Zahraniční a obranná politika

Za základní podmínku důstojného života v prosperující společnosti a v bezpečí považujeme mezinárodní stabilitu a mír. Jsme přesvědčeni, že je v zájmu občanů ČR usilovat o posílení našeho hlasu v EU a směřovat v tomto integračním seskupení k jednotě, která vezme v úvahu i naše specifické zájmy. TOP 09 je přesvědčena, že české národní zájmy obhájíme mnohem lépe v těsném partnerství u společného evropského stolu než politikou, která se společné diskusi vzdaluje a má pro ni pouze slova kritiky. Obranná politika, jejímž cílem je efektivně čelit možnému ohrožení zájmů státu z vnějšku, je svou orientací na spojenectví v NATO a v EU neoddělitelná od politiky zahraniční. Směřuje k naplnění odpovědnosti vlády za vnější bezpečnost tak, jak to stanoví Ústava, zákony a závazky vůči spojencům.

Naše postoje k zahraniční a obranné politice a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2013. Níže najdete nejvýznamnější články k tématu zahraniční a obranné politiky.

Ženíšek: Musíme být plnohodnotnými spojenci v NATO

23. 9. 2016
Více než duplicitu a rozmělnění vojenských kapacit potřebujeme teď investovat do vlastních armád, plnit svoje závazky a být plnohodnotnými spojenci v rámci NATO. Potřebujeme stále více prohlubovat a posilovat transatlantickou spolupráci.
Číst více

Kalousek: Kdyby prezident myslel návrhy vážně, jednal by

22. 9. 2016
Kdyby své návrhy v OSN myslel skutečně vážně, tak by před jeho projevem musela být série intenzivních diplomatických jednání. V nich by si pro návrhy sháněl podporu. Nic takového se nestalo.

Schwarzenberg: Nepřipustíme nenávist

20. 9. 2016
Jsme proti tomu, aby se štvalo proti běžencům, muslimům nebo komukoliv jinému. Vždy se vyplatí, když člověk stojí při svých zásadách. A zásada TOP 09 je, že nepřipustíme nenávist v politice.
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ RSS

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09