Zahraniční a obranná politika

Za základní podmínku důstojného života v prosperující společnosti a v bezpečí považujeme mezinárodní stabilitu a mír. Jsme přesvědčeni, že je v zájmu občanů ČR usilovat o posílení našeho hlasu v EU a směřovat v tomto integračním seskupení k jednotě, která vezme v úvahu i naše specifické zájmy. TOP 09 je přesvědčena, že české národní zájmy obhájíme mnohem lépe v těsném partnerství u společného evropského stolu než politikou, která se společné diskusi vzdaluje a má pro ni pouze slova kritiky. Obranná politika, jejímž cílem je efektivně čelit možnému ohrožení zájmů státu z vnějšku, je svou orientací na spojenectví v NATO a v EU neoddělitelná od politiky zahraniční. Směřuje k naplnění odpovědnosti vlády za vnější bezpečnost tak, jak to stanoví Ústava, zákony a závazky vůči spojencům.

Naše postoje k zahraniční a obranné politice a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2013. Níže najdete nejvýznamnější články k tématu zahraniční a obranné politiky.

Ženíšek: Pozemní operace v Sýrii je nevyhnutelná

23. 3. 2017
Není nic tajného, když řekneme, že pokud by byly nasazené pozemní síly ihned zpočátku, asi by Islámský stát nedozrál do takových velikostí. Vymstilo se to vlastně všem, protože se tomu asi nevyhneme.

Ženíšek: ČR patří do jádra EU

23. 3. 2017
Nejrealističtější je tak myšlenka vícerychlostní Unie. Je klíčové, abychom tomuto rokování pouze nepřihlíželi, ale již od začátku se do něj aktivně zapojili a zajistili České republice místo v tvrdém integračním jádru

Ženíšek: EU musí mít vůči Turecku jasnou strategii

22. 3. 2017
Myslím si, že současná strategie nevyjadřovat se a čekat, že to nějakým způsobem dopadne, situaci neprospívá. Evropa musí být proaktivní, musí být připravena a musí mít jasnou a jednotnou strategii vůči Turecku.
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09