Doprava

Při budování moderní dopravní infrastruktury na evropské úrovni je nutné zásadně změnit dosavadní systém přípravy, realizace i financování dopravních staveb. Dopravní investice trpí chronickými problémy – plýtváním, klientelismem, špatnou územní a projektovou přípravou, „salámovou" metodou realizace připravených projektů, chybami při výběru priorit. Dlouhodobě je zanedbávána běžná údržba. Zaostáváme v aplikaci nových technologií, bezpečnostních opatření i moderních systémů řízení provozu. Stále chybí systémové a dostatečně silné zapojení privátních zdrojů.

Naše postoje k dopravě a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2013. Níže najdete nejvýznamnější články k tématu dopravy.

Laudát: Ať ministr zveřejní celou pravdu o D8

7. 12. 2016
O dálnici D8 se veřejnosti neříká celá pravda. Po ministrovi dopravy chceme, aby pro všechny občany zveřejnil přesné informace o tom, co se kolem nové dálnice děje.
Číst více

Laudát: Ať vláda přestane škodit českým živnostníkům

12. 11. 2016
Chceme dát drobným živnostníkům poslední šanci na to, aby byl odložen zákon, nebo účinnost zákona o elektronické evidenci tržeb. Domnívám se, že o tom, zda má, nebo nemá tento zákon platit, by měli rozhodnout voliči v příštích volbách.

TOP 09 a ODS žádají dvě mimořádné schůze poslanců

3. 11. 2016
Poslanci TOP 09 a ODS dnes požádali vedení dolní komory o svolání dvou mimořádných schůzí Poslanecké sněmovny. Za vysoce aktuální považují projednání směru zahraniční politiky, a žádají rovněž odklad zavedení EET a informace ke stavbě dálnice D8.
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ RSS

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09