Politika

politika_image.jpg

TOP 09 byla ve vládě 3 roky. V období, kdy ekonomiky okolních zemí v lepším případě jen nerostly, dokázala předchozí vláda ušetřit ve státním rozpočtu 270 miliard korun. To je obrovská suma, kterou si málokdo umí představit. Každý si ale dokáže představit běžný nákup. Při něm také sledujeme, kolik co stojí, a neutrácíme zbytečně. Podobně jsme uplynulé tři roky šetřili při správě státu. Aby občané, kteří službu státu platí, nenakupovali příliš draho.

V naší zemi žije přibližně 5 milionů ekonomicky aktivních občanů. Ti z odvedených daní financují provoz státu. Úspora 270 miliard korun za 3 roky znamená, že jsme každému ekonomicky aktivnímu občanovi ušetřili přes 50 tisíc korun. Tato opatření přitom nebyla jednoduchá ani populární. Už ve volebním programu v roce 2010 jsme řekli, že úspory jsou nutné, že je to nutný předpoklad budoucího rozvoje naší společnosti. A výsledek za to stojí. Uspořených 270 miliard korun by dříve či později opět zaplatili daňoví poplatníci.

Zemanova vláda stačila za pár měsíců ukázat, že se máme čeho bát. Miliarda sem, miliarda tam, pro tento rok prezidentova vláda naplánovala výdaje státu o desítky miliard vyšší. Sobotkově kabinetu tak stačí jen plnit populistická očekávání, která se politicky tak dobře prodávají.

TOP 09 chce, aby se v Česku dál odpovědně hospodařilo se státními penězi, abychom pokračovali ve snižování schodku státního rozpočtu, abychom měli brzy vyrovnaný rozpočet, abychom dále nezadlužovali naši společnost ani naše děti.  Proto je TOP 09 důsledně kritickou, ale zároveň konstruktivní opozicí, která předložila už několik návrhů zákonů a další chystá.

V boxu napravo naleznete jednotlivé oblasti veřejného života, které byly zahrnuty ve volebním programu TOP 09.

TOP 09 Facebook Twitter YouTube G+ RSS

CELOSTÁTNÍ KANCELÁŘ TOP 09