Hospodářská politika

Zajistíme, aby daně netrestaly, ale motivovaly! Otevřít celý dokument

Základním pilířem naší hospodářské politiky bude i nadále rozpočtová odpovědnost. Jsme přesvědčeni, že nakupovat hospodářský růst na dluh a zatížit tak naše děti je nemravné a nebezpečné pro dlouhodobou ekonomickou i sociální stabilitu. Jsme si vědomi závažnosti odborné i politické diskuse týkající se vstupu ČR do eurozóny. Nejedná se pouze o náš závazek z přístupové dohody. Pro dlouhodobou stabilitu a prosperitu české ekonomiky je přijetí eura krokem, který přinese více užitku než nákladů. Je přitom nutné pečlivě analyzovat vhodný okamžik vstupu vzhledem k vývoji ekonomik zemí eurozóny a ČR.

Naše postoje k hospodářské politice a návrhy řešení naleznete v plné šíři v příslušné kapitole volebního programu 2013. Níže najdete nejvýznamnější články k tématu hospodářské politiky.

Miroslav Kalousek k návrhu zákona o státním rozpočtu

26. 10. 2016
Návrh rozpočtu pro rok 2017 znamená další pokračování trendu, který vláda nastolila od svého vzniku v roce 2014. Příjmy z hospodářského růstu, o který se nezasloužila, doslova projídá.
Číst více

Kalousek: Rozdělování dotací má být transparentní

17. 10. 2016
Celé přerozdělování dotací má být otevřené na internetu, aby veřejnost měla přehled, jaké jsou zadávací podmínky, kdo je členem hodnotitelských komisí, kdy se komise sešla. Otevřená kontrola je nejlepší kontrola, jaká vůbec může existovat.
Číst více

Kučera: Ministr jde s kanónem na vrabce

2. 12. 2016
Ministr Babiš jde s kanónem na vrabce, když zavádí EET jako velký robustní systém, který je předražený a začíná s ním u hospod. Pohostinství se přitom na šedé ekonomice podílí 1,9 procenty. Ve skutečnosti ale jde o obchod s potravinami.
Číst více

TOP 09: Změny v daních byly uzákoněny pouze dočasně, vláda by měla lidem peníze vrátit

28. 11. 2016
TOP 09 navrhne ve druhém čtení zákona o daňových změnách úpravu daňových sazeb daně z přidané hodnoty (DPH) a daně z příjmu fyzických osob (DPFO) na úroveň, na které byly před finanční krizé a před schválením penzijní reformy.

TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ RSS

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09