnoty v justici tak, aby pomáhala navracet lidem důvěru v právní stát. Za nezbytnou podmínku řádného fungování justice a účinného prosazování těchto hodnot považujeme stabilní a přehledný právní řád. Právo musí sloužit jako srozumitelný soubor pravidel, která se nemění každý den a přinášejí do běžného života občanů i společností dostatečnou právní jistotu. Zasadíme se o to, aby přechod na novou úpravu soukromého práva proběhl s co nejmenšími nepříznivými dopady na ochranu práv fyzických i právnických osob.

Naše postoje k soudnictví a justici a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2013. Níže najdete nejvýznamnější články k tématu soudnictví - justice.

Plíšek: Spojenectví Zeman-Babiš se ukazuje naplno

15. 2. 2017
V zájmu jednoho politika se prezident obrátil na Ústavní soud se stížností. Je tedy jasně vidět, že je to jakési politické spojenectví. Jde zde o partnerství těchto dvou pánů do budoucna.
Číst více

Plíšek: Zrušíme zbytečné povinnosti a regulace

13. 2. 2017
Rádi bychom prosadili, aby v příštích letech různých regulací ubývalo – a pokud někde bude zavedena, tak aby souběžně s jejím zavedením byl vždy nějaký stávající regulační pokyn naopak zrušen.

Plíšek: Mám vizi – moderní, efektivní a demokratický stát

3. 2. 2017
V minulých dnech jsme zveřejnili Vizi 2030, která ukazuje, kam by se Česká republika, její legislativa a justice měla do budoucna ubírat. Primárním strategickým úkolem je zachování plně demokratického systému důsledně oddělujícího moc zákonodárnou, výkonnou a soudní.
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09