Sociální politika

Naší prioritou je podpora rodiny. Odpovědná výchova dětí je základem budoucí prosperity společnosti a také základem mezigenerační solidarity. Rodinné dávky jsou jedním z důležitých faktorů v podpoře rodiny a jsou v naší zemi na nejvyšší úrovni ze všech zemí OECD. TOP 09 respektuje rovnost občanů v oblasti práva, svobodu ve všech rovinách duchovních a solidaritu s těmi, kteří se ocitnou v nepříznivé životní situaci. Zastáváme názor, že na počátku řešení takové situace musí být vůle jednotlivce zmobilizovat vlastní síly a že přirozeným zdrojem pomoci je rodina a okruh blízkých.

Naše postoje k sociální politice a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2013. Níže najdete nejvýznamnější články k tématu sociální politiky.

Adamová: Chceme vymahatelnost práva, ne další dávky

26. 9. 2016
Sociálních dávek už máme celou řadu. Stát je od toho, aby byl schopen zaručit svým občanům vymahatelnost práva. Ve vymáhání výživného selhává. Proto předkládáme naši novelu, která je řešením problému.
Číst více

Adamová: Sociální systém stojí na vzájemné solidaritě

19. 9. 2016
Je důležité, abychom vnímali, že celý sociální systém je postavený na vzájemné solidaritě. Slovo solidarita by se mělo zdůrazňovat. Bariéry mezi generacemi bych nestavěla.
Číst více

Chalánková: Zrušení důchodové reformy nic nepřineslo

19. 9. 2016
Naše vláda v minulosti prosadila reformu důchodového systému, jejíž součástí bylo snížení odvodu zaměstnanců, kteří si tyto peníze mohli spořit. Současná vláda ČSSD, ANO a KDU-ČSL uvádí mladé lidi v otázce jejich důchodů do velké nejistoty.
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ RSS

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09