Sociální politika

Naší prioritou je podpora rodiny. Odpovědná výchova dětí je základem budoucí prosperity společnosti a také základem mezigenerační solidarity. Rodinné dávky jsou jedním z důležitých faktorů v podpoře rodiny a jsou v naší zemi na nejvyšší úrovni ze všech zemí OECD. TOP 09 respektuje rovnost občanů v oblasti práva, svobodu ve všech rovinách duchovních a solidaritu s těmi, kteří se ocitnou v nepříznivé životní situaci. Zastáváme názor, že na počátku řešení takové situace musí být vůle jednotlivce zmobilizovat vlastní síly a že přirozeným zdrojem pomoci je rodina a okruh blízkých.

Naše postoje k sociální politice a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2013. Níže najdete nejvýznamnější články k tématu sociální politiky.

Nováková: Předejme dětem společnou kulturní identitu

19. 1. 2017
Ve školském zákoně se mluví jenom o tom, že se mají podávat informace o světových kulturních hodnotách a tradicích. Evropa dnes ztrácí svou tvář a my bychom měli budoucím generacím předat nějakou jasnou kulturní identitu.
Číst více

Chalánková: Je třeba řešit dlouhodobé pěstouny

16. 1. 2017
Chtěla bych navrátit odměnu pěstouna pro oba pěstouny. Chtěla bych vyřešit otázku toho, že vláda navyšuje minimální mzdu a pěstoun ze své odměny, která je malá, musí ještě doplácet například na zdravotní pojištění.
Číst více

Adamová: Pracující rodiče podpořme daňovými slevami

12. 1. 2017
Pro TOP 09 je důležité podporovat rodiny, kde rodiče pracují. Nicméně ne formou vyšších přídavků na děti, ale raději daňovými slevami a případně bonusy. To je ta cesta, kterou považujeme za lepší.
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ RSS

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09