Doprava

Při budování moderní dopravní infrastruktury na evropské úrovni je nutné zásadně změnit dosavadní systém přípravy, realizace i financování dopravních staveb. Dopravní investice trpí chronickými problémy – plýtváním, klientelismem, špatnou územní a projektovou přípravou, „salámovou" metodou realizace připravených projektů, chybami při výběru priorit. Dlouhodobě je zanedbávána běžná údržba. Zaostáváme v aplikaci nových technologií, bezpečnostních opatření i moderních systémů řízení provozu. Stále chybí systémové a dostatečně silné zapojení privátních zdrojů.

Naše postoje k dopravě a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2013. Níže najdete nejvýznamnější články k tématu dopravy.

Prahu zajímá víc panda než dostavba okruhu

19. 9. 2016
Propojení dálnice D1 s dálnicemi D10 a D11 považuje TOP 09 za prioritní stavbu pro Prahu i její obyvatele. Vedení města se ale o dokončení důležité stavby 511 nestará a oddaluje pro občany Prahy výrazné zlepšení dopravní situace.
Číst více

Laudát: Prodloužení smlouvy na mýto oddaluje řešení

30. 8. 2016
Příprava nového tendru je v bodě nula. Opakovaně jsem se marně ptal na to, kolik času ministr za hnutí ANO potřebuje, aby vypsal soutěž. Problém se jen oddaluje.
Číst více

Laudát: Potřebujeme stavět nové dálnice a železnice

18. 8. 2016
Stavby silnic v Česku? Dnes jen takové údržbářské práce ve větším. Pokud to takhle půjde dál, bude toto čtyřleté období v případě uvádění nových dálničních úseků do provozu snad nejhorší v historii České republiky.
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ RSS

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09