Kdo jsme

dotPředsednictvo

Předsednictvo je statutárním orgánem strany, skládá se z čestného předsedy, předsedy strany, prvního místopředsedy, až čtyř místopředsedů, až pěti členů předsednictva strany, a dále z předsedů klubu poslanců a klubu senátorů, vedoucího národní delegace v poslaneckém klubu Evropského parlamentu a předsedy Klubu starostů TOP 09, z.s., pokud jsou členy strany. Předsednictvo zejména předkládá výkonnému výboru návrh ročního rozpočtu a výroční finanční zprávu, ke schválení směrnice, řády a statuty; schvaluje metodické pokyny, pozastavuje činnost místního či regionálního výboru.

dotVýkonný výbor

Členy výkonného výboru jsou předsednictvo strany, patnáct členů volených na celostátním sněmu, a dále členové vlády, poslanci a senátoři Parlamentu ČR, poslanci Evropského parlamentu, primátor hl. m. Prahy a hejtmani krajů, pokud jsou členy strany. Výkonný výbor zejména schvaluje návrh ročního rozpočtu a výroční finanční zprávu strany, rozhoduje o kandidátních listinách pro volby do Poslanecké sněmovny, Evropského parlamentu a kandidátech do Senátu, rozhoduje o volebních a povolebních koalicích, schvaluje řády, směrnice a statuty, na návrh předsedy nebo prvního místopředsedy jmenuje a odvolává generálního sekretáře.

dotCelostátní revizní komise

Celostátní revizní komise kontroluje finanční, hospodářskou a správní činnost strany. Řídí se ve své činnosti statutem, který schvaluje výkonný výbor. Předseda celostátní revizní komise podává zprávu výkonnému výboru o činnosti komise a předkládá ke schválení potřebné návrhy a opatření. Zprávu o činnosti předkládá rovněž celostátnímu sněmu. Skládá se z předsedy a dvou členů.

dotSmírčí výbor

Smírčí výbor zejména rozhoduje ve sporech mezi členy a orgány, jakož i ve sporech mezi členy navzájem a orgány navzájem na krajské a celostátní úrovni a o odvolání proti vyloučení ze strany; je odvolacím orgánem strany a jeho rozhodnutí je konečné; podává závazný výklad stanov; rozhoduje o souladu vnitrostranických norem se stanovami strany. Smírčí výbor se řídí ve své činnosti rozhodčím řádem a statutem, které schvaluje výkonný výbor. Předseda smírčího výboru podává zprávu o činnosti výkonnému výboru strany a předkládá ke schválení potřebné návrhy a opatření. Zprávu o činnosti rovněž předkládá celostátnímu sněmu.

dotPoslanci

Ve volbách do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR bylo v roce 2013 zvoleno za TOP 09 26 poslanců a poslankyň, z nichž dvacet jedna jsou členové TOP 09, dva členové STAN (hnutí Starostové a nezávislí), jeden SLK (Starostové pro Liberecký kraj) a jeden je bez politické příslušnosti. Jeden poslanec klub opustil.

dotEuroposlanci

Ve volbách do Evropského parlamentu byli v roce 2014 zvoleni za TOP 09 a Starosty a nezávislé čtyři poslanci, kteří se ujali svého mandátu na zahájení první schůze EP v novém pětiletém funkčním období 1. července 2014. Všichni jsou zařazeni do největší politické skupiny v EP - Poslaneckého klubu Evropské lidové strany (Křesťanských demokratů).

TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ RSS

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09