Penzijní reforma

Prodlužuje se doba dožití, rodí se méně dětí a náš důchodový systém se tak stává dlouhodobě neudržitelným. Reforma penzijního systému, realizovaná v uplynulém období, zajistila dlouhodobou udržitelnost průběžného pilíře a umožnila mladé generaci rozložit rizika hmotného zajištění na stáří. Rušení II. pilíře bez náhrady současnou vládní koalicí je chyba.

Naše postoje k penzijní reformě a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2013. Níže najdete nejvýznamnější články k tématu penzijní reformy.

Adamová: Naši voliči nestojí o spasitele

23. 4. 2017
Věřím, že v naší republice žije dostatek lidí, kteří sdílejí stejný pohled na svět, že se primárně máme každý starat o sebe a své nejbližší. Přece to není tak, že potřebujeme spasitele, který to tu povede jako rodinnou firmu a postará se o své ovečky.

5 Sociálně soudržná společnost

Střední třída je základem společenské a ekonomické stability země. Její podíl na celkových příjmech a výdajích představuje ve vyspělých zemích 60 i více procent. Výdaje středních vrstev bývají, na rozdíl od ostatních, stabilnější, tj. odolnějšívůči hospodářským výkyvům.
Číst více

Chalánková: Důchodový systém se bez reforem neobejde

13. 12. 2016
Zastropování věku odchodu do důchodu je pouze marketingový tah bez dlouhodobých opatření v důchodovém účtu a v celé situaci výplaty důchodů. Chybí zde jakékoliv reformní kroky.
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09