Hospodářská politika

Zajistíme, aby daně netrestaly, ale motivovaly! Otevřít celý dokument

Základním pilířem naší hospodářské politiky bude i nadále rozpočtová odpovědnost. Jsme přesvědčeni, že nakupovat hospodářský růst na dluh a zatížit tak naše děti je nemravné a nebezpečné pro dlouhodobou ekonomickou i sociální stabilitu. Jsme si vědomi závažnosti odborné i politické diskuse týkající se vstupu ČR do eurozóny. Nejedná se pouze o náš závazek z přístupové dohody. Pro dlouhodobou stabilitu a prosperitu české ekonomiky je přijetí eura krokem, který přinese více užitku než nákladů. Je přitom nutné pečlivě analyzovat vhodný okamžik vstupu vzhledem k vývoji ekonomik zemí eurozóny a ČR.

Naše postoje k hospodářské politice a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2013. Níže najdete nejvýznamnější články k tématu hospodářské politiky.

Zákoník poškodí trh práce, odmítněme ho

7. 2. 2017
TOP 09 navrhne zamítnutí novely zákoníku práce a vyzývá ostatní parlamentní strany, aby se k takovému postupu připojily. Podle místopředsedkyně TOP 09 Markéty Pekarové Adamové návrh poškodí trh práce a bylo by lepší, kdyby dál platil současný zákoník.

Laudát: Potřebujeme svobodné inovace

2. 2. 2017
Ministerstvo průmyslu a obchodu musí tlačit na změnu vzdělávání, nemůže přicházet s restriktivními zákony. Inovacím se daří tam, kde je svoboda, kde lidé nejsou kriminalizováni.
Číst více

Kalousek: Vydání dluhopisů musí prověřit finanční správa

20. 2. 2017
Tam, kde byl pro vydání korunových dluhopisů ještě jiný důvod než optimalizace daně, tak je to protizákonné, i když to formálně odpovídá zákonu. Finanční správa musí posoudit, zda tam nějaké důvody byly nebo ne. V případě, že nebyly, musí daň doměřit, popřípadě postihnout.
Číst více

Kalousek: Vyšší zdanění bank nakonec zaplatí občané

14. 2. 2017
Mají tady být rovné podmínky všem a představa, když někdo vydělává více, má být také více zdaněn, to pak končí jenom přerozdělováním bídy. Progresivní daň u právnických osob je něco, co je naším ideovým východiskům zcela cizí.

TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09