Hospodářská politika

Zajistíme, aby daně netrestaly, ale motivovaly! Otevřít celý dokument

Základním pilířem naší hospodářské politiky bude i nadále rozpočtová odpovědnost. Jsme přesvědčeni, že nakupovat hospodářský růst na dluh a zatížit tak naše děti je nemravné a nebezpečné pro dlouhodobou ekonomickou i sociální stabilitu. Jsme si vědomi závažnosti odborné i politické diskuse týkající se vstupu ČR do eurozóny. Nejedná se pouze o náš závazek z přístupové dohody. Pro dlouhodobou stabilitu a prosperitu české ekonomiky je přijetí eura krokem, který přinese více užitku než nákladů. Je přitom nutné pečlivě analyzovat vhodný okamžik vstupu vzhledem k vývoji ekonomik zemí eurozóny a ČR.

Naše postoje k hospodářské politice a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2013. Níže najdete nejvýznamnější články k tématu hospodářské politiky.

Laudát: Český průmysl potřebuje udělat krok vpřed

24. 3. 2017
Chtěl bych, aby na některé resorty, a MPO je jeden z primárních, přišel vizionář, který bude vědět, co je průmysl 4.0 a začal směrovat a tlačit na ministry, vládu a vykládal i celé společnosti, že musíme udělat krok vpřed.

Kučera: Peníze z těžby lithia musí zůstat Česku

20. 3. 2017
Není možné, aby obyvatelé v okolí těžby nezaznamenali nárůst své životní úrovně a zlepšení kvality života. Proto je nutné nastavit těžbě takové podmínky, které by to zajistily.
Číst více

Ministr Babiš musí objasnit nesrovnalosti ve svých daních

24. 3. 2017
Policie už tento případ údajně šetří. Bohužel je tady laxní přístup finanční správy, jak vidíme z postojů generálního ředitele finanční správy. Poslanecká sněmovna není vyšetřovatel ale vyžaduje politickou odpovědnost po členech vlády.
Číst více

Kalousek: Ministři se nemají chovat jako podvodníci

22. 3. 2017
Ministři by se neměli chovat jako podvodníci, i když to nenaráží přímo na trestní zákoník. Do jaké míry jednal Andrej Babiš v rozporu přímo se zákonem, to není otázka pro Poslaneckou sněmovnu. To je otázka pro finanční správu a policii.

TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ Instagram

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09