Hospodářská politika

Zajistíme, aby daně netrestaly, ale motivovaly! Otevřít celý dokument

Základním pilířem naší hospodářské politiky bude i nadále rozpočtová odpovědnost. Jsme přesvědčeni, že nakupovat hospodářský růst na dluh a zatížit tak naše děti je nemravné a nebezpečné pro dlouhodobou ekonomickou i sociální stabilitu. Jsme si vědomi závažnosti odborné i politické diskuse týkající se vstupu ČR do eurozóny. Nejedná se pouze o náš závazek z přístupové dohody. Pro dlouhodobou stabilitu a prosperitu české ekonomiky je přijetí eura krokem, který přinese více užitku než nákladů. Je přitom nutné pečlivě analyzovat vhodný okamžik vstupu vzhledem k vývoji ekonomik zemí eurozóny a ČR.

Naše postoje k hospodářské politice a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2013. Níže najdete nejvýznamnější články k tématu hospodářské politiky.

EET přinesla chaos, podnikatelé potřebují stabilitu prostředí

21. 4. 2017
EET není nástrojem, který narovnává podnikatelské prostředí. Právě naopak, systémem výjimek, systémem lobbování u ministra financí, které výjimky bude udělovat. Toto není narovnání podnikatelského prostředí. To je chaos.

Kalousek: Zrušíme nesmyslné regulace a represe živnostníků

20. 4. 2017
Zavedl bych jednotné inkasní místo, které vláda zrušila, maximálně zjednodušil odvodové povinnosti, rychle a radikálně snížil sociální pojištění a pochopitelně zrušil nejenom EET, ale i další nesmyslné regulační povinnosti, které nám nepřináší vůbec nic.

Kalousek: Zrušíme nesmyslné regulace a represe živnostníků

20. 4. 2017

Niedermayer: Přijetí eura pomůže ekonomice

28. 3. 2017
Přijetí eura je z finančního pohledu určitým přerozdělením v tom smyslu, že to pomůže reálné ekonomice a zkomplikuje život finančníkům. Ale v naší struktuře ekonomiky mi to připadá jako dobrý obchod.

TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09