Sociální politika

Naší prioritou je podpora rodiny. Odpovědná výchova dětí je základem budoucí prosperity společnosti a také základem mezigenerační solidarity. Rodinné dávky jsou jedním z důležitých faktorů v podpoře rodiny a jsou v naší zemi na nejvyšší úrovni ze všech zemí OECD. TOP 09 respektuje rovnost občanů v oblasti práva, svobodu ve všech rovinách duchovních a solidaritu s těmi, kteří se ocitnou v nepříznivé životní situaci. Zastáváme názor, že na počátku řešení takové situace musí být vůle jednotlivce zmobilizovat vlastní síly a že přirozeným zdrojem pomoci je rodina a okruh blízkých.

Naše postoje k sociální politice a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2013. Níže najdete nejvýznamnější články k tématu sociální politiky.

Adamová: Sociální služby musí být kvalitní a dostupné

22. 3. 2017
Mrzí mě, že zákon je špatně připravený, protože na něm ministerstvo pracovalo několik let. Teď před koncem volebního období takto zásadní novelu bude sněmovna těžko schopná projednat tak, aby celý legislativní proces doběhl do konce.
Číst více

Adamová: Sociální bydlení potřebuje revizi, ne nový zákon

8. 3. 2017
Myslím, že nemusíme přijímat žádný nový zákon o sociálním bydlení. Spíše bychom měli řešit současný systém tak, aby tam byla co nejmenší možnost jeho zneužití, a pomáhat cíleně lidem, kteří to potřebují.
Číst více

Adamová: Nižší odvody pomohou české ekonomice

6. 3. 2017
Měli bychom snížit odvody, nejenom vybraným skupinám, ale všem. Všichni by měli vyšší mzdy a platy. Pak by se to mohlo promítnout ve spotřebě.
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09