Sociální politika

Naší prioritou je podpora rodiny. Odpovědná výchova dětí je základem budoucí prosperity společnosti a také základem mezigenerační solidarity. Rodinné dávky jsou jedním z důležitých faktorů v podpoře rodiny a jsou v naší zemi na nejvyšší úrovni ze všech zemí OECD. TOP 09 respektuje rovnost občanů v oblasti práva, svobodu ve všech rovinách duchovních a solidaritu s těmi, kteří se ocitnou v nepříznivé životní situaci. Zastáváme názor, že na počátku řešení takové situace musí být vůle jednotlivce zmobilizovat vlastní síly a že přirozeným zdrojem pomoci je rodina a okruh blízkých.

Naše postoje k sociální politice a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2013. Níže najdete nejvýznamnější články k tématu sociální politiky.

Adamová: Naši voliči nestojí o spasitele

23. 4. 2017
Věřím, že v naší republice žije dostatek lidí, kteří sdílejí stejný pohled na svět, že se primárně máme každý starat o sebe a své nejbližší. Přece to není tak, že potřebujeme spasitele, který to tu povede jako rodinnou firmu a postará se o své ovečky.
Číst více

Chalánková: Prosadila jsem vyšší odměnu pěstounům

20. 4. 2017
Před Velikonocemi poslanci schválili můj návrh. Jako jeho autorka bych měla mít radost. Zvýšení odměn dlouhodobým pěstounům je však jen dílčím pokusem napravit neutěšenou situaci v ochraně ohrožených dětí, která zůstane po této vládě a končící ministryni Marksové.

Barnevernet „počesku“. Matka smí vidět syna 50 hodin ročně

19. 4. 2017
Matka, jež smí podle rozhodnutí Městského soudu v Brně vidět syna jen 50 hodin ročně, podává odvolání a apeluje na politiky, aby se zabývali jejím případem i chováním Orgánu sociální právní ochrany. Případu se věnuje i poslankyně za TOP 09 Jitka Chalánková.
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09