Hospodářská politika

Zajistíme, aby daně netrestaly, ale motivovaly! Otevřít celý dokument

Základním pilířem naší hospodářské politiky bude i nadále rozpočtová odpovědnost. Jsme přesvědčeni, že nakupovat hospodářský růst na dluh a zatížit tak naše děti je nemravné a nebezpečné pro dlouhodobou ekonomickou i sociální stabilitu. Jsme si vědomi závažnosti odborné i politické diskuse týkající se vstupu ČR do eurozóny. Nejedná se pouze o náš závazek z přístupové dohody. Pro dlouhodobou stabilitu a prosperitu české ekonomiky je přijetí eura krokem, který přinese více užitku než nákladů. Je přitom nutné pečlivě analyzovat vhodný okamžik vstupu vzhledem k vývoji ekonomik zemí eurozóny a ČR.

Naše postoje k hospodářské politice a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2013. Níže najdete nejvýznamnější články k tématu hospodářské politiky.

Vláda plýtvá penězi z hospodářského růstu i v roce 2017

20. 9. 2016
Vláda v tomto týdnu projednává návrh státního rozpočtu na rok 2017. Znamená další pokračování trendu, který nastolila od svého vzniku v roce 2014. Příjmy z hospodářského růstu, o který se vláda nezasloužila, doslova projídá. Kromě toho opět zhoršuje strukturu veřejných rozpočtů, uvedl předseda TOP 09 Miroslav Kalousek.
Číst více

Heger: Vláda hází živnostníkům klacky pod nohy

19. 9. 2016
U nás člověk stráví s vyplňováním daňového přiznání a celým účetnictvím, na kterém to stojí, dvakrát víc času, než ve Spojených státech. Je tady obrovská rezerva, kam by se měla soustředit pozornost, aby se zvýšila efektivita státu.
Číst více

Kalousek: Ještě můžeme zabránit likvidaci živnostníků

26. 9. 2016
Možná si dnes někdo přeje, aby neschopnost vlády byla odhalena zmatky souvisejícími se zaváděním EET. Politika „čím hůře, tím lépe“ však nebude nikdy politikou TOP 09. Obětí tohoto přístupu (stanovisko ODS) by byly tisíce českých živnostníků a malých podnikatelů.

Výzva vládním stranám: Odložte EET o dva roky

22. 9. 2016
Elektronická evidence tržeb nepřinese do státního rozpočtu ani korunu navíc. Nadto hrozí, že pouhých 70 dní před jejím spuštěním tisíce živnostníků pozastaví svou činnost kvůli stálým zmatkům ministerstva financí. Za této situace TOP 09 předkládá návrh zákona, který oddaluje účinnost EET o 2 roky.

TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ RSS

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09