Zahraniční a obranná politika

Za základní podmínku důstojného života v prosperující společnosti a v bezpečí považujeme mezinárodní stabilitu a mír. Jsme přesvědčeni, že je v zájmu občanů ČR usilovat o posílení našeho hlasu v EU a směřovat v tomto integračním seskupení k jednotě, která vezme v úvahu i naše specifické zájmy. TOP 09 je přesvědčena, že české národní zájmy obhájíme mnohem lépe v těsném partnerství u společného evropského stolu než politikou, která se společné diskusi vzdaluje a má pro ni pouze slova kritiky. Obranná politika, jejímž cílem je efektivně čelit možnému ohrožení zájmů státu z vnějšku, je svou orientací na spojenectví v NATO a v EU neoddělitelná od politiky zahraniční. Směřuje k naplnění odpovědnosti vlády za vnější bezpečnost tak, jak to stanoví Ústava, zákony a závazky vůči spojencům.

Naše postoje k zahraniční a obranné politice a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2013. Níže najdete nejvýznamnější články k tématu zahraniční a obranné politiky.

Schwarzenberg: S Francií máme mít intenzivnější vztah

1. 12. 2016
Francie je mnohem důležitější, než si Češi myslí. Mají skvělou diplomacii, výborné tajné služby a mimo Angličanů jedinou opravdu dobře fungující větší armádu v Evropě. S Francií bychom měli mít mnohem intenzivnější vztah.

Štětina: Evropský parlament vyzval k propuštění politických vězňů v Rusku

24. 11. 2016
Evropský parlament dnes z iniciativy Jaromíra Štětiny (TOP 09) vyzval k osvobození Ildara Dadina a dalších ruských vězňů svědomí. Ruská federace novým trestním zákonem pregnantně porušuje svou vlastní ústavu.
Číst více

Štětina: Proti ruské propagandě je nutné bojovat

23. 11. 2016
Jsme ve válce s Ruskou federací. Neuvědomujeme si, že slovo může být silnější než raketové systémy nebo stíhací letouny SU - 25. Je to hybridní válka, kterou proti nám, proti Evropské unii vede Kreml. Je to válka, ve které Kreml vítězí, řekl poslanec Jaromír Štětina (TOP 09/STAN), místopředseda podvýboru EP pro obranu a bezpečnost.
TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ RSS

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09