Zahraniční a obranná politika

Za základní podmínku důstojného života v prosperující společnosti a v bezpečí považujeme mezinárodní stabilitu a mír. Jsme přesvědčeni, že je v zájmu občanů ČR usilovat o posílení našeho hlasu v EU a směřovat v tomto integračním seskupení k jednotě, která vezme v úvahu i naše specifické zájmy. TOP 09 je přesvědčena, že české národní zájmy obhájíme mnohem lépe v těsném partnerství u společného evropského stolu než politikou, která se společné diskusi vzdaluje a má pro ni pouze slova kritiky. Obranná politika, jejímž cílem je efektivně čelit možnému ohrožení zájmů státu z vnějšku, je svou orientací na spojenectví v NATO a v EU neoddělitelná od politiky zahraniční. Směřuje k naplnění odpovědnosti vlády za vnější bezpečnost tak, jak to stanoví Ústava, zákony a závazky vůči spojencům.

Naše postoje k zahraniční a obranné politice a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2013. Níže najdete nejvýznamnější články k tématu zahraniční a obranné politiky.

Kostřica: Turecko se referendem od EU vzdaluje

24. 4. 2017
Prezidentovi musí být jasné, že když referendum prosadil, tak si tím zavírá dveře do Evropské unie. Myslím, že to byl promyšlený krok. Těžko to může změnit. Nebrali by to jeho voliči, kteří pro něj hlasovali.
Číst více

Schwarzenberg: V politice jsou potřeba nové tváře

21. 4. 2017
Aby byl les zdravý, musí být probírka, jinak budeme přestárlá strana věčných papalášů. Musí nastoupit někdo nový. Je to přirozená cesta.

Ženíšek: Současné Turecko do Evropské Unie nepatří

19. 4. 2017
Pokud by dnes stála Evropská rada před rozhodnutím, zda vůbec začít přístupové rozhovory s Tureckem, tak by je ani formálně zahájit nemohla, protože Turecko nesplňuje první z Kodaňských kritérií.
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09