Sociální politika

Naší prioritou je podpora rodiny. Odpovědná výchova dětí je základem budoucí prosperity společnosti a také základem mezigenerační solidarity. Rodinné dávky jsou jedním z důležitých faktorů v podpoře rodiny a jsou v naší zemi na nejvyšší úrovni ze všech zemí OECD. TOP 09 respektuje rovnost občanů v oblasti práva, svobodu ve všech rovinách duchovních a solidaritu s těmi, kteří se ocitnou v nepříznivé životní situaci. Zastáváme názor, že na počátku řešení takové situace musí být vůle jednotlivce zmobilizovat vlastní síly a že přirozeným zdrojem pomoci je rodina a okruh blízkých.

Naše postoje k sociální politice a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2013. Níže najdete nejvýznamnější články k tématu sociální politiky.

Adamová: Navrhuji spravedlivější vyplácení mateřské

1. 12. 2016
Pro ministryni práce a sociálních věcí Michaelu Marksovou (47, ČSSD) jen těžko hledá pochvalu. Podle místopředsedkyně TOP 09 Markéty Pekarové Adamové (32) totiž Marksové sice nechybí nápady, jenže je neumí dotáhnout.
Číst více

Odstraňujeme nespravedlnost u částečných úvazků

1. 12. 2016
Všem, kteří chtějí pracovat jen na částečné úvazky, by měla pomoci novela zákona o pojistném na veřejné zdravotní pojištění, kterou předložili poslanci z klubu TOP 09 a Starostové.

Adamová: Děkujeme předem, paní Marksová

29. 11. 2016
Ministryně sociálních věcí Michaela Marksová přečkala rošádu ve vládě, ač se pod ní židle povážlivě rozkývala. Je to pro občany dobrá zpráva? Podíváme-li se na její tříleté působení, nelze jí upřít jednu věc – ministryně toho hodně začala, ale dokončila jen zlomek.
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ RSS

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09