Sociální politika

Naší prioritou je podpora rodiny. Odpovědná výchova dětí je základem budoucí prosperity společnosti a také základem mezigenerační solidarity. Rodinné dávky jsou jedním z důležitých faktorů v podpoře rodiny a jsou v naší zemi na nejvyšší úrovni ze všech zemí OECD. TOP 09 respektuje rovnost občanů v oblasti práva, svobodu ve všech rovinách duchovních a solidaritu s těmi, kteří se ocitnou v nepříznivé životní situaci. Zastáváme názor, že na počátku řešení takové situace musí být vůle jednotlivce zmobilizovat vlastní síly a že přirozeným zdrojem pomoci je rodina a okruh blízkých.

Naše postoje k sociální politice a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2013. Níže najdete nejvýznamnější články k tématu sociální politiky.

Chalánková: Děti mají znát svůj původ a rodiče

22. 2. 2017
Jde tu o mnohem víc, o základní hodnoty. Jde o rozhodnutí, zda budeme na dítě dál nahlížet jako na dar a plod lásky mezi mužem a ženou a zda budeme nadále chránit jeho právo znát rodiče a svůj původ.
Číst více

Adamová: Systém sociálního bydlení by se měl opravit

17. 2. 2017
Systém je možné jopravit tak, aby byl lepší a funkční, a hlavně by to bylo mnohem rychlejší než přijetí nového zákona. To se zadrhlo, zatím jej neprojednala ani vláda, a přitom jej považuje za jednu ze svých priorit.

Adamová: Hájíme zájmy odpovědných lidí

13. 2. 2017
Myslím, že je nutné posilovat střední třídu, mezi kterou patří pracovití odpovědní lidé, tedy ti, co se nespoléhají jen na pomoc státu. Právě z jejich daní pak přece podporujeme potřebné a zranitelné.
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09